Projekti: "Flying Fishcock" aka Trek Mt.Track

Noniin.
Pannaampa peliin projektikuvausta siitä miten käy kun pooloille ei kesälomien aikaan löydykkään osallistujia.
Kävin eilen pyörähtämässä pasilan häkillä poolot mielessä, vaan kuinkas kävikään, istuskelin siellä itsekseni vartin verran. Joku muukin, liekkö Viltsu, kävi paikalla, totesi autiuden ja sanoi lähtevänsä polkemaan porvooseen. Itse lähdin kiukustuspäissäni juoksulenkille ja lähdin juoksemaan sompasaareen päin. Eikä aikaakaan kun silmiini pisti tienpientareella mielenkiintoisen näköinen luktsematon pyöränraato. Pyörä oli ollut ilmeisesti paikalla jo hyvän aikaa, sillä satula, takakiekko ja molemmat jarrut olivat jollekulle kelvanneet. Raadossahan tietenkin oli meikäläisen kiusaksi pystydropit, mutta arvelin että viitsin rungon kanniskella himaan ja katso josko jollain macig gear/jalkajarrullinen takakiekko kombolla raadosta tulisi vaikka biitteri/baaripyörä/pooloihme.

Kävin noutamassa asennuskaljan ja rupesin ihmettelemään raatoa. Rungossa luki Trek Mt.Track xl ja pidin runkoa nimensä ja geometriansa puolesta maastopyöränä, koska tämä sopi suunnitelmiini. Varatossa lojui Veloheldin Pathistäni eläköitynyt takakiekko jossa vapari oli rikki, ja johon suunnittelin tilaavani velosololta disccogin eli levarikiinnityksellä olevan fiksirattaan jotta kiekko saisi uuden elämän jossain talvi/baari/poolo virityksessä. Ihmetykseni olikin kova kun nostin takakiekon mallatakseni paikalleen ja totesin rungon syövänkin isompaa kiekkoa. Hain varastosta seuraavan kiekkosetin, foorumilta parisen vuotta sitten ostetun PWn mukana tulleet mavicin takakiekon ja lähimmän mummiksen etukiekon. Takahaarukka oli leveämpi kuin kiekko, mutta kevyellä vääntämisellä kiekko asettu paikalleen ja näky oli tälläinen:

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/ennen.jpg

Hetken aikaa päätäni raavittuani otin olutta ja totesin että käy kai tämä näinkin. En siis päässytkään hankkimaan takakiekkoon disccogia mutta saisin vanhan kiekkosetin käyttöön joten rupesin tuumasta toimeen. Ensimmäisenä lähtivät vaihtajat:

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/etuvaihtaja.jpg

Tämän jälkeen kävin hienon nousukahvoineen ja gripshifteineen erinomaisen 90-lukulaisen ohjaamon kimppuun. Stemmi oli melko hirveä, ja samoin helvetin leveä suora stonga, mutta ne olivat vaihtumassa mikä pyörä oli taloon jäämässä joten en ollut asiasta huolissani:

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/ohjaamo.jpg

Minkä jälkeen kaivoin miljoonalaatikostani vanhat sträpilliset (sträpit seppälän alennusvyötä) mtb-polkimet ja suunnilleen sopivannäköisen aikakausi - ja hintaluokka oikeaoppisen tolpan ja satulan. Shimmasin hirvityksen paikalleen koffitölkin palalla ja vanhalla pikalinkulla, ja totesin rungon mitäkuinkin oikeankokoiseksi itselleni. Kasassa hirvitys näytti mitäkuinkin tältä:

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/kasassa.jpg

Ketjulinja näytti melko kauhealta ja pyörässä oleva ketju osoittautui liian kapeaksi takarattaalle:

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/takaratatas.jpg

Nopeasti testattuna etupakan keskimmäisestä rattaan kanssa ketjulinja todennäköisesti toimisi prikkoja taka-akseliin pakkaamalla. Takakiekossa oli 20T ratas ja suurinratas etupakassa näytti olevan silmämääräisesti 40 tai 42, joten välityksestä olisi tulossa melko lunki. Lopuksi sovitin pyörään vielä mavicin etukiekon ja lopputulos näytti tältä:

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/final.jpg

Totesin päivän olevan pulkassa tältä osin, ja jatkavani seuraavaksi ketjun vaihtamisella leveämmäksi, akselin ja droppien viilailulla ja maciggearin metsästyksellä. Mikäli saan homman toimimaan, ohjelmassa on stemmin vaihtaminen slouppaavaan, räädin riserin asennus ja eikun kovaa ajoa…

Update. Leveämpi ketju laitettu paikalleen ja kerrankin maciggear tipahti paikalleen ilman mitään viilailuja tai halflinkkejä.

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/maciggear.jpg

Koska parempaa stemmiä ei varastosta löytynyt, mennään nyt hetki tällä (saa tarjota, tarkistan putken koon). Ja koska talosta löytyvät riserit oli liian isoja, stongakin saa kelvata. Pätkäisin tosin tosin stongan hipsterimpään mittaan:

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/stonga.jpg

Siinä se ny on sitten tänhetkisessä setupissa:

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/final_2.jpg

Updaatti: Nyt kävin tekemässä tämän pyörän kasailussa suurimman yksittäisen sijoituksen ja hain polkupyörätukusta kympillä 1 1/8 tuumaisen quill - ahead adapterin, jonka vetäisin bilsun rattlesnakella mustaksi. Tähän vetäisin sitten kiinni nysästemmin riserilla ja ouruilla. Samalla panostin ja heitin tuohon mustan brooksin mustalla tolpalla. Ny näyttää tältä:

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/trektrack.jpg

Ajoasennossa olisi rungon pienuuden vuoksi toivomisen varaa, joten hakusessa olisi hiukkasen pidempi stemmi ja tolppa joka antaisi vähän pituutta asennolle. Ja ketjulinja pitäisi korjata, pitäisi vetää etupakasta turhat rattaat pois ja shimmata brikoilla tuota eturatasta järkevämpään kohtaan.

Trekträkki! :smiley:

Huomaathan oletettavasti 559:lle sopivat jarrujen niveltapit? Hauskan näköinen tuo on kyllä nyt, kun keskiö on korkealla. Toivottavasti koko on sopiva. Onko tuossa 1 1/8" kokoinen haarukan kaulaputki?

Mull Dundane - 11:43, 11.7.2012 » Trekträkki! :D

Todellakin. Barspinnaa nimittäin!

https://dl.dropbox.com/u/27561026/Fishcock/barspinnaa.jpg

^tuohon kykenee monikin setuppi, mutta pyöriikö myös kammet edessä?

kid_scientifik - 12:50, 11.7.2012 » ^tuohon kykenee monikin setuppi, mutta pyöriikö myös kammet edessä?
...ei. Kammet on pitkät, ja toi CX pro vähän tuhti nakki.
Mull Dundane - 11:43, 11.7.2012 » Trekträkki! :D

Huomaathan oletettavasti 559:lle sopivat jarrujen niveltapit? Hauskan näköinen tuo on kyllä nyt, kun keskiö on korkealla. Toivottavasti koko on sopiva. Onko tuossa 1 1/8" kokoinen haarukan kaulaputki?

Joo, kaula vaikuttaa silmämääräisesti ainakin 1 1/8" putkelta, ja niveltappien korkeus on huomattu. Jarruja tuskin tulee, tai jos päädyn laittamaan, niin sitten haarukkaa porailemaan.