Projekti: Puuta & Terästä Circa 1920-1950?

Elikkäs viime talvena ostin torista satasella melko rottasessa kunnossa olevan, ilmeisesti 30-luvun lopulta olevan vanhan raaserin ilman sen kummempia tietoja siitä, mitä nyt kuvista kattelin, että ei nyt mikään perus kulkurikymppi lie jos Brooksia jne. päällä. Löytyy tästä myös brev. Campagnolon dropit sekä nätit muhvit. Painoakaan ei ole kaameasti. Mitää sarjanumeroita tai muita merkintöjä ei raamista löydy. Mitään super-entisöintiä en tästä ajatellut tehdä, koska ei vaan jaksa laittaa noita Jeesuksen aikaisia vaihteita. Eli sinkulan ainakin näin aluksi tästä teen.

Pikku hiljaa sitten edistänyt tätä. Runko oli maalattu pari kertaa alkuperäisen päälle jollain talomaalilla ja lisäksi ruosteläiskiä näkyi siellä täällä. Nyt raami on puhallettu ja maalattu huolella. Keula myös. Keulasta olenkin kerennyt jo maalata upotukset kullan värisellä maalilla, sama olisi tarkoitus tehdä rungon muhvien reunoille. Alun perin mukana tuli vain yksi EHKÄ og kiekko, joka oli käyttökelvoton vanha tuubikiekko. Tuosta tosin ajattelin purkaa irti Simplexin navan ja käyttää sitä noiden puukehien kanssa. Kyllä, puukehien. Tässäpä osalistaa siitä mitä jo on:

Puukehät: Svan. Gemla Fabrikers AB DIO. Helbojd. Ilmeisesti vm. 1925
Etunapa: Simplex (mukana tullut)
Takanapa: Hakusessa
Kampiosasto: Stronglight/Simplex mallia kiila(alkuperäinen)
Keskiö: Campagnolo mallia kiila (alkuperääinen)
Ohjainlaakeri: Tuntematon alkuperäinen
Polkimet: Tuntemattomat alkuperäiset maantiepolkimet
Ohjaamo: Mukana tullut Cinelli stemmi, droppi ja käsin ommellut nahkaiset tankoteipit
Jarrusetti: LAM Depose Super Dural (alkuperäiset)
Satula: Mukana tullut Brooks B17 Champion Narrow
Satulatolppa: Hakusessa, alkuperäinen piti pistää kappaleiksi koska oli juuttunut nätisti kiinni
Kumit: Tyyliin ja kehiin sopivat hakusessa

Metsästelen puuttuvat osat ja alan pikku hiljaa kasailemaan. Otan parempia kuvia osista ja raamista myöhemmin. That’s for now!

Ohho, tätä pitää seurata, voipi tulla melko hieno.

presta - 18:23, 17.9.2014 » Ohho, tätä pitää seurata, voipi tulla melko hieno.
Ei juma mä tykkään tällasista projekteista. Odotan innolla lisää!

oijoi, kuulostaa ygöseltä

No ny. Tämmöset projektit kiehtoo.

kova. seurantaan. toivoisin kyllä 2fresh-tasoista menoa, mutta siihen ei taida tavalliset kuolevaiset pystyä :wink:

Satulatolpan särkyminen harmittaa, kuvittelisin että liotushoidoilla ja kärsivällisyydellä olisi päässyt aika pitkälle. Iso peukku anyways.

Hienoa, että päätit pelastaa.
Noi campan dropoutit ja keskiö sekä stronglightin kampien malli tarkoittavat, että ihan 30-luvulta toi ei voi olla… Todennäköisesti fiftarikamaa.
Mutta jatkoa odotan anyways innolla.

helkkari, just jonkun tällasen tarvisin seminaarityöksi

Kyt niinnostaa!

DanielBraun - 18:38, 17.9.2014 » No ny. Tämmöset projektit kiehtoo.
Tämä
ChainThug - 19:29, 17.9.2014 » Hienoa, että päätit pelastaa. Noi campan dropoutit ja keskiö sekä stronglightin kampien malli tarkoittavat, että ihan 30-luvulta toi ei voi olla.. Todennäköisesti fiftarikamaa. Mutta jatkoa odotan anyways innolla.
Myyjä väitti muistaakseni vm. 39 mutta ennemmin uskon teikäläistä. En ole niin perehtynyt tuon ajan mallien aikakausivaihteluihin. Jos voit valottaa noiden kulkua jotenkin niin kiva! Tolppaa liuotin vaikka millä miten pitkään, mutta ei niin ei. Tolppa ei ollut mikään ihmeellinen ornamenttitoteemi joten kyyneleni eivät muodostaneet edes pientä puroa. 2freshin jutut ovat toimineet innoittajana, mutta en tässä kyllä hänen semigod-statustaan mitenkään tavoittele. Jokaisella omat juttunsa vai mitä. Muitakin projekteja on tulilla, laittelen niitä kunhan joudan. Kiitos kiinnostuksesta, itsekin olen kiinnostunut etenkin kiekko-osaston tuntumasta!

No nyt!

Lisää kuvia!!

Laittelen huomenna!

huhhuh

Sain päähäni, että tähänhän voisi laittaa puiset lokasuojat. Meneekö yleisön mielestä överiksi vai onko vielä hyvän maun rajoissa?

Puiset lokarit, ne yhteen suuntaan taivutetut vanerinpätkät, ei oo koskaan överit vaan aina vajarit.

Laminoidut kahteen suuntaan kaarevat olis just sopivasti överit.

(Sori basti. Toivottavasti ei mennyt päivä pilalle, kun kommentoin taas projektilankaan.)

asb - 13:22, 18.9.2014 » Puiset lokarit, ne yhteen suuntaan taivutetut vanerinpätkät, ei oo koskaan överit vaan aina vajarit. Laminoidut kahteen suuntaan kaarevat olis just sopivasti överit. (Sori basti. Toivottavasti ei mennyt päivä pilalle, kun kommentoin taas projektilankaan.)
Joops itsekään en niin niiden suorien lirpakkeiden olomuodosta niin välitä, eli jotain hieman klassisempaa hakusessa. Kyllähän noita näkyy olevan varsin etevänkin näköisiä tarjolla!

JOS teet puiset lokarit, niin niiden pitää olla sitten tummemmat kuin nuo kehät, petsattu tai maalattu. Itse en laittais, mut eipä oo mun prokkis.

Itse asiassa naapuri valmistaa lonkkareita ja heillä on vakuumiprässihärdellit mutta katsotaan nyt. Ideoita tuppaa aina tulemahan. Ei mulla tähän ollut alunperin suunnitteilla puuvanteitakaan, mutta tilaisuus teki varkaan kun sain järkihintaisista ja hyväkuntoisista vihiä.