Projekti: Joku Raleikki

Ois tarkoitus aloittaa fillariprojekti. Tai no ei pelkästään tarkoitus, vaan sen teen vaikka henki menis.
Ostin kyläsaaresta naisten raleigh-fillarin, josta kunnostan ystävälle sinkulan synttärilahjaks. Toivottavasti se ei muuten lue tätä foorumia.

Enemmänkin kuin ollakseen mikään kehitystarina tai esittely, tää lanka on vähän niinkun avunpyyhtö (-huuto). Eli siis tää on mun ensimmäinen projekti (no viime vuonna kasasin yhden romun), joten kauheesti ei yksityiskohtaista tietoo oo jutuista eikä termeistä.
Eli tähän vois postailla neuvoja ehdotuksia ja itse pistän kysymyksiä.

Aloitetaan:

http://farm8.staticflickr.com/7088/7343104754_520e656286.jpg

Tällainen pyörä. Kohtuu hyvässä kunnossa. Tarkoitus olis selvitä verrattain vähällä duunilla ja mahdollisimman vähillä osahankinnoilla. Kuitenkin niin että syntyy järkevää tulosta. Mun mielestä toi oli jo valmiiks aika hyvässä kunnossa ja osatkin näytti toimivan pääosin. Lähinnä siis vaan putsausta, toimimattomien palikoiden uusiminen ja todennäköisesti sinkulointi. Vielä en oo ehtiny kun pikkasen purkaa osia sieltä täältä joten kaiken kuntoa en osaa vielä sanoa.

Nyt niihin kysymyksiin:
Runko aika hyvässä kunnossa. Ihan pieniä ruostejälkiä siellä täällä. Kuvia voin pistää kohta. Saako niitä helpolla korjattua vai annanko olla? Lähinnä oikeen sävysen paikkamaalin saatavuus askarruttaa.

Tossa on kiilakammet. Olen kuullut melkeinpä fauber kampien hyytävyyden tasolle yltäviä juttuja kuinka niitä on vältettävä kuin ruttoa, eikä niitä ikinä purettuaan saa takaisin kasaan. Eli heitänkö mäkeen ja hommaan uudet, vai onko ne ja keskiö ihan ok vaan putsata ja laittaa takas kasaan?

Ja sitten vielä toi rataspakka:
http://farm8.staticflickr.com/7085/7157898469_b5756aa538.jpg

Osaako joku suoraan noin paskasta kuvasta kertoa onko kierre- vai kasettipakka ja millä ja miten aukenee? En viittis pelkkää yhtä purkukertaa varten ostaa avainta, joten jos jollain ois Helsingin keskustan alueella lainata vaikka semmosta, ni olis jees. Ja mites toi parhaiten kannattaa sinkuloida? Jos kasettipakka, ni ilmeisesti sinkulakitillä, mutta entäs jos on kierrepakka?

Kiitos jo etukäteen. Varsinki vittuilusta ja pätemisestä.

Hyvällä meiningillä olet konversiota tekemässä. Tuo on niin nätin näköinen pyörä jo noin, että turha sitä on kovin paljon muuttaa. Rungon väriin sävytettyä paikkamaalia voi ostaa vaikka Decoväristä Kalliosta. Hobby Pointin pienoismallivärivalikoimasta saattaa löytyä myös valmiiksi riittävän hyvä väri. Ne pikkupurkit eivät kovin montaa euroa maksa.

Pitäisin varmaan kammet ja keskiön, jos ne ovat vielä kunnossa. Keskiössä on luultavasti Raleighin kierteet. Ketjulinjan saat luultavasti riittävän hyväksi sinkulaan noillakin, kun noissa on vain yksi eturatas.

Kierteellisen takapakan kävin omassa vastaavassa projektissa irrotuttamassa Pelagossa, josta ostin tilalle Shimanon BMX-vapaarattaan. Siellä huollossa oli hyvä valikoima erilaisia rataspakan avaimia. En muista operaation tarkkaa hintaa, mutta ei se kovin paljon maksanut.

Tossa omassa projektissa kävi kyllä niin, ettei lahjan saaja innostunut vapaarattaasta. Hän olisi halunnut pyöräänsä mieluummin jalkajarrun. Jarrumieltymys kannattaa urkkia selville jo etukäteen, niin säästyt turhilta kuluilta. Biltemasta saa jalkajarrullista takakiekkoa noin 30 eurolla.

