Projekti: kesäajokuntoon 2014

Solifer… Mut hei toihan näyttää melkein samalta, mistä tein omalle vaimolle syntymäpäivälahjan. Hän ei tykännyt yhtään alkuperäisestä värityksestä, vaan valitsi itse vähän rajummat.
Maalausurakan itse tehneenä en voi sitä suositella kenellekään, jos alkuperäinen maali mitenkään kelpaa. Nitromorsssaus oli tuolle maalille hirveän työlästä ja uudet maalit kalliita.
https://www.yksivaihde.net/old/14338

ilonanne - 2:54, 3.5.2014 » Maalipinta muuten ihan kohtalaisessa kunnossa, mutta likainen salaisuus löytyy dropeista. Kannattaako yrittää löytää sinnepäin väriä ja näitä paikkailla, vetää suosiolla valkoisella vai unohtaa koko juttu, kunnes koko rungon maalaus tule ajankohtaiseksi?<br
[Paikkausmaalin valmistaminen -ketjusta](https://www.yksivaihde.net/old/4860) löytyi tälläinen vinkki, jota olen itsekin suosinut.
ChainThug - 19:17, 19.7.2010 » pienoismallimaalit (revell, humbrol) on aika jarkevia, pienet ja edulliset purkit, suht hyva sortimentti savyja + matta- ja kirkaslakat jotka ovat keskenaan sekoitus- ja paallemaalauskelpoisia. Isompia pintoja varten kannattaa varmaan sekoittaa valmis satsi automaalaamossa, mutta naarmujen retusointiin noi sopivat hyvin.
[Hobby Pointissa](http://www.hobbypoint.fi/humbrol) on noita pienoismallimaaleja aika laaja valikoima hyllyssä.

Kiitos vinkeistä :slight_smile: En tänä yönä jaksa perehtyä quottaamisen saloihin (ei se oo vaikeeta tiedän, nyt vaan väsyttää), mutta:

Kävin eilen Hobby Pointissa (oli muuten hyvä palvelu). Ja mukaan tarttu pari purkkia á 2,10€ pienoismallimaalia. Ei samaa sävyä löytynyt, mutta menee tän kesän. Sit vaan pajalle hiomaan ja rälläköimään. Dynamon, pumpun ja ketjusuojan kiinnikkeet saivat lähteä, seisontatuen- ja tarakankiinnikkeet jätin vielä. En myöskään hionut niitä ihan pintaan, sillä hiomalaikalla lähemmäs sohiminen olisi varmasti tuottanut lisää paikkamaalaamista :stuck_out_tongue:

Dropit Dropoutit näyttää nyt ruosteenpoiston ja pohjamaalin jälkeen tältähttps://mq8rwg.bn1.livefilestore.com/y2pSxuFTyJ5mYAVpnGekqmaxNfBxF7P-RPM69Ut_Bp8z_NOQlOHwXZaCmN1KBl8HAfb6VHccn-9fID-Q027yYZUGsT6YiHipoHfrThzkUIl0bQ/WP_20140504_013.jpg?psid=1. En tiedä oliko virhe jättää hyväkuntoinen maalaamatta, väri kun tulee sitten olemaan epäsymmetrinen. Virheistä oppii, tiiän sitten kun nään lopputuloksen.

ps. teippaukset tulossa kyllä ^^ Trademark vaan puuttuu. Mut eikös ilonanne oo vähän kuin italonne :smiley:

hyvä meno täällä. peukku.

hei tää on tää joka pyörähti pajalla! toivottavasti hommat etenee vauhdilla

juhani - 20:56, 11.5.2014 » hei tää on tää joka pyörähti pajalla! toivottavasti hommat etenee vauhdilla
:D Tarkotit varmaan: "Hei, muistankin sut ja pyöräs"

Siinähän ne, samaa tahtia kuin maali kuivuu. Paitsi, että samaisella pajareissulla suhmuroin jäljen niihin just maalattauihin dropuotteihin. Ei ollu ihan käyttökovaa se maali vie. → Paikkamaalii mun paikkamaaleihin.
Bike-componentsiin lähti tilaus ja nyt sit ootellaan napoja sekä jarruvaijeria yms. kilkkeitä. Penkkiä ja grippejä en vielä tilannut, kun tajusin et oon halunnut valkoista penkkiä, mut sit taas valkoiset gripit on likaiset gripit. Näkee sit paremmin kumien kanssa, että kelpaisko vaikka musta. Samoin vapaaratas puuttuu, kun ei löytynyt ko. puljusta.

Freewheel 18t tai 19t anyone? Eteen tulossa 46t

Tämähän on jäänyt huomaamatta! Hyvä projekti, ja rungon väri on ihan paras! Seurantaan.

ilonanne - 9:02, 12.5.2014 »
juhani - 20:56, 11.5.2014 » hei tää on tää joka pyörähti pajalla! toivottavasti hommat etenee vauhdilla
:D Tarkotit varmaan: "Hei, muistankin [s]sut ja pyöräs[/s] tän pyörän!"

