Projekti: Parallax

Fiksailua tuli kokeiltua Pashley-konversiolla ja kivalta tuntui. Vierailu velodromilla ratapyöräilyn SM-kisoissa herätti katuratakipinän, ja lopullinen niitti oli sitten tuon konversion halvan fiksikiekon lukkorenkaan kierteiden hajoaminen ja muutenkin oli ärsyttänyt ketjunkireyden säädön hankaluus lyhyillä eteenpäin aukeavilla dropeilla. Selkeä ratkaisu olisi siis ihan oikea fiksikäyttöön tarkoitettu pöörä.

Ihan hirveästi en edes jaksanut selvitellä mahdollisia vaihtoehtoja kun bongasin Wigglellä Mash Parallax -kompliitteja kaupan melko huokeasti, koko pyörän sai kasattuna käytännössä rungon ja kiekon hinnalla. Tämähän sopi itselleni mitä mainioiten - aikaa ei menisi osien speksaamiseen ja haalimiseen ja kokonaisen pyörän kasaamisen opetteluun vaan sillä ehtisi vielä ajamaankin ennen lumentuloa!

Ei muuta sitten kun Paypal vinkumaan ja odottelemaan ja reilun viikon päästä pyörä sitten tulikin. Tuotetiedot Wigglellä eivät olleet kaikkein tarkimmat, mutta kuvan perusteella sieltä olisi pitänyt tulla tällaista:

Ihan samat palikat ei kuitenkaan paljastunut paketista, vaan sieltä tulikin tällaista:

Eli siis satula vaihtunut valkoiseen, kiekot astetta rataisemmiksi ja speiserit on värikkäitä (!). Kiekkojen suhteen olin alkuunsa aika pettynyt, vaikka nuo vähän arvokkaammat ja kevyemmät ovatkin kuin nuo X-Pressit mitkä olisi pitänyt tulla, näillä ei pysty käyttämään jarrua ja helppo jarruvalmius oli yksi pääsyy miksi juuri tuo Wigglen kompliitti houkutti. Reklamaatiota vetämään ja katsotaan kuinka käy - nyt kun olen vajaa satakunta kilometriä ehtinyt ajamaan jarruitta niin eipä tuo kovin kamalalta ole vaikuttanut joten voi olla että nämäkin kiekon saavat jäädä pyörään.

Voimansiirto on kiekkojen tapaan Micheä, josta en ole ihan hirveästi kuullut hyvää. Edessä on 48-hampainen ratas ja takana olisi pitänyt olla kyselyn mukaan 18-hampainen, mutta tulikin sitten 17-hampainen. Eipä tuolla varsinaisesti väliä kun halusin 19 joka tapauksessa - tuo 48:17 olisi ollut vähän liian raskas varsinkin jarruttomaan käyttöön ja 48:18:lla olisi ollut skidpatcheja tosi vähän. Kumiluodissa laitettiin BLB:n 19-hampainen ratas taakse eikä pahamaineinen lukkorengaskaan hajonnut vielä ekassa avauksessa ja kiristyksessä! Tuo Michen oma ratassysteemihän on suorastaan nerokas kun ratas laitetaan kierteillä olevalle adapterille joten vaihdoissa ei tarvitse jännittää navan kierteiden puolesta, mutta Michellä rattaiden koot loppuu 18:aan eli ei iloa tässä tapauksessa. Lukkorenkaan voisi ehkä joskus vaihtaa myös kestävämpään, Campa ja Phil Wood käy kai Michen navan kierteisiin?

Istuinosasto tosiaan eroaa jonkun verran myös myyntikuvasta. Penkki ei ole huono istua, mutta ottaa tosi herkkään väriä housuista joten tummempi penkki ehkä päätyy jossain vaiheessa ostoslistalle. Mustavalkoinen runko on siinä mielessä helppo kun palikoiden värejäkin voi sekoittaa keskenään helpommin. Tolpan valmistajasta ei tuon logon perusteella mitään ideaa, mutta ajaa varmaan asiansa.

https://farm6.staticflickr.com/5580/14902010536_ca0f35ebee_c.jpg

Ohjaamosta löytyi Cinellin DNA-sarjan stemmi ja droppitanko. Nämä ovat MASH-brändättyihin verrattuna nettikaupoissa tosi halpoja, mutta eiköhän noillakin pärjää, tanko ei ainakaan tuntunut painavan yhtään mitään mutta on kuitenkin ajossa ihan tukeva ja tykkään sen muotoilusta missä yläotteellekin on leveästi tilaa ja ikäänkuin jarruhupuilta -ajoasento onnistuu. Pistin kuitenkin ihan mielenkiinnosta myös Cinellin Pepper-riserin tilaukseen ja voi koittaa josko sillä olisi yhtään kiva tykitellä. Saas nähdä tuleeko paljon käyttöä kun ainakin tähän asti olen ollut vankka droppitangon fani, mutta eipä tangonvaihdossa kauaa mene jos tykkää veivata setuppia ajomatkan perusteella.

