Projekti: Bianchi

Käsiin sattui hieman edellistä kivampi runko, joten kesälomalle tuli taas nikkaroitavaa.

http://www.elisanet.fi/pylkklee/fillari/WP_000114p.jpg

Kuvasta jo näkyy, että rälläkkä on osan jengistä vastenmielisyydeksi laulanut, ja Nitromors-purkki on jo avattu, mutta maalipinta rungossa oli aika kelvoton, ja vaakaputken vaijeripaikat vitutti.

http://www.elisanet.fi/pylkklee/fillari/WP_000085pp.jpg
mäd paint ennuste

Tällä hetkellä runko on pikku hiontaa vaille pellillä, ja palikoita on hamstrattu ja speksattu. Vuosimalli lienee jotain 1984 paikkeilla, malli on Rekord 841d.

Jääkö ikävän muotoisiksi nuo vaihdetappien / vaijerin paikat rälläköinnin jälkeen, vai onnistuuko siitä saada pyöreän?

Mietiskelen hieman samojen valintojen parissa…

rälläkällä isoimmat eestä ja viilalla loput…

JJ90 - 22:05, 19.7.2013 » rälläkällä isoimmat eestä ja viilalla loput..
Juurikin näin. Klossilla ja santapaperilla vielä viimeistely niin jäljistä tulee ihan siedettävät. Tai käytin oikeasti paineilmasahaa mutta kuitenkin.

Stemmi oli perhanan jumissa.

http://www.elisanet.fi/pylkklee/fillari/WP_000075p.jpg

Ohjainlaakeri italo-kokoineen oli onneksi kohtalaisen ok. Keskiö taas rohisi ja akseli heilui, mutta tilalle löytyi kännissä mitatun perusteella sopivan mittainen UN55.

Nyt alkaa olla runko pohjissa, pikku hionnat vielä ennen väriä.

Tämä raato on tosiaan viettänyt ilmeisesti aika pitkiä aikoja taivasalla, mutta kaipa tästä vielä kalu tulee. Kuvassakin pilkistävä keskiöratas löytyi vielä paikallisesta pyöräliikkeestä kampien kaveriksi, jarrukahvaa vaille alkaa romut olla jo kasassa

http://www.elisanet.fi/pylkklee/fillari/WP_000124p.jpg

Väriä yritin tuossa jo sekoitella ja kaava alkaa olla valmis;

http://www.elisanet.fi/pylkklee/fillari/WP_000122p.jpg

Jollakin tuollaisella se tulee vedettyä. Uusia decalsejakin on hankittu, katotaan saako liimattua suoraan.

Tilanne muuttunut sitten tiistain, runko on värissä, ja decalsissit delcassit tarrat ährätty pintaan. Pari kännyräpsyä keinovalossa, toivotaan aurinkoa kun kuvaillaan amaa.

http://www.elisanet.fi/pylkklee/fillari/WP_000130p.jpg

http://www.elisanet.fi/pylkklee/fillari/WP_000132p.jpg

Teipit tilailin täältä: World Cycle Decals

Laatuteipiltä tuntuu, testailin ennen maalausta kuinka hyvin pysyy vaikka teippaisi lakan päälle, ja päädyin liimamaan vasta maalauksen jälkeen enkä välissä. Tuollaista vinyyliteippiä, ja sai ihan väkivalloin raaputtaa että tuli damagea, pysynee yhtä hyvin kuin rungon alkuperäisetkin.

Seuraavaksi pitäisi prässäillä ohjainlaakeri takaisin emäputkeen, ja aloittaa niputuspuuhat. Viikon päästä alkaa loma ja sinne varmaan odottelen.

Virkistävä! Kultasia biancheja ei kuitenkaan ihan älyttömästi ole näkynyt. Hyvä ettei tullu tylsää celesteä.

Näyttää kyllä hyvältä!

ensin itkin originellin värin perään mutta ei tuo kulta paha ole. tästä tulee nätti jos värispeksaat hyvin. jos olisin itse poistanut vaijerinkorvakkeet, olisin samaan syssyyn vaihtanut/vaihdattanut dropit horisontaalisiin. vähän rataisampi yleisilme ja toki paremmat dropit.

e. ja pointsit uusista tarroista.

Todella hyvännäkönen tulossa! ^ Pikkusen eri prokkis poistaa vaijerinkorvakkeet kun tehdä uudet dropit.

Katotaan miten mun värispeksailujen käy, mutta omat visiot nyt näyttää pään sisällä ihan hyviltä. Ja tuskin tulee samanvärisiä Biancheja vastaan kovin montaa. Ainakaan Tuusulassa (tosin ainakin 2 sinkulaa/fiksiä olen omani lisäksi täällä nähnyt, missähän jengi kokoontuu?).

