Projekti: Nelsonin Pena

Vaikka näitä samantyyppisiä projektilankoja alkaa olemaan enemmän kuin tarpeeksi niin eiköhän tämä vielä sekaan mahdu.
Ratarunko alkoi kiinnostamaan jo aikoja sitten ja maantiepyörät ja maasturit kun tuli laitettua kuntoon niin pitihän sitä sitten kuolailujen jälkeen tilata Nelsonin pista cyclebasketista. Alennuksessa kun oli ja koko natsaa alle 170 senttiselle hyvin. Runko on vielä matkalla, mutta speksaushan on hyvä aloittaa ajoissa ja kaikenlaista on mietinnässä.
Tässä projektilangassa on hyvin paljon yhteistä omiin mietiskelyihin, mutta pitäähän sitä omakin lanka vielä perustaa. Kaapista löytyy jotain osia alkutestailuun kuten stemmiä ja tankoa. Tarkoituksena rakennella pyörä jota voi käyttää huoletta kadulla, mutta myös pienillä muutoksilla radalla. Painokin olisi kiva saada pysymään kurissa kun vaihteellisen pyöränkin paino on seiskalla alkava.
Eniten päänvaivaa aiheuttaa kiekot. Kammet tuottivat päänvaivaa vähän aikaa kunnes lopetin neiteilyn ja pistin tilausta menemään. Kammiksi päätyi pohdintojen kautta On-Onen ratakammet joista ei kovin paljoa löydy käyttäjäkokemuksia mistään. Ulkonäkö ja ulkoiset laakerikupit kuitenkin miellytti ja omniumien hinnat oli liian pilvissä. Rattaana noissa on 48 joten mikä taakse aloittelevalle fiksaajalle? Jarru tulee laitettua eteen varmuuden vuoksi.
Mutta kiekoiksi sitten kalliit ellipset vai jotkin muut? Toki ellipsetkin saisin “kovaan” hintaan, mutta myös itse kasaaminen kiinnostaa. Saako siis 300€ hintaluokassa kasattua ellipsejä kevyemmät, mutta kuitenkin kestävät kiekot joilla ajaisi niin kadulla kuin radalla vai onko näiden kaikkien yhdistäminen jo liikaa?
Kuvia heti kun tavaroita alkaa ropisemaan Suomeen asti.

Taakse 19-hampainen. Lopputulos olisi suht’ kevyt välitys.

Ja vaikka posse penseilee, Open Pro, DT Competition ja Formula -kombolla pärjää mukavasti. Sä tuskin kauhean paljon painat, niin 28-reikäiset varmaan ihan jees.

Oli miten oli: sulla on Nelson. Sä olet joka tapauksessa voittaja.

CNC-bikelta tilaukseen LP 373 kehät ja samasta lafkasta vaikka revolutionit pinnoiksi. On-Onen vanhat ratanavat on nekin keposet eikä paljoa maksa. Toisaalta CNC:llä näyttäis olevan vaikkapa Novateccia, joka taitaa olla läheistä sukua Onéille.

Toisaalta Open Prot on kivat jos tahtoo pomminvarmat kiekot pooloihin ja muihin.

Maksaako Ellipset vaan 300? Miksihän en ole ite ostanut…

^Kakkoset on saman painoiset. Tosin reikävalikoima 32 ja väri musta.

varolevy - 20:42, 6.9.2012 » ^[Kakkoset](http://www.on-one.co.uk/i/q/HUOOLFMK2/on_one_large_flange_track_hub_mk2) on saman painoiset. Tosin reikävalikoima 32 ja väri musta.
Mut oliks kakkoset fixed/free ja mitä sellasille tekee?

