Projekti: Puolan kolmio a.k.a Mielec

no kysytään sit näin, miten olet mitannut tuon 53,4?

Jani S - 16:58, 15.1.2013 » no kysytään sit näin, miten olet mitannut tuon 53,4?
Satulaputken puolestavälistä(keskikohdasta) - emäputken puoleenväliin niin, että mitta menee top tubea pitkin.

ilmoititko niille tahtovasi siis efektiiviseksi vaakaputkeksi 54,5?

Osia asentaessa tuli pieni yllätys kun piti asentaa satulankiristinpanta paikalleen. Se ei mennyt vaikka otti koko ruuvin pois ja hieman venyttikin pantaa.
No pieni tarkastus ja oho satulaputken pää on hieman soikea. Venytyksellä ja kiukulla se kuitenkin paikalleen saatiin, lisäksi kun kiristi kunnolla tolpan kanssa niin pyöristyi.

Kuvassa näkee miten panta istui

http://img341.imageshack.us/img341/530/wp20130115008.jpg

Ohjainlaakeri meni todella hyvin paikalleen, mutta taas keskiössä oli toinenpuoli(veto) todella tiukka ja keskiö rotsattiin. Ruotoputkea ei pätkäisty vielä vaan ajellaan noin ensin ja kokeillaan.

Vähän osien sovittelua

http://img24.imageshack.us/img24/8723/wp20130115011.jpg

Juuh, ei keskiön rotsauksen puutteet kovin paha miinus ole. Eipä ollut erään toisenkaan merkin alumiinisessa katuratapyörässä rotsattu, vaikka voisi ehkä odottaa olevan. Hyvältä tämä näyttää tähän mennessä, toivottavasti on sopivan kokoinen.

elbe - 19:31, 15.1.2013 »
Jani S - 16:58, 15.1.2013 » no kysytään sit näin, miten olet mitannut tuon 53,4?
Satulaputken puolestavälistä(keskikohdasta) - emäputken puoleenväliin niin, että mitta menee top tubea pitkin.
Eli efektiivinen on juuri sitä mitä halusit. Onko sulla varmasti oikean kokoinen tolpanklamppi?
Jani S - 20:54, 15.1.2013 »
elbe - 19:31, 15.1.2013 »
Jani S - 16:58, 15.1.2013 » no kysytään sit näin, miten olet mitannut tuon 53,4?
Satulaputken puolestavälistä(keskikohdasta) - emäputken puoleenväliin niin, että mitta menee top tubea pitkin.
Eli efektiivinen on juuri sitä mitä halusit. Onko sulla varmasti oikean kokoinen tolpanklamppi?
Kelaanko mä tätä nyt jotenkin väärin kun mun logiikan mukaan efektiivinen pituus on tällaisessa rungossa lyhyempi kuin top tubea pitkin mitattu? Näin myös tuon Negaation postaaman geometriataulukon mukaan. Näin ollen jos efektiivinen piti olla 54,5 niin sehän olisi aika vakavasti pielessä. Toivottavasti filo on kuitenkin kuskille ok, oli miten oli.

E: nätiltähän tuo runko näyttää, ei siinä mitään. Hieno väri, tykkään.

^ tämä. Negatiivisen sloupin kanssa homma menee toistepäin ku compact geossa.

Eli jos olet tilannu rungon 54,5 efektiivisellä vaakaputkella JA saanut 53,4 aktuaalisella, sulla on nyt joku about 52,x pitkä runko. Eli kaks senttiä liian lyhyt, ikävä kyllä.

Eli efektiivisen pitäisi olla 53cm(T1) ja onkos toi nyt aktuaalisella 54,3cm(T2) eli täysin sama kuin MASH taulukosta. Aluksi oli puhetta siitä 54,5(muistin väärin), mutta tosiaan korjasinkin tuonne aiemmalle sivulle jo että pituuden piti olla 54,3cm. Loppujen lopuksi siis melkein sentin pielessä tuo pituus.