Orgisväri oli punainen candy hopean päälle, ja nykypäivän automaaleissa punaiset sävyt on melko murrettuja, joten olisi pitänyt candya hakea, jos olisi halunnut samaa sävyä vanhan kanssa → 80e purkki stirwellistä, ja siitä olisi 5/6 jäänyt käyttämättä. Hetken kelasin tummankeltaista candyä, mutta testailtuani noita sävyjä selvisi että onpahan helpompi väri tehdä riittävän läpikuultava sävy, tavallaan tuon värin yleismaku onnistui samaan henkeen entisen kanssa, mutta ei tarvinnut kikkailla erikoismaalien kanssa.

Dropithan on horisontaaliset jo nyt, ratadroppienendien aherrus olisi kuitenkin ollut aikamoinen lisätyö verrattuna noiden vaijerikorvien poisviilaukseen.

HOIL - 22:54, 26.7.2013 » paremmat dropit.
Kerrotko tästä lisää?
nopsa - 23:22, 26.7.2013 » Ainakaan Tuusulassa (tosin ainakin 2 sinkulaa/fiksiä olen omani lisäksi täällä nähnyt, missähän jengi kokoontuu?).
Tulee ite ajeltua tuota tuusulanmerta (järvenpäästä siis lähtö) ympäri silloin tällöin sinkulalla, myös pistolenkkejä lähikuntiin keravalle jne tulee tehtyä. Tehtiin about 12 hengen porukalla myös tour de tuusulanmeri 2013 pari viikkoa sitten, leikkimielinen rasteja sisältänyt ja ennenkaikkea superhuurunen lönköttelyajo a.k.a terassihopping kyseessä. oli yhdellä kuskilla lastenistuinkin vielä kiinni pyörässä...

Varmaan pitäis yhdistää pikkukylien ‘skene’, ei täällä Järvenpäässä noita liikaa tunnu olevan kun tuo JVGkin muutti isolle kirkolle ajelee. ajohommat nosteessa kylläkin, enemmän näkyy kokoajan.

A niin, komee biaatchi.

Projekti on tänään edennyt hyvää vauhtia, romu on jo renkaillaan ja putkiosia kiinnitetty. Pari kertaa pääsi spontaani vittu, ensin ohjainlaakeria ruuvatessa ja rengasta sovitellessa, kun onnistuin pyörivällä renkaalla raapaisemaan osan viistoputken tarrasta helvettiin. Vielä julkisivun puolelta. Olisi ehkä kuitenkin pitänyt laittaa lakan alle… Rattaanpulttien lyhentäminen viilalla tuntuu myös olevan kohtuu viheliäistä puuhaa, vaikka kaiken järjen mukaan ei pitäisi olla.

Jarrukahva pitäisi vielä hankkia, fillarikellariin pitäisi kai kammeta, siellä ainakin saatavilla sopivanoloisia spectran kahvoja.

Pics!

Äkkiä kuvia. Todella hyvän näköinen runko. Mustat osat vois sopia kullan kanssa kivasti?

Tässä on kyllä hämmästyttävän paljon samaa kuin tuossa mun Schauffin rungossa, vai mitä mieltä? Kuvia löytyy tuolta projektilangasta…

Tämä kuva on viime viikolta, mutta nyt on ollut kaikkea kaljanjuontia ja mökkeilyä meneillään, niin ei paljoa edistynyt. Alkuviikosta meinasin mennä hakemaan jarrukahvan jostain ja ehkä etsimään koneellista apua rattaanpulttien lyhennykseen (kun vitutti niin se viilalla hinkuttelu, ja mahdollisuus paineilmakaluihinkin on, kunhan jaksaa käydä työmaalla niiden kanssa), ja sitten tuo on vain lopullista kasausta vaille.

Renkaat tosin taas irti, kun rouva kysyi torstaina että milläs meinasit polkea perjantaina taiteiden yöhön, ja tuumasin että oho ja palautin osat vanhaan nopsaan.

http://www.elisanet.fi/pylkklee/fillari/WP_000135p.jpg

Kuvasta kivasti erottuu myös kuinka viistoputken tarrasta puuttuu se siivu viimeisen c:n ja h:n kohdalta…

Schauffin kanssa samaa näköä juu, mutta lopunkaiken taitavat kuitenkin olla vain about samankokoiset maantierungot.

nopsa - 19:55, 11.8.2013 » Schauffin kanssa samaa näköä juu, mutta lopunkaiken taitavat kuitenkin olla vain about samankokoiset maantierungot.
Kyllä juu. Tästä tulee kyllä varsin hieno!