Projekti: MKM - Arthur Metcalfe

Kaikki alkoi jossain bileissä 2011, kun brittieBay:ssa mölötti kohteena kyseinen pyörä. En vielä alkuillasta tehnyt päätöksiä, mutta kuohuovien ja muiden juomien jälkeen ostohalut olivat tarpeeksi selkeät ja olihan se oranssi, että eikun rahat sisään ja pyörä päätyi Suomeen.

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/start_here.jpg

Sitten eikun selvittelemään mitä oli tullut ostetttua. Internetin ihmeellisestä maailmasta löyti apuja ja briteistä, jokin harrastelija(porukka) oli kerännyt tietoja MKM-pyöristä. Lähettivät jopa joulukortin ja vannottivat kertomaan, jos myyn rungon eteenpäin :slight_smile: Tarkkoja valmistuvuosia rungolle ei löytynyt, mutta jostain 70- ja 80-luvun taitteessa. Paha sanoa. Tälläkin herralla on tekemistä ko. putiikin fillareiden kanssa.

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/dropouts.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/frame_number.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/front.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/front_lugs.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/hand_built.jpg

Sekalaista osaa oli fillarissa kiinni (ja on edelleen). Navat ovat campaa, mutta eri paria. Selvitystyö on edelleen kesken. Keskiö oli sugino, mutta shimanon akselilla… Voimansiirrossa campaa ja muutakin, kammet ja eturieskat Suginon mighty competitionia.

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/bb.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/cranks.jpg

Purin pyörän ja se vaatikin hieman ähellystä ja erinäisiä juomia. Minigri-pussit on ihan ässiä osien säilömiseen!

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/tools.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/skeleton.jpg

Jossain vaiheessa tajusin, että etuhaarukan jarrunreikä on porattu vinoon. Jos jollakin asiaatuntevalla foorumilaisella on korjausideoita niin saa kertoa. Jarrut vaihtuivat hieman uudempiin, tässä vanha takajarru ja uusi neitsytmatkan jälkeen.

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/rear_brake_old.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/rear_brake_new.jpg

Tässä vaiheessa tulikin sitten projektin kanssa pidempi tauko ja jäin ihmettelemään mitä tuosta nyt oikein keksisi. Vaihteet, fiksi, sinkula??? Loppujen lopuksi päädyin sinkulaan (enpä kai muuten täällä tätä esittelisi myöskään), kun halusin pitää molemmat maantiejarrut, koska enemmän ajo-otteita ja kivat kaapelin pitimet. Eikun siis hommiin.

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/brakes.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/brake_cable.jpg

Ja jos jossain vaiheessa vaihteet palaavat niin vaihdevipuina hieman pelottavan oloiset dropin päihin tulevat namiskat.

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/gear_lever.jpg

Osat takaisin ja kiekon rihtaukseen earl greyn parissa, taisi olla hieman flunssaa tuolloin.

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/build_tea.jpg

Ja keittiössä tottakai

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/kitchen_repairs.jpg

Pienellä säädöllä ketjulinjakin asettui tarpeeksi kohdilleen. Tosin vielä pitäisi paremman mittainen keskiö hommata, koska nykyinen on hieman liian lyhyt eli joutuu käyttämään spacer stackia, mutta keskiössä…?

Satula oli mallia mummo, joten uutta tarvittiin tilalle. Tolppa oli myös niin erikoinen, että geometrian taidot loppui kesken, että olisin ymmärtänyt kuinka satulan kiristysruuvin saisi auki, kun se on satulan alla ja tilaa sentti ehkä kaksi ja mutterin kanta on muljautettu pyöreäksi. Foorumilta löytyi onneksi uusi tolppa. Vanha odottelee innovaatioita edelleen tuolla miljoonalaatikossa. Jostain löytyi myös kulahtanut San Marco, joten vanhat nahkat helvettiin ja uutta päällystettä kehiin. UFF:in euronpäiviltä löytyi joku härski villapaita missä oli valkoinen (teko)nahkainen rintamus. Siinäpä se! Näytettiin paidalle hieman saksia ja jäljelle vain tarpeellinen. Mittailua ja kontaktiliimaa kehiin. Avot!

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/diy_saddle.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/diy_saddle2.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/ready_saddle.jpg

Lopulta sain pyörän ajoonkin 2012 keväällä ja pääasiassa on tullut ajettua pidempiä maantielenkkejä. Jos sataa niin en aja tällä, joten kilometrejä ei ole kauheasti vielä kertynyt :slight_smile:

http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/ready_side.jpg
http://www.cs.helsinki.fi/u/maxsalmi/album/mkm/ready_front.jpg

Saa myös arvostella, en erillistä AMAa tästä tee.

Huom! Kuva- ja tekstipäivitykset tulevat aina originaalipostiin (siis tähän) editteinä. Kommentoin toki lankaa ja vastailen mahd kysymyksiin.

EDIT: hieman kuvia lisätty arkistoista yleisön pyynnöstä ja pari riviä tekstiä. Täytynee kameralla vielä napsia muutama lähikuva yksityiskohdista kuten teksteistä ja tarroista.

