Projekti: Pinky, myyty eteenpäin

noemi - 22:10, 23.1.2013 »
Monarkki - 14:13, 23.1.2013 » Koo. Laita silti etujarru, se on yli 70% jarrutehosta. Vaikka harva hameihminen (tai muuten arka) uskaltaa etujarrukahvaa puristaa.
Ok. En pidä itseäni minään telaketjufeministinä, mutta silti tämmöisiä kommentteja kohdatessa tekee mieli puristaa vähän muutakin kuin jarrukahvaa. Äijähuumori voi joskus olla ihan paikallaan mutta näin yleisellä foorumilla en toivoisi viljeltävän tällaista "naiset ovat vajaaälyisiä vässyköitä jotka tykkäävät vaaleanpunaisesta"-tyyppistä kielenkäyttöä. Kiitos ei muuta.
Ei se ollut äijähuumoria. Nyt vähän pilikettä silimäkulumaan ;D

EDIT: Kaukomieli, pysähtyyhän kaikki 100-prosenttisesti vaikka höyhenellä jarrupintaa kutittamalla, mutta jarrutuksen teho ja nopeus muuttuvat. Etujarru yhdistettynä jalkajarruun on “over 9000” kertaa tehokkaampaa ku pelkkä mummiksen/pappiksen jalkajarru. Vannon yhä etujarrun nimeen.

Monarkki - 14:13, 23.1.2013 »

Vaikka harva hameihminen (tai muuten arka) uskaltaa etujarrukahvaa puristaa.

Väite kuulostaa vähintäänkin kovin kärjistetyltä, mutta mahdollinen kapea otanta - jollainen omanikin on - huomioiden siinä voi olla hieman perääkin?

Sukupuolta huomioimatta: etujarrun käytön hylkiminen voi johtua siitä seikasta, että yksilöllä polkupyörän hallinta kokonaisuudessaan on epävarmaa. Kehityskykyinen yksilö kuitenkin voi halutessaan tehdä tälle puutteelle jotain. Jotta pyörää olisi helppo oppia hallitsemaan riittävän hyvin, kokoonpanon on ensinnäkin oltava käyttäjälleen oikean kokoinen, hyväkuntoinen ja käyttöolosuhteisiin sopiva. Olettaisin, että tästä tulee sellainen hyvä pyörä. :slight_smile:

(Tästähän ei ole pitkä matka taannoiseen talvijarrukeskusteluun lol pip!)

kaukomieli - 23:22, 23.1.2013 » En oikein ymmärrä miksi tollaseen pyörään tarvitsisi etujarrun
Esim. yleisen liikenneturvallisuuden vuoksi.

Mullis: tossa on perää. Ei ollu tarkoitus kollektiivisesti loukata vastakkaista sukupuolta, mutta olen vain havainnut, että suurin osa tuntemistani pyöräilevistä kauniimman sukupuolen edustajista ei oikein ole sinut etujarrun kanssa. Ikäpolveni huomioiden se voi johtua esimerkiksi siitä, että me pojat ajettiin kahdella käsijarrulla varustetuilla vaihdepyörillä rallia ja nosteltiin etujarrulla perää ja tytöt teki sitä vähemmän. Eli perustin väitteeni röyhkeästi omiin havaintoihini vailla kunnollista otantaa, perusteellista tutkimusta ja tulosten optimointia. Onneksi poikkeuksiakin on, senkin olen havainnut.

Mull Dundane - 23:35, 23.1.2013 »
kaukomieli - 23:22, 23.1.2013 » En oikein ymmärrä miksi tollaseen pyörään tarvitsisi etujarrun
Esim. yleisen liikenneturvallisuuden vuoksi.
No jaa, toi nyt kelpaa syyksi melkein mihkä vain. Etujarruhehkutus on vaan aika turhaa, jos coaster ei riitä hidastimeksi lepposaan kruisailuun(oletin siis että tästä on tulossa lepposa kruiseri) niin kannattanee jäädä kotiin samasta syystä.

E: mut joo turvallisuus ennen kaikkea, kyllä hyvä(t) jarru(t) kannattaa olla.

kaukomieli tossois tommonen sulle:

se äkkitilannehan nimenomaan kysyy sitä, ollaanko cruisailemassa vai ei. Ja muutenkin, vitun paskaa.