Ja lopuksi vielä vähän detaljia maaliduunista joka oli ehkä kaikkein suurin yllätys myyntikuvien perusteella! Fleikkiä nimittäin on ripoteltu maaliin melko kovalla kädellä, sekä tuohon tummempaan että valkoiseen osaan. Valkoista kimallusta en oikein osannut taltioida kameralla, mutta auringonpaisteessa siinäkin näkyy yhtä paljon hippua kuin harmaassa.

https://farm4.staticflickr.com/3841/14738333789_f12f24250f_c.jpg
https://farm4.staticflickr.com/3908/14921921301_6a905b2e89_c.jpg

Noille haarukoiden sisäpuolen väridetaljeille en ole oikein vielä lämmennyt (takana sininen ja punainen, edessä violetti) mutta ehkä niihinkin tottuu jossain vaiheessa.

Ja se tärkein: pyörä tuntuu tosi kivalta ajaa! Clubmaniin verrattuna se tuntuu kiihtyvän ja hidastuvan paljon vaivattomammin, skidaus on helpompaa, ohjaustanko on paremman muotoinen ja stemmi irtoavalla etulaatalla ja taaksepäin aukeavat pitkät dropit riemastuttaa. Jos Clubman ei käy kaupaksi niin ehkä siihen sitten lokasuojat kiinni, nahkabrooksi pois ja talvipyöräksi?

Ja miksi projekti eikä AMA? Lähinnä koska pelkään että nyt sit kuitenkin käy niin että valmispyörän jokaikinen palikka osoittautuu jollain tapaa huonoksi ja ne joutuu jokatapauksessa vaihtamaan parempiin. Toivottavasti ei! Mutta tiedossa ainakin tyhmien kyselyä ja kuvia pyörästä sitä mukaa kun niitä tulee otettua. Fiksumpien ja kokeneempien kommentit tuosta nykysetupista ainakin kiinnostaisivat!

Tanko näyttää epämukavalta mutta ei oikeen sen kummempia osu silmään, michen osista en oo oikeen koskaan tykänny mutta eipä niissä kai mitään vikaa oikeesti oo. Kyl tällä konversion jälkeen ajelee varmasti hyvän aikaa.

Kuten aina kompliitteja ostaessa, myyntikuville ei kauheesti kannata antaa arvoa.

Pyörän myyntisivullakin seisoo: “Note: Manufacturer may reserve the right to change the specification of that listed or shown on this page.

Joten periaatteessa wigglellä ei ole mitään syytä lähteä palautusrumbaan kiekkojen kanssa. Kaupasta tietty riippuu miten kivoja ne on, mut noin niinku lakiopillisesti niiden ei tarte.

Muutenhan tuo kompliitti on minusta sekä kivannäkönen että hyvän hintanen osiinsa nähden. Stongan asentoa nostaisin vähän. Tai siis kääntäisin.

Jos raiseria mielit, niin pepper on melko fail valinta. Alle puolmetriset riserit on ihan vitun hirveetä paskaa, ennemmin ostasin jonkun täysmittasen ja pätkisin sen mukaan miltä tuntuu.

e: jos keskiö on kanssa miche, niin se kannattaa melkeen ekana päivittää shimppaan.
e2: ja jos nyt tosiaan käy niin että haluut etujarrun, etsi jostain nettikaupasta alennus-maantiekiekko. Usein jostain kaupasta löytää nauruhalvalla kepeitä etusia. (ite ostin kerran vajaalla 50 ekellä jonkun 6xx-grammasen eastonin)

ei siinä, hyvät kaupat.

tanko tosiaan näyttää vähän erikoiselta. valkoset kulutusosat sillalta ja kyseessä on aivan siisti kompiitti.

Mä diggaan valkoisista osista. Niiden perusteella voi tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä pyörän omistajan luonteesta.

Satula ja teipit tosiaan tuskin kauaa pysyvät valkoisena jos tällä on tarkoitus ajaa normaaleissa loppukesän olosuhteissa. En vaihtais mitään pelkästään vaihtamisen takia, ajoa vaan ja jos joku osa ei sitten miellytä niin kevymepää/parempaa/kuitusempaa tilalle. Satulatolppa ja stemmi jotain thomsonia/ritcheytä tms. jos haluaa internetin tyytyväiseksi.

