Projekti: Crescent fashionline 307

Viime syksynä sain lahjoituksena crescentin retkipyörän josta purkamisen jälkeen talteen jäivät kammet, stemmi, etunapa ja runko. Muutaman päivän runkoa katseltuani otin rälläkän kauniiseen käteen ja pistin rungon paloiksi. Tuli talvi ja tuli kevät. Aika ajoin kävin mallailemassa ja suunnittelemassa mitä niistä rakentaisin. Ajatuksissa kävi ainakin 26" BMX:n ja pursuitin rakentaminen. Vielä eilen aamulla kuvittelin viettäväni hyvän osan päivää pihatöissä, kunnes keksin jotain parempaa tekemistä…

Homma alkoi siitä kun hallitunkkia apuna käyttäen suoristin etuhaarukan ja ajoin sen rälläkällä lyhyemmäksi. Muutama keppana ja puolisen askia mietintätupakkia myöhemmin käsissä oli melkein ajokuntoinen pyörän runko. Vielä pitäisi haarukanpäät työstää ja luulenpa että jyrkennän seatstayn kulmaa ennen kuin hitsaan ne paikalleen.

Tähän mennessä uutta osaa tähän on ostettu on-onen takanapa ja takakiekon puolat, eli muutaman kympin budjetilla mennään.

Kiitokset nimimerkille Mull Dundane keskiöstä. Tässä sitä lupailtua projektilankaa.

Tästä voi tulla ihan hauska!

Tästä haarukanpäät sulle tohon…:slight_smile:
https://www.yksivaihde.net/old/12162

LRM - 16:04, 14.6.2012 » Tästä haarukanpäät sulle tohon..:) https://www.yksivaihde.net/old/12162
Olis turhan hienot tähän.

Runko alkaisi sitten olemaan valmis. Kävin heittämässä sen tänään paikalliseen, missä siitä rotsataan keskiö.

Eipä mennyt niinku elokuvissa tällä kertaa. Räkäsin varmuuden vuoksi vielä kerran oikein kunnon miggijöötit vahventamaan keskiön saumoja niin sillä kertaahan se sitten veteli keskiön soikeaksi. Noh, nyt sitä odotellaankin kierteetöntä keskiötä postista. Kasailin sitten huvikseni crescentin voimansiirtoa vaille valmiiksi.

Ohjain- ja satulaputken kulmat on kyllä aika hurjat, mutta tässä kuvassa ne vaikuttaa vielä jyrkemmiltä mitä todella ovat.

Edit: Taka-akseli liikkuu hahloissa vielä tarpeen vaatiessa noin puolitoista senttiä eteenpäin.

Constant OTB?

Täs on potentiaalia!

Lanssi - 23:17, 17.7.2012 » Constant OTB?
Jännä nähä uskaltaako tolla edes ajaa... No jos nyt korttelin ympäri pääsis edes

Kävin just ajamassa tätä ensimmäisen kerran. Lyhyen pyörähdyksen perusteella tykkään ajotuntumasta kovasti, paremmin en osaa vielä tähän hätään artikuloida. AMA-lanka olis tulossa toivon mukaan loppuviikosta. Onneksi tuli rakennettua.