Yksivaihteesta löytyi muuten ainakin yksi melkein samanlainen Raleigh Mixte.

Kollimaattori - 1:57, 6.6.2012 » Tossa on kiilakammet. Olen kuullut melkeinpä fauber kampien hyytävyyden tasolle yltäviä juttuja kuinka niitä on vältettävä kuin ruttoa, eikä niitä ikinä purettuaan saa takaisin kasaan. Eli heitänkö mäkeen ja hommaan uudet, vai onko ne ja keskiö ihan ok vaan putsata ja laittaa takas kasaan?
Älä heitä kampia mäkeen. Kiilakammet Raleighissa tarkoittanee sitä, että keskiö on Raleighin omalla standardilla. [Sheldon Brownilla on juttua vanhoista Raleighkeista](http://sheldonbrown.com/raleigh26.html). (Miten ton Raleighin pitäis taipua?)

Uudelleen kasaamisessa auttavat uudet kiilapultit. Niitä on kahta eri standardia, brittiläistä (9,5 mm) ja eurooppalaista (9 mm), kumpaakin pitäisi löytyä brittien ebaysta. Löytyiskö Marlonilta tai Pyörätohtorilta jopa kiilapulttiprässi?

Ite oon mätkiny noita ihan vasaran kanssa paikalleen, irrottamisessa auttaa, jos kammen saa tuettua kiilapultin pään kohdalta jollain metallisella putken pätkällä.

Yks vaihtoehto on tietty säilyttää vaan ne alkuperäiset kupit ja hoitaa jostain keskiöön sopiva nelikanttiakseli.

Kollimaattori - 1:57, 6.6.2012 » Ja sitten vielä toi rataspakka: [http://farm8.staticflickr.com/7085/7157898469_b5756aa538.jpg](http://www.flickr.com/photos/tzeitzei/7157898469/) Osaako joku suoraan noin paskasta kuvasta kertoa onko kierre- vai kasettipakka ja millä ja miten aukenee?
Kierrepakalta näyttää. Olisko Shimanon hahlot? Jos ei aio tehdä vanhoista vitos- ja kutospakalla varustetuista pyöristä itselleen harrastusta, niin melkein minkä tahansa pyöräliikkeen pitäisi napata toi pakka tosta suurin piirtein odottaessa.
NKOTB - 11:49, 6.6.2012 » ...Löytyiskö Marlonilta tai Pyörätohtorilta jopa kiilapulttiprässi? Ite oon mätkiny noita ihan vasaran kanssa paikalleen, irrottamisessa auttaa, jos kammen saa tuettua kiilapultin pään kohdalta jollain metallisella putken pätkällä.
Mä olen puristanut ne kiilat irti viilapenkissä. Mutteria sen verran auki, että viilapenkin toinen leuka ottaa siihen eikä pehmeään kiilaan. Toiselle puolelle niin iso mutteri tai hylsy, että kiila mahtuu siitä läpi. Näin ne kiilat on mulla ainakin irronneet siististi ja ehjinä.

Kiitti vastauksista. Lisää kysymyksiä varmasti luvassa.

Siis kammet irtos jo ihan mukavasti, ei siinä mitään. Muistein vaan että olen lukenut että niitten käytössä olis jotain muuten sellasta, että pitäs välttää. Mutta kai ne samoilla palikoilla kasaankin saa? Vai tarviiko jotain uusia kiiloja?

Tarkoitus siis pitää mahdollisimman paljon noita alkuperäisiä osia, ja vaan tarvittaessa vaihtaa uutta.

Mites toi kierrepakka sitten? Irtooko siitä ihän samalla tavalla yksittäiset rattaat, että saa jotenkin niitä sinkula-adapterin spacereitä sinne sekaan? Se kai helpoin ketjulinjan säätöön. Jos laitan bemaxin vapaarattaan, ni veikkaus ei anna vissiin kovin suurta kerrointa että osuu ketjulinja suoraan. Ja kiekkoa en rupea uudelleen rihtaamaan. Silleki oli joku oma sana, että siirtää vannetta suhteessa napaan.

