Projekti: Pappa-tunturille rakkautta

Ajan raiskaamalle pappatunturille pientä käyttökunnostusta, pipoa löysälle ja kuvia selaamaan! Kunnostus suoritettu viime syksynä/talvena ja vielä pidempi koeajo suorittamatta. Papalta peritty fillari siis.

Lähtökohtana tunturin ns. vakiopyörä vuodelta 1980. Varustettu uudemmalla torpedon duomatic navalla joka onkin aikamoinen keksintö. Hyvin pelaa vaikka sateessa lojuneena ollut tuo pyörä monta vuotta, ei ollut sisuskalut moksiskaan. Kunnon puhdistus ja rasvaus ja taas pelaa. Loppu fillarista olikin aika kuppaisessa kunnossa mutta hihat ylös ja putsaamaan.

Pahimmat ruosteet poistettiin rungosta ja purettiin jokainen osa irti mikä lähti. Irrotetut osat putsattiin sitruunahapossa, paras keksintö ikinä, ei noita pikkuosia erkkikään jaksaisi käsin hinkata.

Fauberin laakeripinnat lievästi ruvella, mutta ei hätiä mitiä, kiillotusta vaan ja myöhemmin kasaan reilun rasvamäärän kanssa ja uusilla kuulilla. Tässä onneksi lähti kampi irti ilman että piti laakerikupit takoa irti (toisin kun tunturin ponissa).

Satulakin tuli ranetettua kuntoon, vanha nahka oli irti 90% ja muovi halkeillut. Ei muuta kun satulan runko, ohjaustanko ja muut kamat sitruunahappoon likoomaan.

https://lh3.googleusercontent.com/-Mb3q6f0_cMc/UqX67Be9QZI/AAAAAAAADX8/IunaYSH0JtA/s600/satularunko.jpg

Ennen liotusta

https://lh3.googleusercontent.com/-MdHw270PTD4/U-jvzWCt0YI/AAAAAAAADdM/uK5LbRvg7Tg/s750/satulaosat.jpg

Kerettiläisesti paikkaukseksi tuli zinc 182 sinkkipohjamaali, vannehopea ja lakka päälle kilikalipullosta. Alkuperäisten rakastajilla menee nyt herne nenään mutta mielummin näin kun että satula ruostuu alta poikki.

https://lh6.googleusercontent.com/-RrgIOASbvnk/U-jvujxnRnI/AAAAAAAADdA/UzCOcK8ouNQ/s750/satula_runko.jpg

Sikaflexillä korjataan muovi, SA-kaupasta ostetut uudet oli vähän pieniä tähän malliin. Maksoipa nekin muovit muistaakseni huimat 1,5e/kpl.

https://lh3.googleusercontent.com/-e7ol_Kwqih4/UvdE4Qt6-3I/AAAAAAAADYo/SANdHMEae3s/s720/fillarinippeleita.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-IqhKF2xr6ok/U-jvttpA3zI/AAAAAAAADc4/OgU8wpSQXWE/s750/satula_muovi.jpg

Kirpparilta ostetusta tekonahasta uusi pinta, alle ohutta vaahtomuovia kontaktiliimalla kiinni. Tuo yhdistelmä sitten kiinnitettiin isoilla alumiinisillä popniiteillä satulan runkoon. Yllättävän hyvän näköinen tuli vaikka aluksi pelkäsin että näyttää ihan paksalle.

https://lh6.googleusercontent.com/-uylgy0fpgJk/U-jvtBS976I/AAAAAAAADc0/DSOhQY31O3s/s750/satula_valmis.jpg

Tässä vaiheessa keskiö alkoikin menemään jo kasaan, runkoa paikkamaalattiin sinisellä motonetin maalilla, sävy ei osunut ihan kohdalleen mutta ei tuota 1½ metriä kauempaa huomaa. Eipähän ruostu poikki. Kammet ja tarkka sai saman zinc-vannehopea-lakka käsittelyn. Keihini oli kampi merkiltään, eli ilmeisesti japsi?

https://lh5.googleusercontent.com/-t1E9DV1-8JQ/U9p05Fv2wHI/AAAAAAAADbY/Ev6ywGw0JA4/s750/keski%C3%B6valmis.jpg

Tarakkaa kiinni

https://lh6.googleusercontent.com/-ERwTR2aXIak/U9p050tcD0I/AAAAAAAADbU/S9F8yr0V0l0/s750/kesken1.jpg

Takavanteesta oli osasta pinnan rei’istä menossa nippeli läpi, joten pinnautin “uuden” vannekehän siihen paikallisessa pajassa. Etuvanne tuli ilmaisesta varaosamummiksesta, vähän vaati sekin tuunaamista, piti ottaa kartiot ja akseli alkuperäispaketissa olleesta unionin navasta. Pölysuojia piti vähän tuunata että meni paikalleen.

