Projekti: Low

Tätä voi kyllä kutsua jo täysiveriseksi projektiksi tässä vaiheessa. Muutama kesä sitten sain ajatuksen täysmustasta beaterista, kun omat pyörät oli kaikki telakalla ja ajelin frendin vanhalla Capolla. Parin viikon tuloksettoman etsiskelyn jälkeen satuin Low’n interweb-sivuille. “Liian kallis… Ei. Pysy vahvana.”

Noh, tässä vaiheessa voi jo todeta että homma lähti pikkasen lapasesta. Tilaus sisään, pari sataa euroa liikahti San Franciscoon vahvistukseksi. Odottelua. “Jaa, tilausajat on venyneet, mitäpä pienistä.” Mulla oli kuitenkin uskollinen Gangsta. Rungon valmistumista odotellessa kasailin itelleni vaihdevehjettä, jonka kanssa viime kesä sujuikin varsin kivasti. Ohessa naureskelin negaation tuskaillessa omaa tilaustaan.

Kahdeksan kuukauden odottelun jälkeen, jes! Itellanainen toi rungonkokoisen paketin kotiovelle. Olin onnellinen. http://farm9.staticflickr.com/8143/7317171332_366b9aa557_c.jpg

Seuraavana päivänä en enää ollut niin onnellinen, kun huomasin tämän: http://farm8.staticflickr.com/7097/7329870082_6ac6482e41_c.jpg

Kirosin samalla Andrew’n alimpaan helvettiin. No, sähköpostia Low’lle, josta tulikin varsin nopeesti vastaus jossa kovasti pahoiteltiin ja luvattiin korjata kunhan vaan lähetän rungon takaisin pajalle. Tässä vaiheessa ärsytti jo varsin paljon kun tajusi kuinka paljon vaivaa ja säätöä moinen operaatio veisi. Hell no! Kyselin mahdollisuutta korjauttaa runko täällä Suomessa ja se onneksi kävikin. Pyörätohtori sanoi, että viisikymppiä maksaisi. Se kelpasi mulle. Ja Andrew’lle. Samana iltana olikin jo korvaava summa PayPalin tilillä. Kun lähdin Pyörätohtorin pajalta runko kaulassa, Tohtori huikkaa perään: “Varo ettet kaadu, muuten joudutaan suoristelemaan taas putkia.”

Mutta osia on hiljalleen haalittu ja saan tän ajokuntoiseksi jo ehkä ens kesänä.

Sitä odotellessa muutama teaser:

http://farm9.staticflickr.com/8438/7995491739_c7879e373d_c.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8346/8219752651_224f1a08a3_c.jpg

Tilasin pelkän rungon, koska Alpina ei keulana kiinnostanut. Haarukan valitseminen osoittautui lopulta todella haastavaksi, kun seuraavat kriteerit piti täyttyä:

  • suora
  • porattu jarrulle
  • mielellään kuitua
  • rake säilyisi samana kuin Alpinassa
    (- kevyt)

Enve sattui sitten kohdalle varsin hyvään hintaan, joten kiusaus kävi liian suureksi vaikka tiedostin ettei rake pysykään samana.

Jossain vaiheessa harkitsin myös, että lähtisin keventelemään kun tuo runko ei mikään älytön ankkuri ole. Mutta sitten lopulta tulin järkiini.

kuin rakeisen enven otit & 2.0 kaiketi tuo? hyvä valinta joka tapauksessa - ja laatuprojektin havinaa noin muutenkin…

asiallista palikkaa toistaiseksi kasassa ja onhan toi enve myös mielestäni paremman näköinen kuin halpina. Toivottavasti ei kuitenkaan tule “taas yksi musta pyörä”…

kid_scientifik - 14:46, 26.11.2012 » kuin rakeisen enven otit & 2.0 kaiketi tuo?
2.0 juu. Ja on se "tiukin" maantie-keke eli 40mm.

