Projekti: DiscCheck

Juuh elikkäs. Krossipyöräksi hankin L-koon pompetamine joskus viime talvella, mutta on senverran pitkä ettei oikein sovellu droppitangolla ajettavaksi. Jyrki oli ostanut 54cm kokoisen itselleen krosstsekin ja kävi pajalla ohjainlaakeria asennuttamassa. Mies epäili, että tuskin pyörää tulee pitämään, joten lupasin ostaa rungon itselleni jos päättää siitä luopua. Viime viikolla Jyrki oli sitten todennut hankkivansa levarikrossarin, ja lunastin rungon.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/CC1.jpg

Kyseessä oli siis vähän vanhempi Misty Gray 54 koon CC, jonka vaiheita selviteltyäni selvisi kyseessä olevan melkoinen kiertopalkinto. Ennen Jyrkiä runko oli Erikillä, joka osti sen Stenulta, joka oli ostanut rungon KMW:ltä. Eli kyseessä oli tämä yksilö.


Ihmettelin miksei crosschekki ollut kellekkään kelvannut, vaan ihmiset talvipyöräilypäissään speksasivat pomppiksia. Viimein keksin mikä rungossa on vikana, ja miten kyseisen vian voi korjata:

http://scontent-a.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/10831719_786524078080358_1332546464_n.jpg

Ostin J_Koolta nipun valmiiksi leikattuja levarikorvakkeita, ja rupesin hommiin.

Ensin piti rakentaa levarijigit. Olin säästänyt joskus alumiiniprofiilia jostakin pyörätuolinraadosta, ja käytin sitä, 10mm kierretankoa ja sopivan paksuiseksi kavennettya levari-adapteria jigin rakentamiseen.

http://scontent-a.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/10844259_1516170741987462_1473941587_n.jpg

Sovittelin korvaketta keulaan, ja totesin, että ensimmäisenä saa lähteä lokarin kiinnike:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/cc2.jpg

Ja pienellä hiomisella korvake istui haarukkaan oikein kivasti, tässä juottovalmiina juoksutteen kanssa:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/cc3.jpg

Saumoista tuli melko karut, mutta otin homman oppimiskokemuksena.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/cc4.jpg

Sitten sama homma peräpäähän:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/cc5.jpg

Poistin maaleja laiskanlaisesti takadropista ja ne kärysivät juottaessa melkoisesti, onneksi oli hengityssuojain:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/cc6.jpg

http://scontent-b.cdninstagram.com/hphotos-xpf1/t51.2885-15/10787903_841578379198649_1393085962_n.jpg

Tuossa siistittynä:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/cc7.jpg

Sitten totesin että chainstayn ja seatstayn väliin olisi hyvä laittaa tuki. Valitettavasti kellarin siivouksen yhteydessä kaikki ylimääräinen (no ei nyt aivan kaikki) tuli kierrätettyä/laitettua roskalavalle, ja pajalla ei ollut yhtään runkoa josta olisin voinut pätkän chainstaytä tuohon pätkäistä. Kävin kumiluodissa, velo-oxygenillä, polkupyörätukussa ja mountainbikecenterissä kysymässä kolarirunkoja, mutta mistään moisia ei löytynyt, joten jatkoin pyöräpajalle, ja kotvan etsittyäni sopiva pätkä löytyi. Pienen sovittelun jälkeen pätkä istui paikalleen kivasti:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/cc8.jpg

Saumoihin jäi vielä hiven siloittelemista tämän kuvan ottamisen jälkeen, kun onnistuin polttamaan pajalta sulakkeen, eikä sopivaa löytynyt tilalle enää sille illalle:

http://scontent-b.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/10831743_561705510596910_1685288162_n.jpg

Nyt tuo on maalattu, odottelee tarroja ja kasausta, laitoin levarit ja kiekot kiinni testatkseni että olivat tullet varmasti suoraan, ja pyörivät nätisti:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/cc9.jpghttps://dl.dropboxusercontent.com/u/27561026/cc10.jpg

