Projekti: Colnago "Kirsch-Metallic mit Carbonoptik"

Saksasta Suomeen matkalla oleva runko tulee olemaan pohjana meikäläisen ekalle fix-projektille. Tarkempia speksejä rungosta, ja sen iästä ei ole vielä tiedossa - saanee harrastaa etsivätyötä kunhan runko löytää itsensä Helsinkiin.

Mittoja:

  • t-c 56cm
  • c-c 54cm

Otetaan vastaan ajatuksia siitä miten tuon kanssa pitäisi lähteä liikkeelle :slight_smile:

Kuvia rungosta:
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_01.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_02.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_03.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_04.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_05.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_06.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_07.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_08.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_09.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_10.jpg
http://sam.aqua-web.org/colnago/colnago_11.jpg

Kaunis on, ja ois meikän kokoakin. Ehdotus: Myy mulle.

Jos et, niin tee vaihdepyörä.

tya - 7:02, 12.7.2010 » Kaunis on, ja ois meikän kokoakin. Ehdotus: Myy mulle. Jos et, niin tee vaihdepyörä.
Toki tuosta saa tarjouksiakin heittää ilmoille, eihän sitä koskaan tiedä vaikka tarjous olisikin sellainen joka miellyttää silmää ;)

Hiekkapuhallus ja joku kiva muotiväri pintaan, ChainThug kyllä opastaa :wink:
Lisää vinkkejä tästä säikeestä

samsalonen - 7:02, 12.7.2010 »

Otetaan vastaan ajatuksia siitä miten tuon kanssa pitäisi lähteä liikkeelle :slight_smile:

1. osta kiekot 2. osta voimansiirto 3. osta ohjaamo 4. osta istumo 5. asenna 6. aja

Oikeastihan ekana tulee päättää kuitenkin colorway, jonka mukaan noiden kaikkien komponenttien värit valitaan. Oma ehdotukseni on pitäytyminen klassisen kirkkaissa palikoissa ja mustat kumit, tupit/nauhat ja penkki.

MrVelo - 7:25, 12.7.2010 » Hiekkapuhallus ja joku kiva muotiväri pintaan, ChainThug kyllä opastaa ;) Lisää vinkkejä tästä [säikeestä](https://www.yksivaihde.net/old/4502)
Hiekkapuhallus on aika hifistelytouhua, mielummin kyllä lähtis siklillä ja 80-paperilla liikkeelle. Jää semmoinen mukava elävä pinta. Muotivärit on selviö!

mulla on puolikas kanisteri nitro morsia jos kiinnostaa. Ja vaaleanpunaista (punani rosa) sprayta on kans melkein taysi purkki :slight_smile:

ChainThug - 7:39, 12.7.2010 » mulla on puolikas kanisteri nitro morsia jos kiinnostaa. Ja vaaleanpunaista (punani rosa) sprayta on kans melkein taysi purkki :-)
Pidetään mielessä, punani rosa on kyllä ihan helmi väri. Jos vaikka maalais vaan rungos osittain sillä (tyyliin toisen puolen)? Ja lisäksi joku toinen kiva, vaikka keltainen RAL 1016.

Tämä on vain mielipide, mutta tuollaisesta colnagosta olisi hyvä tehdä vaihteellinen.

fillarji - 8:00, 12.7.2010 » Tämä on vain mielipide, mutta tuollaisesta colnagosta olisi hyvä tehdä vaihteellinen.
Vaihteellisena pitäminen on kyllä vakavasti harkinnassa, olisihan se mukava kunnioittaa aluperäistä suunnittelua.

Rouhee runko.
Mitä putkea toi on?

Tee se ensimmänen fiksi siitä jos kutina on kova.
Niin kauan kun et poista mitään kiinnikkeitä rungosta, sulla on aina se mahdollisuus rakentaa siitä se maantiepyörä tai myydä se eteenpäin runkona vaikka TYA:lle.

Miten niin vaihteellisena pitäminen, jos sulle on vain runko tulossa? Tosiaan jos oot fiksiä tekemässä, niin tee fiksi äläkä ala metsästämään mitään Record gruppoja. On noista tyylikkäistä maantierungoista ennenkin tehty hienoja ja paljon käytettyjä konversioita kuten Mantiksen Pinarello.

Mulla oli hetken aikaa samalla maalauksella varustettu Master Piu Chorus-osilla, tosin vähän uudempi koska se oli suoralla Precisa-keulalla. Tuo lienee '88 tai vanhempi, ja luultavasti Super tai Mexico, koska putkessa ei näyttäsi olevan profiilia.

Tuo feikkihiilari on luonnossa ihan nätin näköinen, ja punainen on Colnagon Saronni Red.

Malli ja ikä pitää selvittää heti kun saa rungon käsiin, Cog:lle kiitoksia suuntaa antavista tiedoista. Myynti-ilmoituksen mukaan tuo olisi 70-luvun vehje, mukava toki jos on niin vanha - oma arvio kyllä on 80-luvun alkupuoli.

tnts: oikeiden vaihdekamojen metsästäminen voi tosiaan olla aika työläs projekti. Pelkkä runko ja harukka on siis se mikä kaupassa tuli mukaan (+ noi kauniit keltaiset juomapullotelineet). Fixin tuosta saisi kyllä helposti tehtyä.

krz: Putkesta ei ole tietoa, selvinnee kun se saapuu. Enkä ole ajatellut mitään poistaa rungosta :slight_smile:

Rungon tunnistuksessa pientä edistymistä kuvien perusteella. Roadbikereview:lla arveltiin yhteen ääneen rungon olevan Colnago Conic SLX 90-luvun alukupuolelta. Väri, feikkihiilikuitukuvio, tuplat pullotelineet ja rungon sisäiset vaijerivedot viittaisivat siihen.

Olen aina diggaillut tollaista kalansuomu-kuviointia.

Toi mun samannäköinen Master oli 1993, ja päättelin että toi voisi olla 1988, koska muistaakseni sen jälkeen kaikki keulat on ollu suoria eikä kaareutuvia. Joku voisi heittää tähän sen linkin vanhoihin katalogeihin niin voisi tarkistaa…

cog - 19:58, 12.7.2010 » Toi mun samannäköinen Master oli 1993, ja päättelin että toi voisi olla 1988, koska muistaakseni sen jälkeen kaikki keulat on ollu suoria eikä kaareutuvia. Joku voisi heittää tähän sen linkin vanhoihin katalogeihin niin voisi tarkistaa...
Ilmeisesti tota keulaa tehtiin jonkun aikaa 90-luvulle myös kaartevana(?)

^^^^Joku tällänen miullekin tuli tuosta kuvioinnista mieleen. Hieno raami kyl.
http://www.freizeit-angler.de/wobbler/abu_garcia_hilo.jpg