Ja mitä kokoon tulee niin tuo toinenkin pyörä on 53 top tubella joten ei nyt ihan hirveää muutosta siihen tule ja pystyn ajamaan. Olisin vain halunnut, hieman pidemmän ettei tarvisi käyttää niin pitkää stemmiä.

Tolpanklamppi on oikea, mitattiin vielä tönärillä se varmuudenvuoksi. Silmällä jo näki, että pää on soikea. Pääasia, että saatiin palikat paikalleen ja Mielec alkaa olemaan iskussa.

hienon näköinen runko. Hommaa kingi

negaatio - 22:47, 15.1.2013 » Negatiivisen sloupin kanssa homma menee toistepäin ku compact geossa.
aivan totta, mai misteik. jos putkien mitat heittää, niin kai kulmat on säilyny edes halutunlaisena, eli koko pyörä on vähän toivottua lyhyempi?

Kulmista en osaa sanoa, pitää ne mitata vielä. Toivottavasti heitto on vain tuossa top tuben pituudessa.

Tolppa ja satula kiinni. Kävin ulkona ottamassa muutaman kuvan, mutta tietenkään se aurinko ei tuonne betonitakapihaan paista. Kiekkojen kehät ovat maalauksessa ja ovat valmiit viikonloppuna.

http://img835.imageshack.us/img835/1046/puolank.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/6782/img9181dl.jpg

sellasta vaan että kun te näitä mittoja annatte niin pysykää jämptinä sen suhteen puhutteko putkien pituuksista vai niiden efektiivisistä pituuksista, ja olkaa tarkkoja siitä mistä ja mihin ne mitat otetaan.

ruutupaperi, viivotin & kulmamitta, lyijtäytekynä ja pyyhekumi varmasti pelastaa monilta murheilta ja skannatut kuvat for ebin victory. toleransseihin vielä putken paksuus, elikkäs jos virittelee tiukkaa keulaa niin voikin tulla yllätyksenä 23mm kumikin ottaa vinoputkeen, mutta miks vitussa kukaan nyt niin tiukkaa keulaa oikeasti haluaisikaan.

I laiks. Mitkä kehöt on tulossa, kun kerran maalaukseen asti menneet?

ihan hyvältä näyttää runko muuten.

negaatio - 20:05, 15.1.2013 » Juuh, ei keskiön rotsauksen puutteet kovin paha miinus ole. Eipä ollut erään toisenkaan merkin alumiinisessa katuratapyörässä rotsattu, vaikka voisi ehkä odottaa olevan. Hyvältä tämä näyttää tähän mennessä, toivottavasti on sopivan kokoinen.
rungon valmistelut voi joutua tekemään melkein minkä tahansa rungon kanssa - ei taida olla käytettyjenkään kohdalla huono idea.

Täähän on ihan sairaan hieno! Odottelen kuvaa kiekkojen kans!

Hyvältä näyttää. Droppitangollahan tuo mahdollinen rungon lyhyys on myös korjattavissa.

elbe - 12:00, 17.1.2013 » Kävin ulkona ottamassa muutaman kuvan, mutta tietenkään se aurinko ei tuonne betonitakapihaan paista.
Hyvä, ettei paistanut. Tuli hyvät kuvat. Täyspilvinen sää on paras tuotekuvausilma.

Joo pitää tehdä oikein tarkka katsaus vielä tuon kanssa. En tarkoittanutkaan rotsausta pahalla, eikös juuri käytetytkin rungot kannata käydä läpi, että vanha paska lähtee tieltä pois. Lähinnä tietoa tuleville Mielecin ostajille ettei ole välttämättä ihan plug and play kamaa.

Kiekot ovat ihan perusbudjettikauraa, Suzue navat ja Pro:n r-30 Aero kehät. Kehissä oli vain kirkas jarrupinta, joka maalataan mustaksi. Alakertaan pyörään tulee kirkas/musta yhdistelmää.

Edit. Kehät vedettiin kilikolilla mustiksi

Hieno runko!