projekti: Aventon Track

tämä projekti on minulta kurkkaus katuratojen hämyiseen maailmaan. se maailma alkoi kiinnostaa konversiokesän jälkeen kahlatessa katuratatopikkia. onhan nää tuntureihin ja cressuihin verrattuna ihan mielettömän hienoja. muotoilullisestikin, se nääs kiinnosta.

budjetti on rajallinen eli palpaa on odotettavissa. en kuitenkaan halunnut mitään ihan tusinakamaa jota tulee joka nurkalla vastaan. siispä kun katuratatopikissa vilahti jenkeistä Aventon Track, kiinnostuin siitä ja asioitten punnituksien jälkeen päädyin Aventoniin. niitä ei taatusti tule ihan heti vastaan, koska minä olin esimmäinen tilaaja suomesta, onhan merkki kylläkin aika tuore.

rungon tullessa jännitys kasvaa… ei oikeen tiedä mitä rungolta odottaa. koskaan katuradalla ajanut, en tiedä minkälainen katurata on, ja millanen sen pitäis olla ajaa ja jo pelkästään se että merkki on ollut olemassa vuoden, enkä oikeen löytänyt minkäänlaista asiakaspalautetta/arvosteluja mistään. rungon kulmatkin on varsin epäkaturatamaiselliset. itteäni se ei haittaa, koska en tiedä miksi sen pitäisi haitata. oon aina ajanut löysällä geolla. eli tulossa on siis jonkin sortin alumiininen sika säkissä. mutta halusin kokeilla jotain uutta, jos tein virheen opetanpa samalla teidät olemaan ostamatta Aventonia. let’s see.

sitten ite projektiin: tää siis sananmukaisesti tulee katukäyttöön, ehkä myös lyhyehköjä maantielenkkejä ja veloa aion myös kokeilla. osalistaa on tullut mietittyä monenlaisia monelta kantilta. vielä on päätettävänä kokomusta vai kirkas/musta, tässä vaihtoehossa musta todella vallitsevana. budjetin pitämiseksi en toistaiseksi hanki thomsonia vaikka mieli tekee, ehkä myöhemmin. ohjaamoksi on jo hankittu cinelli pista droppi. jakkaraksi olen miettinyt super corsaa tai fliteä, tiedä sitten sopiiko ne muotoilultaan tähän tai muodoltaan kuskin takalistolle. mietinnässä… kiekoiksi ajattelin valmista settiä ihan vain koska laiskuus kasata. ellipset olis unelma, todellisuus on miche pistardit tai mustat halo aerotrackit. pistardit ois sitä kirkas/musta-komboa ja niien kans tulis todnäk primatot mustalla rattaalla. aerotrackien kans sitten sugino messengerit, taas tässä kohin unelma ois omniumit joista vaikka kannuttais rumat logot piiloon. kengät on myös jo olemassa ja pedaaleiksi tulee shimpan lukot.

laitoin tän nyt jo esille vähän sitäkin varten että auttaisitte tietämätöntä nöösiä joka kassaa ekaa katurataa. ehottaisitte jotain parempaa ja sanoisitte muutenkin mielipiteenne. kiitos ja anteeksi!

tuossa vielä linkki valmistajan sivulle jos kiinnostaa.

Ei kai omniumit montaa kymppiä kalliimmaks tulis ku esim mainitsemasi primatot? bike-components.de sen 179e keskiön kanssa. Hyvä tästä tulee! Vähän on tirehtöörihävittäjä lookkia rungossa. Toimii

Hauskan näköinen runko. Aerotrackit on hinta-laatusuhteeltaan ok kiekot, mutta voimansiirto- ja putkiosastoon panostaisin. Mun kaks senttiä on, että kerralla kunnon palat; tulee pitkässä juoksussa paljon edullisemmaksi. Ja kirkasta laittaisin tohon ehdottomasti, mieluummin enemmän kuin vähemmän. Pääsee runko oikeuksiinsa.

Laadukasta kirkasta speksiä ni sopii pyörään ku pyörään, ei tarvi ostella uutta jos runko vaihtuu. IMO.

Toi on hieno. Eikä ole hinnallakaan pilattu!

EDIT: Haarukka on kuitua?

