Projekti: Koninklijke Gazelle aka The Great Gazoo (konversiovaroitus)

Projekti muotoutuu aiemmin (kuulema) erään hollantilaisen pyöräilyseuran puheenjohtajalle kuuluneen, edelleen alkuperäismaalissa olevan Gazelle Champion Mondial AA-Special-rungon ympärille.

Kalustusta tähän mennessä:
Keskiö Shimano BB-UN72
Kammet ja aerotolppa 600/Ultegra (Tricolor)
Ohjainlaakeri Stronglight Delta (neulalaakereilla)
Jarrut Dia-Compe Aero Gran Compe, Jagwiren valkeakuoriset kaapelit

Loput rojut taitaakin löytyä tästä vaikka Shimanon MX30-vaparin tilalle haluttaisi kovasti hankkia jotain parempaa vaikkei toisaalta kiinnosta maksaa vapaarattaasta lähes puolta koko muun setin hinnasta… Kaipa se huollolla edes vähän tokenee kun ajokilometrejä ei ole vielä liiemmälti takana.

Saman aikakauden replikakypäräkin sattui löytymään kaapista - ja onhan tuossa CM-rungossakin hieman oranssia vivahdetta. Näin ollen oikeastaan ainoastaan Arrow Speedin runkosetti jää kierrättämättä ellei siitä tule puhdasta talvibiitteriä.

Jos kiinnosta, mulla voisi olla 2kk ajettu simpan vapari (hki), jossa voisi olla kilsoja vielä sisässä.

Kaljapalkkaa vastaan.

PM

Siis mitä tuossa keskiön alla on? Ja saisko vähän pörän historiaa/tarinaa? Kiinnostaisi.

Mulla ei ole rungon/pyörän historiasta vielä aivan tarkkaa tietoa eli siitä ehkä myöhemmin mutta kyseessä on Cinellin keskiö"muhvi", johon muotoillun spoilerin tarkoituksena on kai ollut pitää kura loitolla. Vähän painavampi (?) ehkä kuin joku muu muttei sitä ilmeisesti ole silti asennettu kuin joidenkin merkkien paremman pään runkoihin. NTKT oikeasti kertonevat tarkemmin, googlaamallakin löytyy lisäinfoa.

^^ Kiitti mutta kun nykyinenkään ei ole järin paljon ajettu ja sitä mallikohtaista kolinaa siitäkin silti kuuluu… Sinkuloinnin tyystin lopettaneet ja siitä syystä 16-18T WI ENO:sta vastentahtoisesti luopumaan joutuvat huomioikaa tämä ansaintamahdollisuus!

Shimanon vanhempaan BB-UN72-keskiöön voi setä Sheldon B:n mukaan asentaa Phil Woodin kupit, jolloin ketjulinja on säädettävissä useita millimetrejä. Sellaiset siis tilaukseen ellei linja osu muuten kivuttomasti kohdalleen. Enpä tuota tiennyt mutta hyvä että rungossa sattui olemaan juuri tuo keskiö kiinni. (Edit:) Enpä törsääkään vaan hankin sinkulakitin.

PS. Koskaan en ole keskiötä irroittanut. Olisiko jollain pk-seudulla työkalu ja halu jeesata? Siinä tapauksessa YV:tä, kiitos jo etukäteen.

Tammikuiseen, pienen salapoliisityön päätteeksi lähettämääni tiedusteluun rungon custom-maalaajasta tuli kuin tulikin (hassunhauska…) vastaus tänään:
"Beste Jukka. Yes that I sprayed hahahaha.
Nice to see that he is as far away. at.have fun with it.

Groeten Brady van Dalen

Löyhästi aikakauskorrektia mutta sentään stemmiä lukuunottamatta pelkästään nipponilaista osastoa

Dia Compen Aero Gran Compe-längistä tykkään.

Kiinteänä ajelu ei napannut. Totesin, että tästä tulee pelkkä sinkula, laitoin fix/free-kiekot myyntiin ja voin vaihtaakin ne asiallisiin vaihteellisen 700C kiekkoihin Shimanon navoilla/vapaarattaalla (esim. uudempi 600 tai Ultegra). Sinkulakitillekin on tarve.

Herääkö kenellekään kuvan perusteella ajatuksia joistain muista kuin kokokiiltävistä navoista/kehistä?

Vähän riippuu muusta värityksestä. Kyllähän tohon vaikka punaisetkin menis, jos samaa väriteemaa muualla. Kirkkaat tietty helpoin ja varmin vaihtoehto.

Joo, meinasin kierrättää tässä näkyviä punaisia osia ja ohjaamo-osastoa muutenkin.

Lätkin jarrut kiinni kiekkojen sovitusta varten (korkeahko profiili + short reach-länget → riski) ja siinä samalla vähän muitakin osia kuvausrekvisiitaksi.

Pitää vielä vähän paikkamaalata ja rasvata ohjainlaakeri ennen lopullista kasaamista. Tuohon voi sitten kuvitella kirkkaat kiekot, punaisen satulan, skeneriserin ja punaiset Ouryn tupet. Renkaiksi ainakin alkuun kaapista löytyvät valkoiset Vittoria Randonneurit.

Etutalvi ehti ennen kuin vehje on kasassa pääasiassa siksi, että oli muitakin käyttökulkineita.
Mutta nyt Uniglide-vapaarattaalle passelin lukkorenkaan vihdoin löydyttyä homma edennee jälleen.

Kiekot Shimano 600 Tricolor-navoilla löytyivät tämän foorumin kautta.

Mikä rungon koko oli? Näyttää jotenkin lyhyeltä vaikka emäputkea on. Valkoiset kumit tekee tästä markettipyörän näköisen, vaihtaisin mustiin ja ajaisin.

Vähän lisää väriä kyl kaipais alakertaan. Tai sit vaan huono kuvakulma.

^^ Hyvä vaan jos Folkenkin mielestä on jälleenmyyntiarvottoman näköinen. Satulaputki on 61cm ja ehkä kuvakulma hämää siinäkin osittain mutta aika kompakti runko tuo on.

Eteen tuli nyt pieni ongelma, joka selvinne kuvista

Alemman kuvan vasemmanpuoleinen mutteri ei kierry akselilla. Jos sitä saisi kierrettyä sisäänpäin, ja prikkoja sen jälkeen siirrettyä oikealta vasemmalle, kiekon saisi keskitettyä mutta nyt tilanne on kuten ylemmässä kuvassa ja ainakaan noilla extra short reach-jarruilla homma ei alkuunkaan toimi. Mikä avuksi?

Kiekko pitää keskittää rihtaamalla, vaihtoehtosesti purat kaiken oikeelta ja siirrät prikat ton vasemman puoleisen mutterin viereen niin napa siirtyy oikealle. Työläämpi vaan. Jotenki ei näytä yhtään 61 kokuselta :o jotenki samanlainen efekti tossa kuvassa ku pienissä rungoissa, että löysennetään ohjainkulmaa jotta reachi pienenee.