Freewheel 18t tai 19t anyone? Eteen tulossa 46t

korjasin vähän tota ylempää ja alempi riippuu vähän, vapaaratas kun kyseessä niin ite ottaisin 19t koska aina voi pyörittää lujempaa mutta ei tartte jos ei tahdo koska ei kiinteä.

Näyttäisi et paikkamaaleja vois hakea kynsilakkahyllystä. Irtolokari on helppo vaihtoehto estää kurapyllyily. Riseri maantiepyörässä ihmetyttää.

Tämähän ei maantiepyörää oo nähnykkää eli riseri enemmän ku oikee

Paras topic! F5F5F5F5F5F5F5

19t. Ekaksi tuppaa aina valitsemaan liian pitkät välit, koska on tottunut siihen runttaamiseen (itse tein näin aluksi). Pyörittää voi aina lujempaa ja polvet kiittää kevyemmistä välityksistä.

Bratislava Yogurt illuminati. Mul on pinkkiä tankonauhaa jos kiinnosta. Voin tuua vaik täs joku päivä. Ylimääränen ketjuki saattaa löytyy.

e. ketju ei ole pinkki

moi Nipsu :smiley:

Mä niin tiesin et oot tää pyöräilevä kala ^^ mut en löytäny muita todisteita aikaisemmin. Enää puuttuu Mauri ja neiti S.

Tänää ehdin värkkää mun metrin pituiseen stemmiin uuden kiinnitysruuvin. Ruuvi laatikosta, kierretankoo ja hitsaten. Valmista tuli ennen kuin ehdit sanoa “onko tässä mitään järkeä”

Samoin paikkamaalailut on nyt maalailtu. Kuivuminen käyttökuntoon kestääkin sit 6 pv! Onneks Saksan pakettikaan ei oo aikaisemmin perillä, joten ei tuu houkutuksia… Onhan se vaaleempi, mut ei sitä vauhdissa huomaa :slight_smile:

buhuu, mutku kaikilla isoillakin on 2,5. Okei, nöyrryn. Saanpahan sit myöhemmin syyn päivittää samalla parempaan :slight_smile:

ilonanne - 23:05, 12.5.2014 » buhuu, mutku kaikilla isoillakin on 2,5. Okei, nöyrryn. Saanpahan sit myöhemmin syyn päivittää samalla parempaan :)
kiität noista 19- vinkeistä sit kun ajat ylämäkiä muiden kanssa ja hokaset juttuja. ja kyllä kolmosella pitää alkaa tosirunttarien välit, kaikki muut on lapsille ja heikoille.

Etenee! Näyttää ihan kiekoilta: https://mq8rwg.bn1.livefilestore.com/y2pjUN97B4Nou1adAkHkjLIID88p4MqAV5mZ15QfY8xjPaD41QrjTz8HZ-2bxmPeUgPlHiKq9V0y9zUf358G7Up-7u6zrWKhyz4HG_Qr2aFPgo/WP_20140607_005.jpg?psid=1 Jännä nähä, että menikö oikein. ChainThugin ohjeilla kasattu, rihtausta vielä odottelee. Kehät Mavic Cxp14, navat Miche Primato Pista.

Etujarrun reikää suurennettu myös tällävälin. Hyvä, että harjoittelin K-Mikkon Alpinan keulaan, eipä päässyt enään jännittään.

ilonanne - 2:54, 3.5.2014 » Jottei kellekään jäisi epäselväksi budjetin koko, lisään loppuun vielä kiillotuskuvan.
jep jep, mitähän sille budjetille kävi tässä neljässä viikossa.

Hankittu: ketjut (kirkkaat), Sturmey Archer 19T vapaaratas, pinkit gripit sekä jarrusälää. Laskelmieni mukaan kaikki osat, satulaa ja valkoista jarruvaijerin suojaa lukuunottamatta ovat hyppysissäin. MUTTA, löytyisköhän jostain 49 maantierunko? Olen kierteessä. Onneksi rahat on loppu, joten taidan vaan hakea huomenna(?) kiinteän 19T ja varvaskoukut. Jos ei löydy mun kokoa koukkuja, pysyn alkuperäisessä suunnitelmassa.

Juhlin Luciferia.

Kehät kovat. Tarrat veke.

Meille saa tulla rihtaa.

Kokeile ainaki kiinteetä. Toi löysempi välitysvalinta kiva kaupungissa. Lenkillä tiukempi on (minun mielestäni) kivempi.

Missähän mun häkit… Saat ne, jos löydän.

^ Jee! kiitti :slight_smile: Ostin nyt samalla häkitkin, varmuuden vuoksi jos ei löytyis. Kauhee polte päästä ajaan.

Jätä tarrat

edit. näköjään tullut tupla. kiitos puhelin.

^ oon yleensä sitä mieltä, että no logo > logo, paitsi jos logo on oma. Mut tarrojen rapsuttelu on tylsää hommaa.

Huomasin, että takanapa ei oo smuuti :frowning: Akseli “tykyttää” toisin kuin silkkinen etunapa, vaikka molemmat on suoraan paketista. Dear YV onko tämä normaalia?