Projekti: EDIT: Crescentistä talvipyörä.

Neitsyysprojektini palveli koko kesän mainiosti sinkulana, joten kilometrien kertymisen mittaan alkoi herätä himo fixistä ja jäykemmästä rungosta. Monark kun kuitenkin muistutti ajettavuudeltaan lähinnä vetistä olkipukkia.

Tutun tallin perukoilta löytyi ysäriretkipyörä mallia Crescent jotain. Rungossa havaittavissa teksti 323, en tiä mitä meinaa. Kiinni oli jos jonkinmoista jumahtanutta rojua, mutta tunnin riisumisen jälkeen mankeli alkoi näyttää ihan ok aihiolta. Rälläkällä ylimääräiset kiinnikkeet veks ja etuhaarukka irti. Ohjauslaakeri on täysin kunnossa, joten sen kanssa riittää pesukone ja uudet vaseliinit.

IMG_0052

Ongelmia: istuinkannattimen alumiiniputki on jässähtänyt TODELLA pahasti kiinni runkoon. On uitettu CRC:ssä ja hakattu vasaralla alas, mutta se saatana ei irtoo. What is a man gonna does?! Ja toinen ongelma on noi keskiön musta muoviset suojalätyt. Millä ne irtois, koska keskiö ei oikeen pyöri pehmeesti? Joko korjaan tai ostan uuden.

IMG_0053

Jaaaaa, sitten: oon aiemmin pelannut vaan fauber-kampien kanssa ja ne tuntuu jotenkin pirun helpolta tällaiseen moderniin systeemiin verrattuna. Mistä mää saan tähän oikeenlaiset kammet yksivaihdekäyttöä varten, maksaako paljonkin? Voinko hankkia jonkun useampirattaisen kampisetin ja irrotella turhat rattaat pois? Toimiiko ketjulinja sillon vai mitä häh? Nyt on tollaiset melko siistit Suntourin 175 kammet, mutta noissa uloin rattaan paikka on kyllä todelle kaukana keskiöstä, joten suora ketjulinja kuulostaa haasteelliselta.

IMG_0054

Tällainen vaihe tosiaan. Runko on tarkoitus maalata joko appiukon automaalaamossa tai sitten jauhemaalilla eräässä tamperelaisyrityksessä. Monarkissa on nyt hyvät kiekot - takakiekko sinkuloituna kasettipakasta, mutta fixihommiin vissiin tarvis hankkia sitten kokonaan uusi kiekko ainakin taakse. Katotaan ny.

https://www.yksivaihde.net/old/12012

Tossa taitaa olla juttua tuosta keskiöstä.

njammm… cressu! hyvältä näyttää. mitä nyt noista kuvista näkee nii maalipinta ei näytä miltään ihan kauheelta? ite pyrkisin säästään ton cresentin tekstin downtubessa ni paikkamaalausta vaan. meinaat napsia noita “ylimääräsiä” härpäkkeitä pois (en puutu sen eettisyyteen. tää kai ei mikään kovin harvinainen runko oo?)nii jos hitsaaminen taittuu ja oot diy-miehiä nii nappaa chainstaysta kolme, neljä senttiä pois nii saat himpun verran kisasempaa lookkia. tolpan saat pois ku lyöt koko rungon tolpasta ruuvipenkkiin ja pyörittelet. kammet kandee kiillottaa jos pistät noi kiinni ja kannattaa mittaa se ketjulinja ennen tuomitsemista. sellaasta…

^^Joo, onneks en hajottanut keskiöö enempää. Se saa nyt kelvata fiksuttelun alkuun. Pyörii se sittenkin ihan kivasti :smiley:

^Maalipinta on tosi paskana monesta kohtaa, siistiys on vaan optinen harha. Chainstayn pätkimisestä en tiedä, kun tuntuu rungon palastelu ja uudelleenhitsailu vähän pelottavalta ajatukselta kestävyyden kannalta. Ja pitäskö sitä katkasta mistä kohtaa/onko joku moista tehnyt? Ja toi tolppakikka pitääkin testata en kerralla pajalla, nyt fillari majailee parvekkeella.

ouuuch! no pyrkisin silti säästään orkkistarrat. en nyt jaksa alkaa ettii sitä mut on tullu vastaan proju jossa huono maalipinta poistettiin kokonaan nitromorsilla ja tarran kohta säästettiin ja maalauksen ajaksi suojattiin. vaikutti aika käypältä niksiltä. anyway tee miten haluat…

oon ite justiin perää kiristäny ainakin kolmeen neljään kertaan ja kaikki on kestäneet tähän mennessä. yhen rungonkin katkasin ja hitsasin taas kiinni. sillei oo kovin paljoo ajettu mut kesti ainaki useemman kerran koikkimiset.

