projekti: Geoffrey Butler cx

Geoffrey Butler cx
Jo aikanaan muualla myynnissä-langassa ihastelty (Hilary) ja äskettäin foorumilta poistettu 70-lukulainen cx runkosetti. Hyvä lisäys omaan brittirunkokokoelmaan.
Kohtuu budjetilla osien suhteen liikkeellä eli tarkoitus saada ajoon kiekoilla ja ohjaamolla, jotka jo löytyy hyllystä, mut jotkut siistit vintage cantileverit kapealle haarukalle (60mm cantitappien väli) kiinnostaa samoin kun pienellä setbäkillä oleva tolppa. Muutamaan foorumilaisen kanssa oonkin käyny jo läpi vaihtoehtoja ja Mafacit ois siistit jos semmoset löytys kohtuu hintaan.
Tarkoitus ois tehä sinkulacrossari, mut kunnon vapaaratas on vielä unelmaa, joten saattaa olla, että fiksinä noin aluks. Myöskään droppia ei oo tulossa näillä näkymin vaan raiseri.
Kun sain runkosetin käsiini piti tottakai käydä purkuhommiin ja keskiöstä paljastuikin ikävä yllätys kun kulahtanutta akselia ympäröi läpimärkä musta “pahvi”. Oli jo kerennyt tehdä vähän kuoppia muhvin pohjaan, muttei onneks kovin syviä - ruosteet puhdistettu. Kovastin kummastutti tuo kosteuden alkuperä, kun käsittääkseni rungolla ei ole ajettu vuosikausiin. Myös ohjainlaakeri oli mennyttä eli uutta kehiin.
Muuta ihmeellistä ei tässä oikeestaan ole eli 27.2mm satulaputki ja 57 pitkä. Istuinputki slouppaa taakse päin selkeesti enemmän kun ratarungoissa.
Ajatuksissa on ajella kesällä cx kumeilla ja talveilla nastoilla/cx kumeilla.

Hyvä proju!

Melko herkku.

Cantileverit matkalla. Ebaystä suht happamassa kunnossa olevat Mafacit. Tosin ilman ripustinta, joten pitää varmaan lähtee Uusix pajalle kaivelemaan.
Kahvoiks tulossa postissa dia-compen retrocantikahvat maastopuolelta.
Ohjainlaakerin vaihdoin eilen foorumilta spotattuun 105:een ja asennus suoritettu imurin putken ja laudan+vasaran avulla. Tykkään 105:sesta.

Tolpan (Campan Nuovo record) ryöstin Waughista, kun oli aitoa 70-luvun henkeä ja istuimeks foorumilla suosituksia saanut spessu. Tolppa/satula on kuvassa vaan olevinaan eli ei kohillaan.

Kammiksi ajattelin aina kovat stronglight track2000:set kirkkaalla 44t rattaalla +UN55. Vaparia kaipaa. Oisko 18t tai 19t ?
Ohjaamoksi SR-stemmi 80mm ja skeneraiseri. Ehkä teipeillä ehkä tupeilla.
Kiekot - tosiaan aluksi tulossa novatec/openpro settiä ja kesän aikana mavic/openpro.
jos sul on ylimääräsenä 36h open pro kehät tai vastaavat niin laita viestiä.

e: nyt odottelen jarruja ja kahvoja saapuvaksi, jotta pääsee testaa.

Järkyttömän näätti raami!

Brakeless koeajolle oli päästävä. Toivottavasti ensi viikolla pääsis asentelee jaruja.

Ehkä mieluummin vaikka Rolls tai Regal? Kiskojen mitasta en tosin tiedä…

Onpas siisti. Onko ajatuksia ton joissain kuvissa esiintyvän vinoputken dekaalin palaamisen suhteen?

Kyllä tässä ois hienoa nähdä droppi. Vanhoja krossareita ei foorumilla hirveesti oo näkyny. Hyvältä näyttää yhä.

Tämä on hieno!

Modolon jotain retro canteja saa muuten cnc-bikestä uutena:

http://www.cnc-bike.de/images/modolo_rocky.jpg

Geoffreytä polettu nyt kuukauden verran kiinteenä kun oli pientä säätöä Ebay myyjän kanssa jarrupaketin sisällöstä. Sain jarrujen mukana kolme vasenta jousta ja yhden oikean - kuukauden selvittelyn jälkeen pitäisi olla matkalla oikea jousi…

Laitoin kuitenkin inline tolpan ja ajoasenta muuttui paljon luontevammaksi.

Oisko tommoseen cyclocross ja rentoon työmatka menoon 44/18 vai 44/19 välitys? Ajattelin jos hommais kunnon vapaarattaan.

e: täs Erikille yks epämääräinen otos eteisestä
https://lh6.googleusercontent.com/-plX67pncTMM/UzJ0luILLNI/AAAAAAAAC0M/_WYoYHBKd9c/w366-h600-no/geoffrey1.jpg

Kiekot vaihtuu mavic/mavic/dt kun saan sen jarrun ja vapaarattaan. Stonga vaihtuu ja siihen on pari vaihtoehtoo. Renkaina Maxxis.
Tolppa on kuitua ja ihan hyvä.

Lisää kuvia!

Ite ajan välillä 44/19. Krossiin tietty ihan liian pitkä, mutta soreteille ok. Mieltymysjuttuja. Kahdestanoin samasta laittaisin kevyemmän.

Jousi tipahti postiluukusta toimitusongelmien jälkeen ja oi että kun oli mukava asennella taakse jarrua pitkästä aikaa.
Vaijereiden optimaalinen kulma 45astetta? Ottaa vähän kiinni noiden palojen tappeihin jo nyt, mutta sahallahan toi ratkee.
https://lh6.googleusercontent.com/-NvjZBF31Aao/UzwY0XyiRrI/AAAAAAAAC0g/ec0qmj7Uf58/w337-h600-no/WP_20140328_007small.jpg

Sinkulameininkiin löyty Mavicin 501:set eteen ja taakse. Ketjulinja huolestutti, kunnes selvis, että akselin voi flipata toisin päin! jes.

Kehiks perinteiset open prot 36h, miks vaihtaa kun on kivat kasata ja ajaa.
https://lh6.googleusercontent.com/-eUhOBoiDBgE/UzwY03x-c3I/AAAAAAAAC0k/wDHiRpITN8k/w600-h337-no/WP_20140328_013small.jpg

Uudet kammet ja keskiö nököttää jo hyllyllä - hyvä vapaaratas matkalla. Kyl tästä hyvä tulee.

Uutta palikkaa kiinni. Stronglight track2000 setti saa palata Waughiin ja Geoffrey sai Suginon mighty road 44t kampisatsin Tokenin 111m keskiöllä. Ketjulinja meni kivasti tohon 45mm, johon vapaarataskin. Kivan näköinen setti ja eiköhän toi asiansa aja.
Kammenpultit tosta vois ehkä vaihtaa perinteisiin bolt+cap tyyppisiin jossain vaiheessa.


https://lh4.googleusercontent.com/-HQLxm7v9Zb0/U0Fn-ztPGmI/AAAAAAAAC2k/-fyCw_Z37rg/w800-h449-no/sugino2.jpg

Tilaa jäi mukavasti vielä chainstayhin:

https://lh4.googleusercontent.com/-1yv2r4OBUAE/U0Fn-mxqSCI/AAAAAAAAC2c/Rzeh2yWSxig/w600-h337-no/sugino3.jpg

Sit pitäs viel hommaa kapee ketju, kun viime vuodet menny leveillä.

Navat on ihanat.

tämä on hienoa!

Nyt hiipii se vitutus tämän myynnistä. ei helvetti.