Monarkki - 14:13, 23.1.2013 » Koo. Laita silti etujarru, se on yli 70% jarrutehosta. Vaikka harva hameihminen (tai muuten arka) uskaltaa etujarrukahvaa puristaa.
Monarkki - 0:11, 24.1.2013 » Ja muutenkin, vitun paskaa.

Mun tyttöystävä on henkilö, jolle etujarru on hankala käsite. Mutta ei polkupyörä ole hänelle muutenkaan selviö. Sydän kylmänä tolperointia aina seuraan.

^^ Nyt nukkumaan, tyypit hei.

ja edelliseen: kehityskeskustelun paikka? :slight_smile:

En mene. Kello on täällä vasta parikymmentä yli seitsemän illalla.

Kyllä vain kaukomieli, perustelusi etujarruhehkutuksen turhuudesta oli aivan uskomatonta paskaa. En pystynyt enää argumentoimaan asiallisemmin.

Monarkki - 0:11, 24.1.2013 » se äkkitilannehan nimenomaan kysyy sitä, ollaanko cruisailemassa vai ei. Ja muutenkin, vitun paskaa.
Ilmeeni kun joku kruisailee 30km/h eikä jalkajarrun teho riitä.

Jarrut - yksivaihteen arka paikka. Jatkot?

peltsip - 9:07, 24.1.2013 »
Monarkki - 0:11, 24.1.2013 » se äkkitilannehan nimenomaan kysyy sitä, ollaanko cruisailemassa vai ei. Ja muutenkin, vitun paskaa.
Ilmeeni kun joku kruisailee 30km/h eikä jalkajarrun teho riitä.
Sepä se. Ja näin on siis arkisessa ajossa - entäs kun vähän ennakoimallakin pitää saada fillari stophetinyt? Muuten peltsip: unohdit liittää kuvaan ilmeesi. Tässä omani: http://www.kavereita.net/i/1/1479/1479234.jpg

Lause oli retorinen. Suosittelen ajamaan enemmän niin voi olla että silmät aukeaa eikä maailma ole enää pelkkää mustaa ja valkoista.

Paras ilme on kuitenkin ketjun katketessa.

Olen silmäni ajanut ihan runsaalla fillarilla ajamalla, vaikka sinun voi olla vaikeaa uskoa, että polkupyöräilyä oli myös ennen fixejä ja sinkuloita. Niistä kokemusta on vasta vähän aikaa, mutta jarrujen käytön ja erityisesi jalkajarrun heikon hidastavuuden JA takajarrun lukkiutumisen olen oppinut kyllä ihan siitä asti, kun sain ensimmäisen polkupyörän. Jos tosissasi väität, että 30 km/h tunnissa kaupunkicruisailuissa ei ole vauhti eikä mikään ja tavallinen takajarru riittää pysäyttämään pyörän tilanteessa kuin tilanteessa ihan yhtä hyvin kuin etujarrun ja jalkajarrun yhdistelmä, niin sanoisin ettet tiedä asiasta kyllä mitään.

Nyt loppu se sössöttäminen, menkää ajamaan ja halatkaa jotain välillä jos on paha olo.
Kiinnostais lukee näissä projektilangoissa itse projekteista, eikä jotain iänikuisia vitun keulimisia ja nokitteluja mitkä arvon filosofit vois hoitaa yksityisviesteillä tai paremmin aiheeseen soveltuvien otsikoiden alla.

Onko toi lokari Honjo / vastaava kuvioille naputeltu?

Totta, laitan seuraavan viestin suoraan peltsip:lle niin säästyy monet korvat punottamiselta. Projektista: minkä kokoinen runko ja minkä pituinen nainen? Jos se omakin suostuis ottaan sittenkin “poikienrungollisen” kun ei sitä mixtee nyt löydy…

Monarkki - 10:40, 24.1.2013 » Jos tosissasi väität, että 30 km/h tunnissa kaupunkicruisailuissa ei ole vauhti eikä mikään ja tavallinen takajarru riittää pysäyttämään pyörän tilanteessa kuin tilanteessa ihan yhtä hyvin kuin etujarrun ja jalkajarrun yhdistelmä, niin sanoisin ettet tiedä asiasta kyllä mitään.
Entäpä jos väitän että kruisailu on mun mielestä sellaista hitaasti ja kiireettömästi etenemistä? Eli selkeästi monta kertaa lähempänä kävelyä kuin 30km/h....