pätkä kannattaa ottaa dropoutin päästä eli sahaat dropit irti chainstaysta, putkesta pätkä ja taas kiinni. yleesä dropissa on sellanen kavennettu osa joka menee chaistayn ja tietty seatstayn sisään et se tuo himpun verran kestävyyttä liitokselle. sit vaan hitsaa/juottaa kiinni. ite oon aina hitsannu kun ei nuita juotosvermeitä vielä oo.

se, kuinka palio voi ottaa pätkää pois riippuu siitä miten leveetä rengasta haluaa käyttää, nääs keskiötä kohti mentäessä chainstayiden väli kapenee ja siten renkaan maksimileveys pienenee. lyhentäessä kannattaa muistaa että kun ottaa rengasta pois, eteen aukeavasta dropissahan rengasta siirretään eteen että akseli pääsee pois dropista. siis tämä tulee ottaa huomioon että rengasta saa siirrettyä tarpeeksi eteen.

korjatkaa/lisätkää/haukkukaa muut peränkiristelijät. näin väsyneenä ajatus ei oikee luista. mahto tulla sönkötys…

Tuota, mites sitten seatstay, sitäkö vaan taivutetaan siten, että dropit siirtyy lähemmäs keskiöö? Ja eikös silloin koko taka-akselin paikka tule alemmas, mikä nostaa pyörää etukenoon? Onks tällaisesta jotain kattavaa projektiraborttia jossain?

Monarkki - 23:49, 20.12.2012 » ^^Joo, onneks en hajottanut keskiöö enempää. Se saa nyt kelvata fiksuttelun alkuun. Pyörii se sittenkin ihan kivasti :D
Itekkin päädyin jättämään tuon keskiön koskemattomaksi, ihan hyvin on toiminu. Ihan kiva runko muutenkin, kesän palveli oivasti ja talvipyöräksi sai helposti kun menee paksumpaaki nakkia alle :)) ps. alkuperäisiä kampia käytän, ratas on sisemmällä puolella.

komee runko

Jatkoa:
Satulatolppa oli niin jumissa, että voitelun, täryttämisen ja vääntelyn seurauksena se vain murtui monesta kohtaa ja väsyi lopulta kappaleiksi. Myös satulaputken yläosa vääntyi ikävästi. Olin jo heittämässä runkoa hevonvittuun kunnes keksin painaa 25-millisen terän sorviin ja painaa satulaputkessa nököttävää satulatolppaa koko helvetin rungosta kiinni pitäen siihen rauhassa pyörivään poranterään. Alkoikin tulla mukavasti alumiinilastua satulatolpasta ja sain kymmenisen senttiä porattua putkea. Jäljellä oli sellanen puolen millin seinämävahvuudella oleva satulatolpan raato. Sen sai hajotettua meisselillä helposti osiin ja vedeltyä kappaleet ulos. Satulatolpan sisällä on nyt kuitenkin yhä siis ainakin viisi senttiä vanhaa satulatolppaa, siellä putken keskivaiheilla. Satulaputken yläosan sai taiteiltua vielä ihan ok kuntoon.

Kysymys kuuluukin: nyt kun uutta satulatolppaa saa putken sisälle ainakin kymmenen senttiä ennen kuin vanhan tolpan pätkä alkaa tökkiä vastaan, riittääkö putken sisällä olevan tolpan pituus? Kestääkö ajoa?

Niin, ja kammista tuli helvetin komeat kun vähän hioi vesihiomapaperilla maaleja veks ja hinkkas autosolilla kiiltoa pintaan.

10cm riittää hyvin tämmöttisessä klassisen mallisessa teräsrungossa, jos saat sillä ajoasentosi kohdilleen etkä joudu käyttämään esim. metristä satulatolppaa. Todnäk voit myös sillä uudella tolpalla läimiä sen vanhan rippeet läpi koko satulaputkesta. Itse jouduin aivan äskettäin tekemään niin ikään Crescentille samankaltaisen toimenpiteen. Joku oli vääntänyt ilmeisesti satulalla Campan 50v-juhlatolpan yläpään kokonaan irtipoikki. 25-millisellä poranterällä urkeni ura ihan kätevästi.

Hyvä kuulla, antaa vähän lisätsemppiä projektiin. Mutta sitä vanhan tolpan nysää ei todella saa siis liikkumaan siellä putkessa, se on täysin hitsannut kiinni. Kokeilin muun muassa tuurnalla ja vaivaisella kahden kilon lekalla…

Ottiko sulla itse satulaputki ollenkaan nokkiinsa poraamisen yhteydessä? Mulla osui terä pariin otteeseen putkeen ja vähän söi sitäkin, ei suuresti mutta kuitenkin. Seatstayn alapuolelta justiinsa. Tekeeköhän tuo hallaa turvallisuudelle?

