Projekti: DiscCheck

Levariteknologiasta ja satulan asennosta en ymmärrä tuon taivaallista, mutta nostan hattua tekemiselle. Näitä on hieno lukea!

Eikös crosscheck ole sellainen pyörä, ettei tarttisi oikeastaan muita omistaa, jos olisi levarikiinnitykset?

tutam - 15:55, 17.12.2014 » Levariteknologiasta ja satulan asennosta en ymmärrä tuon taivaallista, mutta nostan hattua tekemiselle. Näitä on hieno lukea!
koska perä liikkuu dropeissa niin myös levarisatulan on liikuttava, koska perän mukana liikkuu samalla myös jarrulevy. eli jotta jarru voidaan asettaa aina asentaa kohilleen.

aivan.

ei kai tota paljoa tarttis saada kääntymään tota jarrulaitetta että ois yks asetus joka ois riittävän hyvä jokaiselle renkaan kohdalle. ite en oo koskaan säätänyt ja ihan hyvin toiminut takajarru.

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2012/02/22/1329993073633-1c6ggy2by0gh-700-80.jpg
sori en löytänyt parempaa kuvaa.

Toivottavasti etuhaarukka ei mene solmuun levarin takia. Noh, saa tilalle disc truckerin keulan jos menee.

Ei se takajarrun asento nyt niin justiinsa, mutta koneistusvara reikien laajentamiselle on hyvä future-proofing.

Markan Stavangerin sijaan varmaan tarkoitit markan Straggleria?

En ihan ymmärrä tota Pompetaminen soveltumattomuutta pituutensa puolesta, jos Cross-Check sitten sopiikin. Mun XL-Pompetaminen mitoiksi tuli pitkällä keulalla tämmöset:

Stack: 579 mm
Reach: 392 mm

58 cm Cross-Checkissä on

Stack: 575,7 mm
Reach: 398 mm

ja 56 cm koossa

Stack: 556,5 mm
Reach: 394,3

Vaikuttaisi Surlyn tuotos siis matalammalta ja pidemmältä, mikä mennee just väärään suuntaan droppitankoa ajatellen?

Hyvä tekemisen meininki.

Taakse näyttää istuvan tuo korvake aika hyvin.
Edessä aika pahasti sattuu tuohon taivutuksen kohdalle kiinnitys, mutta toivotaan että kestää, mutta pitkä kiinnike auttanee.

Full support, meno hyvä.

Lumikko - 17:13, 17.12.2014 »

Markan Stavangerin sijaan varmaan tarkoitit markan Straggleria?
En ihan ymmärrä tota Pompetaminen soveltumattomuutta pituutensa puolesta, jos Cross-Check sitten sopiikin.
Vaikuttaisi Surlyn tuotos siis matalammalta ja pidemmältä, mikä mennee just väärään suuntaan droppitankoa ajatellen?

kyllä suuren [i]discheck™[/i]-tulkitsijan modaus aina jonkun hengettömän taiwanpökäleen kippaa. poikeavat mielipiteet voi esittää vaikka taloudessa asuvalle koiralle.

Stavageria joo ei, vaan markan straggleriähän tässä haettiin.

Kyl tossa pitäis olla 15mm vähemmän reachia L-pompetamineen verrattuna. Voin myös olla aivan kujalla asiantilan suhteen, ihassama. Muistan vain tykänneeni 54 CC:n geosta kun sitä olen kokeillu. Olennaista tuossa nyt on kuitenkin on myös tuo vaihtajakorvake, ja paikat kitkavivuille, mikä tekee tarvittaessa vaihteiden heittämisen tuohon helpoksi, niin riserilla kuin dropillakin.
Se, että haarukka on vanhaa mallia jossa ei ole paikkoja etu-tarakalle tosin harmittaa. Voihan ne toki lisätä jos ne tulevat tarpeeseen.

Sit tässä projektissa saattoi olla myös vähän sellaista “koska voin” aspektia. Yritin aikanaan ennen tuon pompetaminen hankkimista tilailla stragglerin runkoa eri paikoista kuukauden verran ja kun kaikkialla myytiin eioota, mietin jo CC:n lunastamista (niitä muuten tuntuu liikkuvan halvalla) ja mannisointia. Lunastin kuitenkin domppaysikakkosen pompetaminen, kun tarjottiin.

Olisin halunnut kiinnikkeeseen vielä enemmän ruotoa kiinni haarukkaan juuri tuosta syystä, mutta siihen kiinnikkeen hiominen ei olisi riittänyt, vaan kiinnikettä olisi pitänyt taivuttaa. Stragglerin ja CC:n haarukkahan on käsittääkseni sama tuote eri jarruilla, ainakin geon ja ulkonäön ja painon perusteella. Joten veikkaisin tuon CC:n haarukan kestävän.

Ja stragglerin haarukka näyttää maailmalta irtoavan reiluun kahdeksaankymppiin, joten jos tuo haarukka hajoaa, en sen perään kauaa itke.

Takana kiinnikkeen pitäisi kyllä pysyä. Ja samat on kokemukset jarrusatulan sijainnista suhteessa taka-akseliin, ei se mitenkään mahdottoman tarkkaa ole, ja tarvittaessa säätövaraa voi tuohon lisäillä.

Mietin tälle nimeksi Crosscheckleriä, Straggcheckleriä, Check the Discoa ja Disc-o-Checkkiä, mutta kyllä tästä Disc*Check tulee.

Tiesittekö muuten mistä nimi Cross Check tulee?

Ja nimeksi tulee Disc Check

https://dl.dropboxusercontent.com/u/33080121/alerando/pm.jpg
tollane o mun postmountti

Näemmä oikein hyvään kotiin pääsi Rostsekki. Haikein mielin siitä luovuin, mutta halusin levyjarrut -> 56" Straggler… Pakkasilla v-jarruilla oli muutaman kerran ihan piip lähellä vakava vammautuminen kun jarrukaffan puristaminen ei tuottanut minkäänlaista hidastumisefektiä.

Isompi peukalo @Odie osaamisesta.

Tupla

Straggeler/Sibbo -kuume nostelee päätään aina tasaisin väliajoin, ja tämä on kyllä proggis, joka vähän kanavoi sen ihan uusiin sfääreihin… Ihan salaa etsiskelen crosscheckiä muokattavaksi.

Mitenkäs muuten tuo aloituspostauksessa mainittu pomppis nykyisin? Jos tämä sen siis korvaa.

T: Nim. “Apus!”

Pompetamiinilla tulin tänään duuniin, ja se toimii elintenluovuttajana tässä proggiksessa. Kun CC:n saan ajoon, ja esim keula ei muutu rinkeliksi, niin pompetamiini saa lähteä. Lähteekö se faijalle vai myyntiin, selvinnee kun saan tälle vähän kilsoja alle ja joululomalla pomppiksen tarvetta tiedusteltua.

Noniin. En saanut surlyn aspalta viikossa maalin ral-koodia, joten otin dekoväristä lähelle olevan kannun, ja vedin koko rungon sillä. ja päälle mattalakka.

Sävy on hivenen tummempi, mutta lähes samanvärisen maalin chippaillessa alta esiin, tuolla ei nyt ole niin väliä. Palikkoina futureproof järkispex, halonwidefoot ja narrowwide yms. Kiekot WTB Frequency i-19/XT. Testilenkki kuvia ottaessa ajettu, saumat pysyivät kiinni eikä haarukka taittunut.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/DC.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/DC1.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/DC2.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/DC3.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/DC4.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/DC5.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/DC6.JPG

Hyvä tuli, haarukka vaikuttaa siltä että kestäisi.

Mites nuo cantitapit?

Nostan dinokypärää ja kumarran syvään. Jotkut ne osaa ja tekee.

Cantit saa olla tuossa ainakin siihen asti, kun runko joutuu seuraavan kerran leikkauspöydälle, lowriderkiinnikkeet tulee haarukkaan varmaan jossain vaiheessa. En viitsinyt vielä ruveta irrotelemaan/siistimään kun en tiennyt että kestääkö nuo kiinnikkeet miten jarruttelua… Ja kiinnikkeet vaijerikuorille voisi kanssa laittaa.

Ja ties vaikka toteaisin cantit kaikin puolin ylivoimaiseksi jarrujärjestelmäksi ja siirryn takaisin niihin kun on kerran mahdollista?

Ainiin. Onnistuin tiputtamaan pajalla toptuben päälle ison vasaran katonrajasta. Dingihän siitä tuli. Nyt on niittenkin paikkaamista harjoiteltu…