Projekti: Lunni

https://farm6.staticflickr.com/5552/14685771805_11937b6563_o.jpg

https://farm6.staticflickr.com/5567/14705660533_04314cdabb_o.jpg

https://farm3.staticflickr.com/2935/14499318397_176873ec79_o.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3877/14662776316_9a49ce01b3_o.jpg

En tiiä onko tässä mitään järkeä. :slight_smile: Selvinnee lopullisesti vasta myöhemmin sen myötä, onko tällä kiva ajaa talvella vai ei.

Kokoilemisessa voi mennä hetki. Ensimmäiset askelet lienevät ruosteenestokäsittelyn pohtiminen sekä emäputken feissauttaminen, ruotoputken lyhennyttäminen ja ohjainlaakerin asennuttaminen jossain liikeessä.

Kaikki osat polkimia lukuunottamatta taitaa olla jo kaapissa. Koitan päivittää jossain vaiheessa osalistan tähän ekaan viestiin.

Kiinnostavia nuo SHIS nomenklatuurit

normaali - 0:38, 19.7.2014 » Kiinnostavia nuo SHIS nomenklatuurit
Oma reaktio niihin oli lähinnä suuri tyytyväisyys, kun Samilta pystyi tilaamaan mukaan sopivan ohjainlaakerin eikä tarvinnut itse etsiä. Ei oo tosiaan vielä ihan hirveesti kokemusta ohjainlaakereista.

Yhdessä toisessa (vaihteellisessa) projektissa ajattelin kokeilla asentaa ohjainlaakerin itse mutta siinäkin hämmensi hieman, kun vanhassa Helkaman hybridissä oli 44-millisessä emäputkessa kiinni tuumainen kierteellinen haarukka.

Full support!
Minkä kokoinen runko?
Kyllä ne laakerikupit sinne menee kierretanko/prikka/voima systeemein. Ymmärrän toki jos sellaiseen ei halua lähteä.
Omasta rungosta puuttui keulakuvake, pöh. No, matkalla sekin jo.

L-kokoon päädyin. Pituutta siis itsellä 185 senttiä ja inseam joku vaivaiset 81-82.

Harmillisia puutteita kyllä sattunu sulle tossa toimituksessa. :confused: Itseä harmitti lähinnä vaan se, että runko tuli viikko loman loppumisen jälkeen niin on vähänlaisesti aikaa puuhastella.

Oon kyllä itsekin miettinyt tuota kotitekoisella prässillä ohjainlaakerin asentamista. Rautakauppaan ehtii paremmin töiden ohessa kuin pyöräliikkeisiin eikä tarvii kuskailla runkoa ympäriinsä. :slight_smile: Jos toi toinen ohjainlaakerin asennus tulee eteen ennen kuin ehdin asioida missään pyöräliikkeessä, niin saatan lähteä kokeilemaan tätäkin itse.

Näyttää muuten työkoneella jotenkin tosi tummilta noi mun alkupostauksen kuvat.

Heh, sie olet 2 cm minnuu lyhyempi, mutta jalkojen kohdalla ero on 10cm! Nätimpi kokonaisuus siellä kehittymässä, koska tolppaa ei tarvitse olla puolta metriä…

Olen neljään pyörään prässännyt kupit tuolla kotikutoisella systeemillä eikä mitään ongelmia ole ollut. Rohkeasti vaan. Toisaalta, kyllähän net taitavat tuollaisen asentaa odottaessa paikalleen pyöräliikkeessä, ja hinta tuskin tekee pahaa. Paikallisen kauppiaan tukeminen on aina pop, itse ostin tänään juurikin siksi heiltä kävyn…

Joo, oon ehkä hieman persjalkainen. :slight_smile:

Projekti on edennyt HYVIN hitaasti, koska muu elämä. Ehkä tuossa joulun ja uudenvuoden aikana saattaisi olla vihdoin kasassa.

Ohjainlaakerin asentelin omatekoisin työkaluin. Tää oli nyt toinen kerta elämässä, kun asensin ohjainlaakerin. Saa nähdä tuntuuko kolmannellakin kerralla koko ajan siltä, että oon hajottamassa jotain. :slight_smile:

Toisen kupin tekstit taitaa jopa asettua kauniisti kohdalleen, ehkä seuraavalla kerralla jaksan skarpata molemmat.

https://farm8.staticflickr.com/7502/15863458258_f864ed9f54_o.jpg

Kasaantumisen vaihe on suurin piirtein seuraavan kuvan mukainen, joskin tällä hetkellä on myös gripit ja etujarru kiinni.

https://farm8.staticflickr.com/7571/15865150387_97a0393b86_o.jpg

Huikeet noi valkoset kumit. Kova tulee

Kovaa on tulossa, joo. Lunnit on parhaita; fogeleina tai läskeinä, kummin vaan.

Olet selvästikin suorastaan kunnioitettavan kärsivällinen henkilö. Toisaalta, mihin sitä niin kiire olisi etteikö hyvää jaksaisi odottaa.
Todellakin hieman erilainen kokonaisuus tulossa… Oman lunnin valkoiset osat alkavat olla hiljalleen harmaita. Jännä nähdä miltä nuo kumit näyttävät vaikkapa puolen vuoden käytön jälkeen.
Jatkoa odotellaan.

Joo, kärsivällinen ja sen lisäksi huono keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. :slight_smile:

Veikkaan, että kumit menevät aika nopeasti melko törkeän näköisiksi mutta sen näkee sitten, kun pääsee vihdoin ajamaan.

Hmm. Pärjäiskö Lunni pelkällä takajarrulla?

^miks?

Ajat pelkästään puhtaalla lumella ni pysyy kumitkin puhtaina. :slight_smile:

Meikästä vois olla ihan siisti jos menis vaan yks vaijeri tonne taakse eikä ois tota jarrulevyä edessä. Se “keventäis” tota jollain tapaa. Vai tarviiko sitä erujarrua kun tällä ajetaan jossain jeerassa eikä vauhti oo se juttu? En oo koskaan läskillä tosin ajanu…

Törkee. Siisti.

Sekä etujarru että renkaiden puhtaus löytänee vastauksensa näistä nykyisistä talvista. Nytkin on vähän sen näköistä, että saa kattoa onko hirveen paljon puhdasta lunta tarjolla. Ja talvikauden jäädessä mahdollisesti aika lyhyeksi pitää varmaan ruveta kesällä kokeilemaan jotain maastojuttuja, joissa etujarru lienee ihan hyvä. Joskin siinä vaiheessa saattaa tulla tarvetta myös vaihteille, koska siirtymät.

34/21 on aivan hyvä maastovälitys läskiin.

rustbadger - 21:30, 1.1.2015 » Ilmasin ekaa kertaa hydraulisen levyjarrun. Pari tuntia tais mennä. Ei tullu hyvä. Lauantaina varmaan uudestaan sitten.
Toisella kerralla tuli riittävän hyvä tähän hätään. Ei vielä ihan niin hyvä, että olisin tyytyväinen mutta letkua lienee kuitenkin tarve lyhentää niin katsotaan siinä vaiheessa uudestaan sitten.
rustbadger - 21:29, 18.7.2014 » En tiiä onko tässä mitään järkeä. :) Selvinnee lopullisesti vasta myöhemmin sen myötä, onko tällä kiva ajaa talvella vai ei.
Toimii! :D
wtpooh - 19:15, 20.12.2014 » Lunnissa 32/22, lunta sataa ja niin edelleen. Tulen sanomaan sitten kun tuntuu liian kepoiselta hammastukselta...
Kokeilin samaa välitystä ja tuntuisi toimivan. :)