Mulla oli alumiinin poraamiseen tarkoitettu terä, paineilmavinka, järeä ruuvipenkki ja valtava reservi skilssei. Elikkäs, kierrokset miljoonaan, hitaasti mutta varmasti yhdellä jämäkällä työnnöllä vehkeet sisään (kassit jäi ulkopuolelle) ja tolppa oli mennyttä. Vastauksena kysymykseesi: otti se vähän, mutta poranterä ei tossa vaiheessa teräkseen pure, joten putki oli ihan käyttökelpoinen samantien. Eikä siinä mitään, jos olis lähtenyt sisäpinnasta enemmän tavaraa niin sen 0,2 milliä tuhdimman tolpan ois vielä seinämät kestänyt ihan ok. Salaa vähän toivoinkin mokaavani koko operaation, ois saanut purkaa rungon, vaihtaa putkia ja kasata uudelleen!

Teräs ei kuitenkaan mitenkään räjähdysmäisesti hajoa, joten huoli pois. Kyllä sä sen sit käytössä huomaat jos pystyputken kanssa on ongelmia.

Fillarin ensikokeilu sinkulan vanteilla ja käteen osuneella stemmillä skeneraisereineen ja tuppeineen, ihan kivalta näyttää ehkä.

Ferrari

Ja tossa kampi lyhyen kiillottelun jälkeen, enempää en kyllä jaksa hinkuttaakaan.

kampi

itse vaihtaisin pikalukitukset pois, lähtee ainakin täällä päin helposti mukaan, en tiedä sitten miten siellä… Mutta todella hienolta näyttää, punainen on hyvä väri

Koko viime kesän oli pikalukituksilla eikä mihkään mennyt, mutta noi kiekot ei oo edes tulossa tähän fillariin eli pikalukituksista luovutaan. Pyörä on menossa maalaukseen mutta juuri tuota katsellessani päätin että punainen on hyvä väri.

Alumiiniset tolpanjämät saa teräsrungosta pois NaOH-lioksella. Tässä vaiheessa muistutan että alumiinin lisäksi NaOH-liuos tuhoaa kaikenlaista orgaanista, esimerkiksi silmiä ja ihoa.

Katso googlella (Sheldon Brownin kautta tietysti) lisää tietoa, mutta lyhyesti:

Osta rautakaupasta viemärinavaukseen tarkoitettuja rakeita. Suojaudu paksuilla kumihanskoilla ja suojalaseilla. Lisää rakeita veteen sopivasti, muoviastiassa. Älä lisää vettä rakeisiin äläkä käytä sinkkiämpäriä. Tujulla liuoksella tolppa lähtee nopeammin mutta myös monenmoiset reaktiot ovat nopeampia…

Sitten vaan runko tukevasti ylösalaisin lavuaarin päälle, tolpan suu jesarilla ja muovilla tukkoon ja injektioruiskulla liuosta sisään keskiöstä tai juomapullon aukoista. Pöhinä alkaa vähitellen. Älä laita liikaa liuosta äläkä liian vahvaa, saat vaahtoa syliisi.

Muutamien tuntien päästä ainakin osa tolpasta on muuttunut harmaaksi liejuksi, jonka voi valuttaa lavuaariin. Toista tarvittaessa.

Toi kävi mielessä ja ehdin jo hankkiin Niagara-rakeitakin, mutta kun tajusin että sitä 5 millin seinämävahvuudella oleva alumiinitolppa on tosissaan jumissa putkessa, alkoi mekaaninen tuhoaminen tuntumaan järkevältä vaihtoehdolta. Eli söiskö liuos tosiaan kokonaisen putkenpätkän kadoksiin? Jos syö niin ehkä sitten poistankin sen tumpinkin sieltä vielä…

Labour - 15:26, 6.2.2012 » En tuosta kapenemisesta tiedä. On saattanu junttautua tuolla tavalla mutta toisaalta ihan koko matkalta yhtä jumissa joten todennäkösesti runtattu ihan kokonaan. Kiitos vinkeistä jokatapauksessa, tällä hetkellä ei enää muuta tehtävissä kuin putkenavaajalla syövyttäminen kun enää 1% stemmistä jäljellä, annan nyt lillua muutaman päivän kun viimein keksin miten saan koko stemmin tuon nesteen alle, olut taisi mennä saman projektin seurana ja nyt lisäkäyttöön pullo P2061035
[projekti](https://www.yksivaihde.net/old/10696) käytin itse myös noita rakeita (motonetistä) ja tosiaan syövyttää sit kaikkea. Ite jouduin yli 5 kertaa toistamaan ton mut ei kannata liian kovaa liejua tehdä

Minä poistin NaOHilla yli 20 cm halpistolppaa rungon sisältä. Kyllä se oikeasti katoaa. Pieni tolpanpätkä katoaa nopeammin kuin iso ja paksu. Jäljelle jää kiiltävä parin molekyylin paksuinen (alumiinioksidi?)kerros teräksen pintaan.

Ole varovainen.

Sori häiritsee liikaa mutta tais olla Natriumaluminaattia mitä syntyy pinnalle. Oksidihan ei kiinnittyisi :slight_smile: en tiedä oonko ihan hakoteillä mutta rungon asennosta ja väristä tulee mieleen gangsta kapeana :smiley: