Projekti: Diamant konversio

Ensimmäiset osat tuli ja nyt ollaan innosta sekaisin, tosin samalla myös ensimmäiset ongelmat :slight_smile:

Kuten alemmassa kuvassa näkyy niin ei mahdu takarengas paikallaan, ilmeisesti liian paksut nuo päät. Mitäs me nyt tehdään? :slight_smile:

http://i7.aijaa.com/t/00214/12423150.t.jpg
http://i5.aijaa.com/t/00774/12423151.t.jpg

Viilataan.

vanttera - 9:33, 9.7.2013 » Viilataan.
No viila sitten vaan käteen....

huh huh, millin kapeenpi tuo haarukan toinen puoli…tässä menee koko päivä!

Posti toi lisää kamaa, tänään on kiva päivä :slight_smile:

http://i5.aijaa.com/t/00428/12423399.t.jpg

http://i5.aijaa.com/t/00697/12440284.t.jpg
http://i3.aijaa.com/t/00160/12440283.t.jpg
http://i3.aijaa.com/t/00285/12440282.t.jpg

Homma etenee ja ongelmia ilmenee :slight_smile: Seatpost olikin liian iso, vitura sentää vaikka sen mittasin moneen kertaan. Sitten ohjainlaakerin kiristysmutteri ei ylety haarukkaan. Mitäs nyt? onko siis olemassa matalempia laakereita? Tuon ketjulinjan kanssa olen varmaan vielä niin pahasti kusessa ettei mitään rajaa. Eipä tässä muuta…

Eikös tuo ole kasettinapa eli ketjulinjan saa just mihin haluaa?

Tompsukka - 14:11, 14.7.2013 » Eikös tuo ole kasettinapa eli ketjulinjan saa just mihin haluaa?
On juu mietin vaan et meneekö liian lähelle takahaarukkaa, tai sitten omat silmät vaan vääristää. Se ei nyt ole näistä ongelmista se isoin...lähinnä mietin mitä ton ohjainlaakerin kanssa teen?

Mittasin uudestaan työntömitalla ton tolpan ja rungon ja kumpikin 270mm nyt vituttaa kun ei mene millään sisään…

Onko sulla uusi ohjainlaakeri vai keula vai mikä tämän ongelman on luonut? Kai se ennen on kiinni ollu.

Tompsukka - 14:25, 14.7.2013 » Onko sulla uusi ohjainlaakeri vai keula vai mikä tämän ongelman on luonut? Kai se ennen on kiinni ollu.
Ohjainlaakeri on uusi, ja siis myös rungon ostin ilman laakeria...

Ongelma olikin haarukassa, eli taas viilattiin ja homma kunnossa.

En nyt tiedä ryssinkö tuon keskiön asennuksen jotenkin kun oli kohtuu tiukka laittaa paikallaan ja nyt kammet kyllä pyörii muttei siis rullaa sataa kierrosta kun antaa vauhtia? onko vaan alkukankeutta keskiössä vai mitä?

Jos keskiössä ei ilman kampia pyöritettäessä tunnu pykäliä, johtuu “kankeus” varmaankin tiukoista vaseliineista. Jos ajossa kammet pyörii 1,5 kierrosta sekunnissa (90rpm), vaseliinit navassa on paljon pienempi ongelma kun vaseliinittomuus ja siitä syntyvä kitka, kun poljet ja laakereille kohdistuu vääntäviä voimia ym. Yleensäkään ei kannata arvostella laakereiden kuntoa niiden vapaan pyörinnän perusteella, vaan suoriutumista rasituksessa johon ne on tarkoitettu.

Jep kiitos tästä, varmastikin tästä kyse :slight_smile:

Homma etenee kivasti. Vielä jarrut kiinni ja tankoteipit niin valmista on :slight_smile:

http://i11.aijaa.com/t/00125/12487666.t.jpg

Mikähän mahtaa tuossa ohjainlaakerissa olla kun kiristyy ajon aikana ja sitten keula menee minne haluaa. Olen yrittänyt säätää sitä mut en tiedä mikä siinä voi olla. Varmaan olen sen asennuksen jotenkin ryssinyt…

^Sheldon kertoo.

Mun veikkaus on, et ohjainlaakerin lukkorengas on löysällä ja päästää ton ohjainlaakerin yläkoolin kiertyilemään itsekseen.

Okei, no täytyy kiristää se sitten ihan homokireelle :smiley: tosin on se kireellä ollut en sitten tiedä jos mennyt jotenkin paskaks…

Tarkistathan vielä että on laakerit yläällä ja alhaalla oikeinpäin. Threaded top raciä ei kannata “homo kireelle” vetää, sen verran ettei ole välyksiä, sitten pykälä prikka ja sen jälkeen lukkomutterin voi vetää vähän kireämmälle.

paulos - 13:53, 25.8.2013 » Tarkistathan vielä että on laakerit yläällä ja alhaalla oikeinpäin. Threaded top raciä ei kannata "homo kireelle" vetää, sen verran ettei ole välyksiä, sitten pykälä prikka ja sen jälkeen lukkomutterin voi vetää vähän kireämmälle.
Thänks! Näköjään tekemällä oppii ja täältä kysymällä. Nyt on pyöräprojekti paketissa. Ehkä välityksen tulen vielä muuttamaan kun tuo 48-14 tuntuu sittenkin ehkä vähän raastavalta :) tosin työmatka ei ole pitkä. Kiitos kaikille vinkeistä ja neuvoista....
a-2000 - 14:43, 30.6.2013 » Hieno runko!
Kyllä! Älä vaan maalaa tätä derkkuherkkua.

Odottelen, että mitä tuleman pitää. Vaikuttaa lupaavalta projektilta.