Täysin musta oli aluksi visioissa, mutta nyt kun nuo dekaalitkin on raw’n ‘väriset’ niin varmaan jotain hopeetakin on tiedossa. Katotaan nyt.

ok, rakea trailia jää kuitenkin yli 5 senttiä, joten tuskin tulee yliäkkiväärä fiilis, varsinkaan jos ei mitään (liika)lyhyttä kannatinta miettinyt. toki noissa on mitoitus noin ylipäänsä ihan kiikkerimmästä päästä, joten sikäli keula saattaisi olla kiva kohtis vakaana - varsinkin lenkkiajoon. ja nämä ihan omina fiiliksinä vastaavat speksit omaavan mässin pohjalta.

vähän eri mustilta näyttää runko & keula kuvien perusteella. keulaan mahd. joku muu väri tuomaan ns. karaktääriä?

Onkohan toi emäputken tyriminen/vajavainen suojaus joku maan tapa…
Mut kaikki loput osat mustiksi. Onhan tossa jo riittävästi kirkasta keulan ja rungon decalseissa.

kirkkaat kammet kenties vois antaa vähän piristystä, mut joo hyvältä näyttää. Toi envehän näyttää mattapintaiselta.

Lupaavaa, lupaavaa…

kid_scientifik - 16:24, 26.11.2012 » ok, [b]trailia[/b] jää kuitenkin yli 5 senttiä.
ftfy

hieno loew

^juuri noin, eli renkaan maahanosumispinta-alasta oli kyse - ja hyvä että korjasit.

kid_scientifik - 19:07, 26.11.2012 » ^juuri noin, eli renkaan maahanosumispinta-alasta oli kyse - ja hyvä että korjasit.
maahanosumispinta-ala? ai et jos on tyhjä kumi, niin se on enemmän? Trail = jättö

ja vai että LOW// vielä Mielecien vuonna 2013… onnea vaan projektiin. Speksit näyttää alustavasti kyllä lupaavilta.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/c7/TrailDIAG2.jpg/458px-TrailDIAG2.jpg

klik!

siitä vaan kalkyleeraamaan jättöläisiä eri renkulaleveyksillä.

LOW on cool! Lisäksi hyvät teaserit, odotellaan jatkoa.

Vitusti permaa, Enven kekke! Oma historammi on kuin omegauros tämän alfan rinnalla.

päivityksiä tähänkin projektiin?

Eipä juurikaan. Muutto ja ens kesän matkasuunnitelmat hidastaa pikkasen osien haalimista… Mackit tilattu, valmista ehkä joskus maaliskuun alussa. Kehät joko syvääää kuitua tai sit H+Sonia. Droppi, etujarrua yms. on myös tiedossa.

“The following piece has been sent by Maciek Wrotek from Brick Lane Bikes LTD via DHL WorldWide Express on 04.02.2013” (S)low and steady wins the race. Eli kehät, check!

Tilasin myös sokkona Toupen 143-leveän satulan, mut olis varmaan pitäny käydä istumassa geelityynyssä. Toi on ollu nyt Gangstassa koeajossa enkä oo täysin vakuuttunu oikeasta leveydestä. Semisti harmittaa, mut kai nää on niitä oppirahoja…

http://farm9.staticflickr.com/8119/8670972483_1fa7800694_b.jpg

Palaset alkaa loksahtelemaan paikalleen! Käytännössä enää voimansiirto puuttuu.

Taikis - 23:24, 4.2.2013 » Tilasin myös sokkona Toupen 143-leveän satulan, mut olis varmaan pitäny käydä istumassa geelityynyssä. Toi on ollu nyt Gangstassa koeajossa enkä oo täysin vakuuttunu oikeasta leveydestä. Semisti harmittaa, mut kai nää on niitä oppirahoja...
Tää on vähän semmonen appelsiinin ojentamisen paikka. Eli arvontaa vaikka on olemassa systeemi mikä tekee sen arpomisen tarpeettomaksi. Se geelityynykään kun ei kerro kaikkea, niin noita spessun penkkejä myyvissä liikkeissä on testisatuloita. Ja niitä voi ottaa lainaan vaikkapa 2 mallia kahtena eri leveytenä ja testailla viikonlopun verran, että saa sen varmasti omalle ahterille mieluisimman.