Terävimmät huomannevat että takalevarin korvakkeessa ei ole säätövaraa satulan asennolle akselin paikasta riippuen. Korvake on mitoitettu sopivaksi sinkulaväleille 42/20, ja nollapiste on dropissa 3/4 säätövaran mitasta dropin perää kohti. Eli siitä eteenpäin levy jää vain kauemmaksi, minkä lisäksi, korvakkeessa on varaa koneistaa noita reikiä sopivaan suuntaan, jos osoittautuu että haluan slämmätä kiekon, tai levarisatulan asentoa pitää säätää. Lisäksi satulan paikkaan toki voi vaikuttaa muokkaamalla esim adapteria matalammaksi. Aivan hyvä kahden markan stavager straggler minusta joka tapauksessa.

hyvästä parempaa, peukku tämmöiselle toiminnalle.

joutunet kyl koneistaa snadisti reikää jossain vaihees…

http://fcdn.mtbr.com/attachments/singlespeed/667570d1326947013-help-me-choose-dropout-my-frame-karate-monkey-dropout.jpeg

Ei ihan manninen-laatua mutta tarpeeksi lähelle.

ekalla koeajolla heti endoilua kehiin

postmountit ois nätimmät

Levariteknologiasta ja satulan asennosta en ymmärrä tuon taivaallista, mutta nostan hattua tekemiselle. Näitä on hieno lukea!

Eikös crosscheck ole sellainen pyörä, ettei tarttisi oikeastaan muita omistaa, jos olisi levarikiinnitykset?

tutam - 15:55, 17.12.2014 » Levariteknologiasta ja satulan asennosta en ymmärrä tuon taivaallista, mutta nostan hattua tekemiselle. Näitä on hieno lukea!
koska perä liikkuu dropeissa niin myös levarisatulan on liikuttava, koska perän mukana liikkuu samalla myös jarrulevy. eli jotta jarru voidaan asettaa aina asentaa kohilleen.

aivan.

ei kai tota paljoa tarttis saada kääntymään tota jarrulaitetta että ois yks asetus joka ois riittävän hyvä jokaiselle renkaan kohdalle. ite en oo koskaan säätänyt ja ihan hyvin toiminut takajarru.

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2012/02/22/1329993073633-1c6ggy2by0gh-700-80.jpg
sori en löytänyt parempaa kuvaa.

Toivottavasti etuhaarukka ei mene solmuun levarin takia. Noh, saa tilalle disc truckerin keulan jos menee.

Ei se takajarrun asento nyt niin justiinsa, mutta koneistusvara reikien laajentamiselle on hyvä future-proofing.

Markan Stavangerin sijaan varmaan tarkoitit markan Straggleria?

En ihan ymmärrä tota Pompetaminen soveltumattomuutta pituutensa puolesta, jos Cross-Check sitten sopiikin. Mun XL-Pompetaminen mitoiksi tuli pitkällä keulalla tämmöset:

Stack: 579 mm
Reach: 392 mm

58 cm Cross-Checkissä on

Stack: 575,7 mm
Reach: 398 mm

ja 56 cm koossa

Stack: 556,5 mm
Reach: 394,3

Vaikuttaisi Surlyn tuotos siis matalammalta ja pidemmältä, mikä mennee just väärään suuntaan droppitankoa ajatellen?

Hyvä tekemisen meininki.

Taakse näyttää istuvan tuo korvake aika hyvin.
Edessä aika pahasti sattuu tuohon taivutuksen kohdalle kiinnitys, mutta toivotaan että kestää, mutta pitkä kiinnike auttanee.

Full support, meno hyvä.

Lumikko - 17:13, 17.12.2014 »

Markan Stavangerin sijaan varmaan tarkoitit markan Straggleria?
En ihan ymmärrä tota Pompetaminen soveltumattomuutta pituutensa puolesta, jos Cross-Check sitten sopiikin.
Vaikuttaisi Surlyn tuotos siis matalammalta ja pidemmältä, mikä mennee just väärään suuntaan droppitankoa ajatellen?

kyllä suuren [i]discheck™[/i]-tulkitsijan modaus aina jonkun hengettömän taiwanpökäleen kippaa. poikeavat mielipiteet voi esittää vaikka taloudessa asuvalle koiralle.