Ellipsejä ei saa ihan 300 rahalla, mutta en sen enempää ala maksamaan kiekoista jos itse kasailen. Jokin arvo omalle työllekkin. Ellipsejä saa hyvään hintaan suhteilla.
Elopaino pyörii aamupaskan jälkeen 64-68kg tuntumassa joten kiekkojen kestävyys tuskin on ongelmana.
Novatec/lp373/revo yhdistelmä kuulostaa ainakin ihan hyvältä ja kohtuu kepoiseltakin (kai?). Hintakin näyttää pysyvän kohtuu summassa. Pooloa kokeillaan sitten joskus aikanaa joten ei speksata siihen vielä osaa. Nyt vain ajoon.

normaali - 20:54, 6.9.2012 »
varolevy - 20:42, 6.9.2012 » ^[Kakkoset](http://www.on-one.co.uk/i/q/HUOOLFMK2/on_one_large_flange_track_hub_mk2) on saman painoiset. Tosin reikävalikoima 32 ja väri musta.
Mut oliks kakkoset fixed/free ja mitä sellasille tekee?
Ne on fix/fix ainakin mulla kuten kerroin [täällä](https://www.yksivaihde.net/old/4786/199577). Myös punnitut painot topikissaan, muistakseni 330g edessä ja 380g takana.

mitäs hyvää ellipseissä on? kevyet ne nyt ei ainakaan ole.

Ne on hienot.

aeropinnat ja 20/24. Kumma kun useemmalla merkillä ei ole vaihtoehtoja noille. Tonta ja american classic nyt ainoina tulee mieleen.

tästä tulossa uusi Biciolli-lanka. Eikö nämä nyt hlvtti riitä?!

Tuskin tästä biciollin kaltaista ketjua saadaan väännettyä vaikka yritettäisiin. Kiekot taidan kasailla itse niin säästyy vähän rahaakin. Unohdetaan siis ellipset. Painavatkin kun ovat. Normaalin ehdottamalla setillä saisi ilmeisesti kohtalaisen kevyet kiekot jo rakenneltua. Muita ehdotuksia?

Jotain mitä on tulossa.

Ostetaan etujarru, anyone?

normaali - 20:30, 6.9.2012 » Toisaalta Open Prot on kivat jos tahtoo pomminvarmat kiekot pooloihin ja muihin.
Open Prot on nykyään poolokehät?
vasaraasialainen - 19:22, 9.9.2012 » Open Prot on nykyään [s]poolokehät?[/s] vähätylsät eikä niit ees tehä enää ranskas.
ftfy

Kiekko osat on lähdössä piakkointilaukseen. Navoiksi novatecit, kehiksi lp 373 ja nippeleiksi messinkiset ja halvat. Pinnoiksi compit vai revot? Painoero taitaa olla melko minimaalinen? Ja kun 3 ristiin mennään niin oikea pituus ilmeisesti 288mm joka paikkaan? Onko muita halukkaita cnc:n kimppaan, pitäisikö jossain kimppatilauslangassa huudella?

288:t toimii, revot pinnoiksi jos haluat kevyet. Compeilla tulee aika pomminvarmat, eikä ne hirvittävästi painossakaan häpeä.

edit:

Kiekkojen kasaamisesta vol. 1
Kiekkojen kasaamisesta vol. 2
Pinnoja/ERD/whatnot

juu-zo - 13:07, 10.9.2012 » ..ja nippeleiksi messinkiset ja halvat..
tota, rosella 40 kpl dt:n messinkinippaa maksaa kaksi euroa. en välttämättä käyttäisi muita nippeleitä, varsinkaan dt:n pinnojen kanssa enkä varsinkaan säästösyistä.

On-onen ratakammet saapuivat. Eivät olleet aivan kuin kuvissa mutta eiköhän nämäkin nelsoniin istu. Painoa muuten ilman keskiötä 860g ja keskiön kanssa 960g. Eipä ne kovin paljoa omniumeja painavemmat ole.

juu-zo - 19:25, 11.9.2012 » On-onen ratakammet saapuivat. Eivät olleet aivan kuin kuvissa mutta eiköhän nämäkin nelsoniin istu. Painoa muuten ilman keskiötä 860g ja keskiön kanssa 960g. Eipä ne kovin paljoa omniumeja painavemmat ole. https://lh4.googleusercontent.com/-iYWY_f2nI_k/UE9ksmaGO7I/AAAAAAAAA3w/1TCDomG8zqA/s720/IMG_5262.jpg
tietääpähän olla tilaamatta.