Sitten vaan yksiosainen ajoasu tilaukseen ja treenaamaan criteriumeja varten.

lukkorenkaaks suosittelen EAI:n hankkimista. Muuta en vaihtais heti kättelyyn sen lisäks kuin tangon, muuten niin kuin netsi sano tossa yläpuolella.

MASH

Onks sun pärälläxin etuhaarukka selkeesti erivärinen kun runko? Musta tuntuu että mulla on jo ihan täysin kellastanut vaikka runko jonku puol vuotta vanha.

^ ei vielä ainakaan, mutta pitääpä seurata! En toisaalta yhtään ihmettelis että jos kahteen eri materiaaliin roiskitaan samat maalit niin väri saattaa vanhentua ihan eri tavalla niissä.

On se hiton hieno, huhhuh, hyvin kävi.

Wiggleltäkin vastasivat ja vetivät esiin just tuon disclaimerin että saatat saada jotain ihan muuta kuin väitetään :smiley: olisivat voineet vaihtaa vanteet mutta en jaksa lähteä palautustouhuihin, mennään nyt sitten noilla ja metsästän jonkun maantie-etukiekon jos alkaa hirvittämään. Jarrureiän kävin jo porauttamassa auki Pelagolla mutta kuten ohjaamokuvasta näkee niin pala sähköteippiä tukkii sen vähintään yhtä huomaamattomasti kuin alkuperäinen maalattu hartsi.

Muussi o ain muussi, eli tosi nätti peli, paitti histogram’11 edelleen paras muussi :slight_smile:

^ onkohan miten erilaisia ajaa nuo vanhemmat Mashit kun niissä yläputki slouppaa tosi reilusti eteenpäin? Varmaan aika lälly tää uudempi Parallaxi niihin verrattuna.

Sisällä keinovalossa näkyi tuo valkoisenkin fleikki, tykkään kyllä maalista tosi paljon.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17654608/IMG_2906.jpg

Yllättävän kova eli nopee. Eilen oli taas tiedossa reissu Leppävaarasta Tuusulaan ja takas ja mietin että oisko vaihteet ja jarrut hyvä idea vai selviäiskö reissusta Mäshilläkin uutuudenviehätyksen voimin ja päätin sitten lähteä kokeilemaan. En ees mielestäni ajanu mitenkään täysii, mutta menomatkalla kuitenkin näköjään tuli keskareiksi 27 km/h - maantiepyörällä full-succiksissa tollasten 30-50km lenkkien keskarit on yleensä jotain 28-29 pintaa ja nyt oli farkut jalassa ja laukku selässä!

Polvet pyys nostamaan satulaa kuvien setupista sentin verran ylemmäs, yllättävän hyvä pidemmälläkin matkalla toi satula vaikka lieneekin joku halpis perusmalli! Flite Flow’n ajattelin kyllä hommata ihan vaan värin takia tilalle kun en usko että toi valkoinen pysyy kelvollisen näköisenä kovin pitkään, mutta tuntumansa puolesta positiivinen yllätys.

Vielä ois viikko lomaa jäljellä joten veloakin ois kiva käydä joku päivä kokeilemassa vaikka se 48:19-väleillä varmaan aika pelleilyä oliskin :smiley: vähän vaan vaikuttaa että sääolosuhteet ja ajaminen ei oikein käy yksiin.

Noi halpis perus satulat on yllättävän jees, ne kun joustaa melkolailla just sen takia, että sopis monelle kankulle. Suosittelen satulaksi sellasta mikä tuntuu hyvältä perseelle ennemmin kuin miettii minkä väriseksi se menee. Ajaessa perseen alla kuitenkin. Hommaat 15 piikkisen toiselle puolelle veloa varten, et tartte edes lukkorengasta velolla kun et skidaile vauhteja pois.

Jos se satula on hyvä ni emmä jaksais värin takia lähtee vaihtamaan. Taino riippuu tietty oliks pyörä ajeluun vai blogaamiseen tehty. Se kuluu minkä väriseks kuluu, elämä on.

Ja iha huoletta saat vannejarrutella noillakin, varsinki jos jarru tulee ns bäckupiks. 48-17 just hyvät välit. Opettelet kerran skidaa ni menee noillaki. Luisu ei oo ongelma, sen saaminen on.

On kyl siisti Parallax. Vähän kuumottelis itelläkin. Plussaa myös hyvin dokumentoidusta projektin avauksesta. Näitä on aina mukava lukea

Hyvä!