Kollimaattori - 16:58, 6.6.2012 » Kiitti vastauksista. Lisää kysymyksiä varmasti luvassa. Siis kammet irtos jo ihan mukavasti, ei siinä mitään. Muistein vaan että olen lukenut että niitten käytössä olis jotain muuten sellasta, että pitäs välttää. Mutta kai ne samoilla palikoilla kasaankin saa? Vai tarviiko jotain uusia kiiloja? Tarkoitus siis pitää mahdollisimman paljon noita alkuperäisiä osia, ja vaan tarvittaessa vaihtaa uutta. Mites toi kierrepakka sitten? Irtooko siitä ihän samalla tavalla yksittäiset rattaat, että saa jotenkin niitä sinkula-adapterin spacereitä sinne sekaan? Se kai helpoin ketjulinjan säätöön. Jos laitan bemaxin vapaarattaan, ni veikkaus ei anna vissiin kovin suurta kerrointa että osuu ketjulinja suoraan. Ja kiekkoa en rupea uudelleen rihtaamaan. Silleki oli joku oma sana, että siirtää vannetta suhteessa napaan.
Jos tosiaan olet luopumassa tuosta kierrepakasta, niin olisin kiinnostunut siitä nimelliseen hintaan... kunto tietysti huomioiden.

Uusia kiiloja oli keväällä fillarikellarissa. http://www.fillarikellari.fi/index.php?np=4&md=31&sd=3107
Varo keskiötä, on aitoa Raleigh only standardia. Tohtori voi tuohon tehdä tarvittaessa uudet kierteet, mutta kannattanee ennemmin jatkaa alkuperäisellä keskiöllä.

Rataspakka todennäköisimmin purkautuu erillisiin rattaisiin muttei kuten modernit vaan siten että pienin ratas toimii lukkorenkaana ja vapaarattaan rungon halkaisija muuttuu ehkä keskimmäisen rattaan kohdalla eli mikä tahansa ratas ei käy mihin tahansa kohtaan ja speiseröinti vaatii holkkien sorvausta tai uskomatonta munkkia putkikaupassa. Siis kokeile avata ketjupiiskalla pois tuo pienin ratas, lähtee normaalisti vastapäivään ja sitten watch and learn =)

Oolrait.
Kiitti linkeistä. Alkaa hahmottua.

Kammet ja keskiö siis tosiaan tarkoitus säilyttää. Pitää vaan hetki arpoa, miten keskiön saa auki.

Kysymys:
Onko joku erityinen syy ostaa uudet kiilat kampiin, eikä työntää takas vanhoja?

Toi rataspakka aukes juurikin niin kuin edellä on kuvailtu. Tää oli siis 5 lehtinen pakka. Avasin kokeeks vastaavan 7-lehtisen ja ainakin ne rakenteeltaan erilaisia. Kuvaa voin laittaa jos jotakuta kiinnostaa.

Kysymys:
Rupes kiinnostamaan, että mistä porukan kiinnostus tota rataspakkaa kohtaan? Eikö noita oo joka fillari ja kyläsaari pullollaan, vai onko tossa jotain erityistä?

Sain tosiaan ongittua tietooni, että “asiakas” kyllä haluaisi nimenomaan vaparattaallisen sinkulan. Ja ehkä mahdollisesti toi 5-vaihteinen vois kans olla varteenotettava vaihtis. Eli toistaiseksi pidän ton pakan itelläni, mut jos sinkula tulee niin kai se sitten liikenee.

kysymyksiä
Mutta sitten saatte luvan neuvoa fiksuimman keinon ton sinkuloimiseksi. Eli jos mä laitan pelkän bemaksin vapaarattaan, ni sitte ketjulinja ei kyllä osu. Jos taas jotenki saan rakennetuu ton rataspakan vapaarattaan ympärille speicereillä oikean ketjulinjan, ni ei siitäkään kyllä kaunista tule. Olisko siis jotain muita HELPPOJA vaihtiksia?
Ja jos mä koitan rakentaa tohon kierrepakkaan sinkulan, ni voinko käyttää niitä siinä valmiiks olevia rattaita kun niissä ne piikit on sillälailla eri mittaisia keskenään ja vinossa pyörimissuuntaan nähden (ilmeisesti juuri vaihtamista helpottamaan)? Tuleeko siis siinä ongelmia ketjun rattaalla pysymisen kanssa?