Stavageria joo ei, vaan markan straggleriähän tässä haettiin.

Kyl tossa pitäis olla 15mm vähemmän reachia L-pompetamineen verrattuna. Voin myös olla aivan kujalla asiantilan suhteen, ihassama. Muistan vain tykänneeni 54 CC:n geosta kun sitä olen kokeillu. Olennaista tuossa nyt on kuitenkin on myös tuo vaihtajakorvake, ja paikat kitkavivuille, mikä tekee tarvittaessa vaihteiden heittämisen tuohon helpoksi, niin riserilla kuin dropillakin.
Se, että haarukka on vanhaa mallia jossa ei ole paikkoja etu-tarakalle tosin harmittaa. Voihan ne toki lisätä jos ne tulevat tarpeeseen.

Sit tässä projektissa saattoi olla myös vähän sellaista “koska voin” aspektia. Yritin aikanaan ennen tuon pompetaminen hankkimista tilailla stragglerin runkoa eri paikoista kuukauden verran ja kun kaikkialla myytiin eioota, mietin jo CC:n lunastamista (niitä muuten tuntuu liikkuvan halvalla) ja mannisointia. Lunastin kuitenkin domppaysikakkosen pompetaminen, kun tarjottiin.

Olisin halunnut kiinnikkeeseen vielä enemmän ruotoa kiinni haarukkaan juuri tuosta syystä, mutta siihen kiinnikkeen hiominen ei olisi riittänyt, vaan kiinnikettä olisi pitänyt taivuttaa. Stragglerin ja CC:n haarukkahan on käsittääkseni sama tuote eri jarruilla, ainakin geon ja ulkonäön ja painon perusteella. Joten veikkaisin tuon CC:n haarukan kestävän.

Ja stragglerin haarukka näyttää maailmalta irtoavan reiluun kahdeksaankymppiin, joten jos tuo haarukka hajoaa, en sen perään kauaa itke.

Takana kiinnikkeen pitäisi kyllä pysyä. Ja samat on kokemukset jarrusatulan sijainnista suhteessa taka-akseliin, ei se mitenkään mahdottoman tarkkaa ole, ja tarvittaessa säätövaraa voi tuohon lisäillä.

Mietin tälle nimeksi Crosscheckleriä, Straggcheckleriä, Check the Discoa ja Disc-o-Checkkiä, mutta kyllä tästä Disc*Check tulee.

Tiesittekö muuten mistä nimi Cross Check tulee?

Ja nimeksi tulee Disc Check

https://dl.dropboxusercontent.com/u/33080121/alerando/pm.jpg
tollane o mun postmountti

Näemmä oikein hyvään kotiin pääsi Rostsekki. Haikein mielin siitä luovuin, mutta halusin levyjarrut → 56" Straggler… Pakkasilla v-jarruilla oli muutaman kerran ihan piip lähellä vakava vammautuminen kun jarrukaffan puristaminen ei tuottanut minkäänlaista hidastumisefektiä.

Isompi peukalo @Odie osaamisesta.

Tupla

Straggeler/Sibbo -kuume nostelee päätään aina tasaisin väliajoin, ja tämä on kyllä proggis, joka vähän kanavoi sen ihan uusiin sfääreihin… Ihan salaa etsiskelen crosscheckiä muokattavaksi.

Mitenkäs muuten tuo aloituspostauksessa mainittu pomppis nykyisin? Jos tämä sen siis korvaa.

T: Nim. “Apus!”

Pompetamiinilla tulin tänään duuniin, ja se toimii elintenluovuttajana tässä proggiksessa. Kun CC:n saan ajoon, ja esim keula ei muutu rinkeliksi, niin pompetamiini saa lähteä. Lähteekö se faijalle vai myyntiin, selvinnee kun saan tälle vähän kilsoja alle ja joululomalla pomppiksen tarvetta tiedusteltua.