Projekti: Favorit Eska

098
Terve! Ajattelin että uutena jäsenenä panostaisin hieman sisällöntuottamiseen ja kirjoittelisin ropaamisestani projektilangan. Vasaran alle joutui siis tänään pieni Favorit Eska (satulaputki ~51cm) Läskeillä kumeksilla (559/47 made in Czechoslovakia ensiasennusplätit) varustettuna. Pyörä oli jo valmiiksi trendikäs jalkajarrullinen sinkula joten tarkoitus olisi huoltaa/ehostaa kaupunkiajoon soveltuva möhkö tsekkoslovakialaisesta teräksestä.

087

Fillari on lunastettu pari kesää takaperin poliisin huutokaupasta, sieltä kotimatkalla kiilakammet alkoivat klapata holtittomasti joten pyörä jäi talliin lojumaan sillä en osannut tehdä asialle mitään. Nyttemmin pyöräily on kiinnostanut enemmän ja Favorit siksi esiintynyt uudessa valossa.

Aluksi koottiin isän kanssa pyörälle korjausteline. Hommaan meni ehkä kymmenen minuuttia ja materiaaleina toimivat traktorin paripyörä, satunnainen pätkä ruosteista putkea, osia hevosvetoisesta haravasta sekä rikkinäiset lukkopihdit. Tekijä-meininki oli vahvasti läsnä.
104

Pyörä nostettiin telineelle ja atomeiksi purkaminen on aloitettu. Työntömittaa en löytänyt, joten keskiöstä tai putkiosistakaan ei ole mitään tietoa mittojen osalta. Keskiössä oli kuitenkin vasurikierteet vetopuolella joten ilmeisesti saa brittikeskiön vaihdettua tuohon sillä tulen heittämään noilla kiilakammilla lähintä vesilintua.

Ensi jaksossa varmaan alan tutkailemaan ohjainlaakeria ja ehkä napalaakereita; Mikään ei tuntunut oikein pyörivän smootisti. Ekaa kertaa hoitelen näitä hommia joten kaikenlainen opastus on tervetullutta tähän topicciin.

seksivaun värine runko! Eikun puuhastelemaan!

Se on ihmisen rakentama pyörä. Kaiken saa purettua, puhdistettua, voideltua ja kasattua käänteisessä järjestyksessä. Varmasti hyvä pyörä. Pyörän strategiset mitat kiinnostaa?

Lungin oloinen ajokki tulossa. Kuva korjaustelineestä kiinnostaa.

Ei kai se työntömitta ole unohtunut tallin työpöydälle. Vai onko se varastopöytä? Roskalaatikkopöytä? :smiley: Eipä mitään, ei omakaan työtila ole niin tikissä, vielä.

622-kokoisia kiekkoja kannattaa aina sovitella.

Eilen darratti, en jaksanut turata mutta tänään askartelin taas kevyelti.

Strategisista mitoista sen verran että istuinputki 52cm mitattuna keskiömuhvin päältä putken loppuun, vaakaputki 55cm satula- ja emäputken välinen etäisyys mitattuna.

P40707-152729

P40707-152929

P40707-152935

Tuossa kuvaa telineestä. Kuten kuvasta näkyy, minkään sortin ennakkoonn suunnittelua tuon suhteen ei ole harjoitettu. Ajaa kuitenkin asiansa vielä ja on helposti päivitettävissä. Heikoin lenkki tuossa on nyt peltiset lukkopihdit jotka joustaa joka suuntaan- tilalle saatava jokin ruuvipenkkimäinen kiinnitysjärjestelmä kunhan se pomppaa jostain vastaan.

No kuitenkin ohjainlaakeri oli tänään ihmetyksen kohteena. Mitään lovia standardityökaluille ei tietenkään ollut joten lukkorenkaat ja laakeripesä irtosivat lukkopihdeillä ja putkitongeilla hellin ottein.

P40707-152853

Kuvassa näkyy ruotoputken päässä olevat vinkeät purseet jotka estävät laakerin hilujen ja siten myös keulan poistamisen ilman voimakeinoja.
Liuotinpesulla, hammasharjalla ja paineilmalla putsailin kuivakat laakerin osat, täytteeksi pistin ambran vihreää vaseliinia ja kokosin jälleen. Pyöri todella huonosti joten vaihtoon menee sekin.

Riisuin vielä hieman pyörää ja päätin lopettaa tältä erin. Seuraavaksi mennään rahahommiin kun ajatus alkuperäisen keskiön ja kampien käytöstä meni puihin kun nappasin laakerikupin öljykylvystä; kuoppia, skraiduja ja ruostetta.

Värimaailmaakin olen hieman ajatellut ja suunnitelmissa olisi pistää mustaa nahkaa valkein tikkauksin satulaan ja grippeihin. kehät voisi kannuttaa mattamustiksi ja uudet mustat muhkut alle matalalla kuviolla.

Nyt vaan pitäisi saada edukkaasti 68mm brittikeskiö ja kammet 42mm ketjulinalla sekä ohjainlaakeri. Ajatuksia? Kumeiksi ajattelin http://www.hi5bikes.fi/~M9xxx0000001/?Y999=PIF&Y104=NT-CROW kun näyttäisi olevan aika halvalla tarjolla.

Jos noi kumit mahtuu, ni mahtuis myös 28’ vanne kapeemalla kumilla. Kaupunkipyörähäähän tästä teet, eli harkitse ennemmin jotain hyvin rullaavia pistosuojattuja kumeja.

Hyvä tekemisen meininki ja tilava paja sulla :slight_smile:

Kova meno. Kiitti kuvist.

Kyllä sitä kuitenkin tuli palattua vielä sorvin ääreen tänäänkin.
Varaston perukoilta löytyi rottaiset 622 vanteet torpedo-navoilla. katsotaan saako noista eläviä kun alan niitä huomenissa räjäyttelemään. ratas on ainakin jo mennyttä kalua kun hampaat sojottavat joka suuntaan ja ovat muutenkin epätasaisesti kuluneet.
P40707-205149

P40707-205218

Mahtaakohan mennä lokareitten kera.

Rungonkin riisuin ihan loppuun asti, ruosteenpoistoa luvassa joskus. Kokeilempa tuota sitruuna/peruna/ruokasoodalinjaa jos vaikka maalipinta säilyisi hyvänä.

P40707-214928

Kirsikkana kakun päälle pajan seinältä roikkumasta löytyi makeet pedaalit. Sträpitkin on muttei näy kuvassa. Koukut ovat sakaen ja polkimet campaa? päätymuttereissa lukee vielä gipiemme, aika touhua.

Edit: höh, kuva unohtui
P40707-215338