Kumeiksi tuli continentalin tourridet harmaana. Rosterilokarit, 5/5 tyyli ja kesto.

https://lh5.googleusercontent.com/-PcGtCQvtul4/VEz9IttahPI/AAAAAAAADjU/q1IByPvs86Y/s600/melkeinvalmis2.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-KpnRVuffOGQ/VEz9GPZ2qpI/AAAAAAAADjE/wALSzLW6AEM/s750/melkeinvalmis1.jpg

Lopulta tuo valmistui, ketjusuojan kiillotin kohtuullisesti. Kissansilmä löytyi paikalliselta fillariharrastajalta new in boxina, kiitos. Soitokello siirtyi vanhasta ponista tähän entisöitynä.

https://lh6.googleusercontent.com/-XZuIXgRB1VE/VJajER_-mVI/AAAAAAAADsk/pGIABtsB-xk/s640/tuntsavalmis-2.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-sjGbWOl2Kms/VJajBeWGcfI/AAAAAAAADsk/aJOnOZFkf3Y/s640/tuntsavalmis-3.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-B20CPogBAQ4/VJajGG18uvI/AAAAAAAADsk/fcHlN2Xpq_s/s640/tuntsavalmis-4.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-JM9EqDIM6NU/VJajIvD4DVI/AAAAAAAADsk/EMSh760z9Dc/s750/tuntsavalmis.jpg

Kevyttä rautaa, vaaka sanoi 25,2kg koko kokonaisuudelle. Voi harjoitella vaikka jalkalihaksia kun tuon kanssa kävelee portaita ylös.

PS. Fauberharrastajille, SA-kaupassa Jyväskylässä on nyt hillitön boksi myynnissä kierteellisiä laakerikuppeja ym. 50snt hintaan kpl. Pölysuojaa, ohjauslaakeria, torpedon takanavan sisuskaluja uutena ym. Vetäjän ostin torpedoon/favoritiin tuolta uutena 3 eurolla. Kyllä, kolme euroa.

Satulan lerppanen päällys ei nyt oikeen kuulu tähän, muutoin särmään kulkupeliin.

tälläistä rakkautta minä arvostan. se fiilis, mikä tekijällä on kun ihailee omien käsien jälkeä, pitää meidät käsien kautta ajattelevat eläimet aidosti onnellisena. hyvin teit!

mulla olis sulle monta kromista tarakkaa ja muuta osaa tähän…

noi on hyviä pyöriä. Hyvin tehty

Ryhdikkään näkönen jyrä. Etulokarin aisan vois oikoa, menis varmaan loksukin nätimmin renkaan mukaisesti.

Ja satulan päällystys uusiksi ens talvena? Aidon nahan saa märkänä venyteltyä siististi vekittömäksi. Foorumiltakin taitaa löytyä jotain ohjeita.

arvostam (y)

Hyvä!

Kiitos kommenteista. Pitää miettiä tuota satulan uudelleenverhoilua aidolla nahalla ensi talvena, pompotellaan nyt tuolla tämä kesä ja katsotaan.

Tunturilta hyvää asiakaspalvelua, kyselin aikanaan pyörän mallia niin sieltähän pamahti vanha esite .pdf tiedostona sähköpostiin.

(esite)

Esitteessä mainittu metsurit ja perunat. Arvostan.

Veikkaisin, että tolla massalla ei ilman paikkamaaliakaan ruostu poikki!

JJ90 - 22:10, 26.3.2015 » Satulan lerppanen päällys ei nyt oikeen kuulu tähän, muutoin särmään kulkupeliin.
Eiku rönsyilevä tekonahka kuuluu just tähän. Lutuinen kapine kaikin puolin.