Mustan ystävänä murhaisin tuon kokonaan. Ja tosiaan, kannattaa laskeskella mitä tulee kammille hintaa keskiön kanssa, yhtäkkiä omnomit ei olekkaan niin kalliit kuin moni kuvittelee. Hintahan ei raamilla paha ole, toivottavasti on yhtä hyvä miltä näyttää kuvissa

On kyllä ihan hyvää erilaista settiä. Eikä hinnallakaan oo tosiaan pilattu… jää rahaa speksata kuitu heerukka.

e. omnomeista sama sana ku muilla… tai sit kirkasta ja Campan pistat ohhyeesss

Tästähän saa helposti alle tonnin puuhapyörän! Ite panostaisin kampiin ja putkiosiin. Tietty jos ei oo vielä varmuutta pitääkö olla setbäckiä vai ei tai pidempi vai lyhyempi stemmi ja millä kulmalla, niin jättäsin kalliimmat putkiosat kauppaan. Niitä on helppo vaihdella ja ostaa parempia.

E: 349 dollaria on kyllä halba.

Eikös täällä just ollut myynnissä da-kammet… Ota ne, ne on hyvät ja hienot. Nomnomit on kuitenkin vaan köyhän miehen rotorit.

349 Dollaria? Hyvä diili ja onnea projektiin! Komppaan freeflowta tuosta pointista että mieluummin kärsii kerralla vähän enemmän kuin joutuu sitten upgrade kierteeseen. Käy aina kalliimmaksi jos sille tielle halajaa. Good spexin ja innolla odotan että tuo komistaa katujamme.

petyn jos ei mene tonni rikki. paino/hinta sheet auki asap

Jo on aikoihin eletty kun 349 dollaria on VISPistä hyvä hinta. Tai no, onhan tuossa sileät saumat. No hatin’, just sayin’.

E: ja tuo haarukka on takuulla alumiittia.

En siis sinänsä nyt kritisoi ostopäätöstä enkä rungon valintaa, mutta tuolla rahalla ei kyllä millään saa muuta kuin VISPiä (tässä tapauksessa yleisnimike Kiinassa hitsatulle tusinapalpalle). Jos ei muuta odotakaan niin ei varmasti pety.

Ostat vaan ne Ellipset. Kuitenkin tekee mieli. Ellipset on aina Ellipset. Ja Fliten voi laittaa pyörään kuin pyörään, sopi se tai ei.

jep. 350 dollaria ei ollu paha, varsinkaan kun ekana tilaajna sain siitä -30%. postien kans päästiin alle 400 dollarin mut katotaas mitä tulli sanoo…

kun nyt mietin niin toisaalta sama laittaa kerralla parempaa osaa. ei tällä niin hirvee kiire oo ajoon. eikä tarvi sit kohta alkaa päivitteleen osaa. eikä tuo värivalintakaan niin kiveen ollut kirjoitettu. pitää vaan miettiä värijako. jos laittasi ne pistardit ja kirkkaat hömnömit mustalla rattaalla ja putkiosat kirkasta. let’s see…

kahveli ei oo kuitua. katotaas millon sen ehtis vaihtaa kuituun. mut ootellaan ny se tärkein sieltä jenkeistä.

http://static.squarespace.com/static/50710f1fc4aa65eb3b63d928/5181ab0fe4b07b8c66eca50f/51ae619de4b0af4ad53df7a2/1370382785064/polished-dropout.jpeg?format=1500w

http://static.squarespace.com/static/50710f1fc4aa65eb3b63d928/5181ab0fe4b07b8c66eca50f/51ae6191e4b03235c8d50e63/1370382778626/polished-r%20.jpg?format=1500w

nettisivun spekseissä puhutaan gloss whitestä, mut kuvat kirkkaasta alusta…

kirkkaana huomattavasti vähemmän tusina. Mut fanitan muutenki kirkasta alua

Ei oo paha hinta, vaikka ilkeimmät haukkuvat Vispiksi (jossa siinäkään mitään vikaa).

parempi alottaa tällasesta “vispistä” ettei ala paskomaan jotain tonnin runkoa. tietää sit joskus mitä varoa ja tuleepahan kokeiltua et millasta on ajaa oikeen kunnon palpalla että osaa sitte arvostaa parempaa raamia.

HOIL - 19:52, 5.6.2013 » jep. 350 dollaria ei ollu paha, varsinkaan kun ekana tilaajna sain siitä -30%. postien kans päästiin alle 400 dollarin mut katotaas mitä tulli sanoo..
Aika lähelle lopulliset kustannukset jenkeistä tilattuna on sama euroina kuin siellä hinta dollareissa.

Todella hienolta näyttää runko kuvissa.

Jos ainevahvuus on Vispin luokkaa, tuota ei kovin hellästi tarvitse käsitellä. Rääkkäät kunnolla sitä sikaa!

teen sen rääkkäämisen ajamalla.