Projekti: Bisan Mont-Blanc

Sain tommosen Bisan merkkisen hybridin vai mikä kaupunkimaasturi tuo nyt onkaan. Voiks tosta tehdä fixed gear -pyörän? Mites ku tuossa on tuommoset pystyt haarukanpäät?

Kiinnostaa miten käy…

No jos jaksat magic gearin laskea, niin, mikä jottei.

Edit: Joka on siis yksi monista vaihtoehdoista, mikä tuli ekana mieleen.

Otat sen hitsipillin käteen ja teet jotain vänkää.

Tämähän on selkeä brakeless sinkula penny-farthing 36" etukiekolla.

Jouni varmaan myy stemminkin edullisesti tähän.

Saatanan kännikalat?

Sori OT?

vallengrach - 0:57, 26.2.2012 » ... Jouni varmaan myy [stemminkin](https://www.yksivaihde.net/old/10913/158821) edullisesti tähän.
Pitääkin pistää harkintaan toi ergostemmi. Runko on melko pitkä, joten tuollahan vois tarvittaessa hieman kompensoida tuota pituutta. Onko riseri paras vaihtoehto ton stemmin kanssa?

tottakai on paras vaihtoehto! Myös viiksitanko ergostemmin kanssa, varsin arvostettavaa toimintaa

Juu riseri ehdottomasti. Bilteman kulttiriserilla saa tietty skenepisteitä mut mielelläni näkisin ergostemmissä bmx-tangon kahdeksan tuuman nousulla.

Ettei nyt ihan perseilyks menisi koko ketju, vakavoidutaan hetkeksi ja laitetaan kuvamateriaalia projektin etenemisestä.

Kuten tuossa aiemmin mainitsin, runko on melko pitkä (c-c n. 59cm). Eli pituutta nyt joutuu ainakin lyhentämään noin 5cm.

Onko eteen slouppaava vaakaputki muuten jo ihan passé, 2011?

VISP-kopio.

arvasin jotenkin, että “half-link-magic-gear” ei tuu olemaan tän projektin varsinainen juju =D

uu, kavennetut pystyputket on ihania. toivon, että tästä tulee hc-poolopyörä, sillä tahdon itse rakentaa sellaisen seuraavaksi.

:open_mouth:
Oliko tuossa muuten 1 1/8" kierteelliset hilppeet edessä?

Nouseekö keskiö, kun pituus lyhenee?

jususter - 20:51, 26.2.2012 » :O Oliko tuossa muuten 1 1/8" kierteelliset hilppeet edessä?
Joo oli.
Mull Dundane - 20:54, 26.2.2012 » Nouseekö keskiö, kun pituus lyhenee?
Nousee. Erinäisten toimenpiteiden jälkeen keskiö tulee kuitenkin lopulta asettumaan siihen 29-30cm paikkeille.

Pakko sanoa, että kaiken ilmiselvän ohessa pidän tässä tuosta kuvien taustalla olevan pajan fiiliksestä. Joku siinä, en tiedä mikä - värit vai valaistus yhdistettynä noihin all-metal työkaluihin (vs. kaikenmaailman modernit kumi/muovikahvaiset ja värikoodatut hilppeet) - tuo mieleen jonkun teksasin moottorisahamurhaajan tai muun kilipäisen kiduttajan verstaan.

Sit ku myyt tän niin dibs!

Ehtiiks toi seuraavaan MMYV:n miittiin?
Mites maalaat?

tubuku - 0:26, 27.2.2012 » Pakko sanoa, että kaiken ilmiselvän ohessa pidän tässä tuosta kuvien taustalla olevan pajan fiiliksestä. Joku siinä, en tiedä mikä - värit vai valaistus yhdistettynä noihin all-metal työkaluihin (vs. kaikenmaailman modernit kumi/muovikahvaiset ja värikoodatut hilppeet) - tuo mieleen jonkun teksasin moottorisahamurhaajan tai muun kilipäisen kiduttajan verstaan.
Kyllähän tuolta tallista löytyy useampikin moottorisaha ja "kiduttamisen" kohteena tuolla on ollut jos jonkinlaista harveliä ja menopeliä.
vesQ - 12:48, 27.2.2012 » Ehtiiks toi seuraavaan MMYV:n miittiin? Mites maalaat?
Riippuu siitä, milloin pidetään seuraava miitti. Keula tuottaa eniten projektissa päänvaivaa, kun ei oo oikein sopivaa matskua siihen tällä hetkellä.

Maalaus on tarkoitus hoitaa 2-k maaleilla ruiskimalla joko verstaalla tai sit koululla. Verstaalla vaan ei oo tarpeeks lämmintä näin talvella, pitäis vähän lämmittää lisää ennen kuin pääsee maalaamaan. Värikin on alustavasti jo valittuna.