Projekti: Peugeot aubisque

Orastavaa ranska- ja peugeot-villitystä liikkeellä joten jaetaan tämä.
Kyseessä vuodelle 89 ajoitettu peugeotin malliston edullisen pään maantiepyörä. Koko n. 57-58 cm vaakaan. Pelastin tämän joutumasta kierrätyskeskukseen. Osat oli oikeastaan jarrukahvoja lukuun ottamatta tallella, ja vielä kun keskiö paljastui olevan brittikierteellä niin ajattelin että tästäpä edullisesti kasaan perus budjettikonversio loppukesän hengailuajoon ja isä-lapsi-pyöräilyyn.

Originaalit kammet oli sellaista “ratas kiinnittyy kampeen keskeltä niitatun näköisesti” joten juuri ja juuri sisäänajetut michen express tai mitkä lie edulliset kammet tilalle. Takakiekko kasattu blb:n navan ympärille, kehä alkuperäinen. Polkimet lainassa toisesta pyörästä, mutta luultavasti jäävät tähän koska sopii yleisfiilikseen (mks sylvan track + jotkut häkit ja remmit). Kumeina paselat. Kaiken kaikkiaan tarkoituksena oli / on säilyttää alkuperäinen yleisvaikutelma. Tällä hetkellä ainoastaan jarru tökkää koska musta kahva ja koff-shimmaus.

Välitykset ensikasauksessa suht betoniset 48/17 koska muita osia nyt ei ole. Vaihtuu jos vaihtuu.
Satulatolppa voisi olla setback mutta muuten tuntuu hyvältä. Tolppadyykkausreissu uusixiin tiedossa jos joskus ehtii. Ei tohon kuole. Ok, tolpan natinaan varmaan kuolee jossain vaiheessa ja originaali kiristyspultti tuli kierrettyä katki. Muuten just hyvä.

Siisti kokonaisuus ja yleisväritykseen sopiva kuvauspaikkakin. Helpottaa tosiaan aina jos on mahdollismman paljon osia tallella. Minkä kokoinen satulatolppa on?

jatkoon & seurantaan

Hyvä että pelastit!

(Omassani oli ihan samanlainen, tosin huonokuntoinen penkki. En saanut säädeltyä sitä mukavaksi muuten kuin vaihtamalla koko penkin.)

Työntömitalla useammasta kohtaa mitattuna satulatolppa on 24,2 mm. Jos takkasi reunalla pölyttyy juuri kyseisen kaltainen setback-tolppa niin voin adoptoida sellaisen tai maksaa muutaman kolikon.

p.s. natinan alkulähed on satula, ei tolppa. Sen verran takana kiskoissa kiinni että taipuu ja natisee. Muka-paikansin sen ensin tolppaan kun olin kiristänyt tolpan ns. maltillisesti, jonka jälkeen perseslämmäsin satulan ajossa, palasin kiristämään pultin katki, lähdin uudelleen, 2km jälkeen takakumi puhki, palasin, paikkasin, lähdin uudelleen. Tässä vaiheessa natina ei jaksanut kiinnostaa ja päättelin sen liittyvän tolppaepisodiin jotenkin.

Kapeampi satula olisi kyllä parempi, mutta käyttötarkoitukseen nähden tämä on aivan hyvä. Oikealla etäisyydellä olisi vielä parempi.

Joku väridetalji houkuttelisi koska tuota pinkki-keltainen-turkoosi yhdistelmää on käytetty ihan liian maltillisesti. Sirkuspyörä ei kuitenkaan tavoitteena, joten panostus ehkä matching tuulipuku -osastoon sitten…

Ranskan ebaysta on aina hauska haeskella mutta toisen peugeotprojektin yhteydessä oli vinkkiä myös saksalaisesta 24 mm tolpasta:

https://www.yksivaihde.net/old/22003/472018

Välit päivitetty 48/19 joka on lähempänä omaa tottumusta. Satulatolppa slämmäytynyt ajossa pari kertaa vähitellen, kiristetty nyt sen verran että tekee jo vähän pahaa mutta poskiliha ei tärise kuitenkaan. Jos ei pysy niin sitten tarkempaan tutkimukseen.

Eilen ajoin sumussa.

Aikas siisti peli. Värimaailma on juuri noin aivan hyvä.

http://i.imgur.com/qF2Mfw4.jpgVähän tarkempi kuva päivänvalossa