Mainion näköinen pelihän tämä on. Jossain vaiheessa kun uusia haasteita ilmestyy laiteltavaksi, niin laittaisin varmaan vaihteet takaisin. Värit toimii kyllä hyvin varsinkin tuon satulan takia. Itselläkin olisi vastaava pinnoitus edessä jossain vaiheessa.

Hieno pyörä, mainio toteutus ja briiffaus. Samat renkaatkin kuin meikäläisellä. Ten points! Ehkä lisää kuvia kaipailisi yksityiskohdista ja teksteistä mitä pyörässä on.

Toimivan näköinen kokonaisuus. Ja joo, lisää kuvia yksityiskohdista.

meitsi diggaa näistä

muutama kuva lisätty arkistoista, closeupit tarroista täytyy napsia tässä jossain välissä. Hieman projektin tekstisisältöäkin lisätty muutamisen rivin verran.

Kaikinpuolin hieno pyörä ja toteutus. Vähän iskee silmään nuo keltaiset polkimet, mutta ei pahasti missään nimessä.

Satulasta tuli muuten todella siisti. Nämä duidiy-projektit ovat siistejä, etenkin kun onnistuvat noin hyvin.

polkimet on tosiaan hieman modernit muuhun habitukseen nähden, mutta kun tuli mukana enkä ole ennen lukoilla mennyt niin päätin jättää harjoituksen vuoksi ainakin toistaiseksi.

tutam - 14:09, 14.9.2012 » [i]dui[/i]diy-projektit
[i]Driving under the influence[/i] doing it yourself-projekti?
asfalttisoturi - 12:56, 14.9.2012 » Jossain vaiheessa tajusin, että etuhaarukan jarrunreikä on porattu vinoon. Jos jollakin asiaatuntevalla foorumilaisella on korjausideoita niin saa kertoa.
Tarraa jakoavaimella längen vasemmasta jalasta kiinni jarrupalan yläpuoleta ja väännä niin, että jarrupalan etupää ottaa oikeaoppisesti ensin kiinni vanteeseen. Sama operaatio oikealle puolelle.
mankkis - 14:21, 14.9.2012 »
tutam - 14:09, 14.9.2012 » [i]dui[/i]diy-projektit
[i]Driving under the influence[/i] doing it yourself-projekti?
Eh, no mun piti vaan olla hauska ja vetää dui viivalla yli, mutta vanhasta tottumuksesta kursivoin. Joskus jossain meni jollain nuo tahallisesti tai tahattomasti sekaisin, ja se nauratti. Ehkä televisiossa? No joo...
asb - 14:54, 14.9.2012 »
asfalttisoturi - 12:56, 14.9.2012 » Jossain vaiheessa tajusin, että etuhaarukan jarrunreikä on porattu vinoon. Jos jollakin asiaatuntevalla foorumilaisella on korjausideoita niin saa kertoa.
Tarraa jakoavaimella längen vasemmasta jalasta kiinni jarrupalan yläpuoleta ja väännä niin, että jarrupalan etupää ottaa oikeaoppisesti ensin kiinni vanteeseen. Sama operaatio oikealle puolelle.
Ymmärränkö nyt jotain väärin, mutta tässä operaatiossa vääntyy vain jarrulänget (jos vääntyy). Onko kestävä ratkaisu?

Omissa kuvauksissani saattaa myös olla epäselvyyttä, eli jos kuvitellaan viiva kulkemaan jarrureiän läpi niin se ei ole samaansuuntaan kuin haarukkaa (etukiekko) ylhäältäpäin nähtynä. Ts. toinen jarrupala ottaa kiinni etureuna edellä, toinen takareuna. Jarrupalat ovat kyllä ihan oikealla korkeudella jarrupintaan nähden ja etäisyys palojen keskeltä jarrupintaan on myös sama molemmilta puolilta.

Täytyy ehkä tehdä demokuva, että tän ymmärtää. Itte meen ainakin ihan sekaisin näissä sepustuksissa.

asfalttisoturi - 14:05, 14.9.2012 » muutama kuva lisätty arkistoista, closeupit tarroista täytyy napsia tässä jossain välissä. Hieman projektin tekstisisältöäkin lisätty muutamisen rivin verran.
Hianoa! Näitä kuvia kaipasinkin. Hienoja ovat myös osat ja yksityiskohdat.

^ihan normi pyöräkaupoista saa jarrupaloja jotka pystyy asentaan jonkin verran vinoon mihin tahnsa suuntaan. eli palat saa suoraan vaikka länget onkin vinossa.

noinniinku muuten tästä pyörästä nii oot onnistunu! todella hyvin toimii tuo oranssi+valkonen. hyvä projekti! +1

Uuh, tosi nätti värimaailma! Hienosti korjattu toi satula. Onks noi renkaat Michelin Pro jotain?

joo, gummit on Michelin Pro3 Racet, valkeakylkiset. 23mm.