projekti: automoto champion du monde

menin tuossa käymään liikkeessä eilen katselemaan keltaista tankonauhaa ja sitähän ei löytynyt, mutta myyjä sanoi “tuus käymään tääl varastossa”. Kellot alkoi hiukkasen soimaan, koska myyjä oli partainen viiskymppinen köriläs. Keräsin rohkeutta, astuin salattuun maailmaan ja mitämitämitä minä näinkään… liikkeeseen oli edellisellä viikolla lähellä 80-vuotta oleva mies tuonut oman kilpurinsa, koska kukaan sukulaisista ei ollut sitä itselleen halunnut. En sit tosiaankaan miettinyt kauan ja paketti lähti mukaan, koska mitat uppos mulle kuin sormi vanhaan ihmiseen.

könkeli on kuulemma vuoden -51 Automoto champion du monde ja sillä on ajettu kisoja sekä voitettu muutama. väri nayttäisi olevan lilahtava tai siinä on käytetty 2 väriä

Nyt tarvitsen hiukan ajatuksilleni tukea ja pyydän hyviä vinkkejä. Ajan hammas on käsitellyt vehjettä, mutta runko ei ole mistään ruostunut puhki. Pitäisikö vain puhdistaa ja ottaa käyttöön/ maalauttaa, kromata osat?

tähän on tarkoitus pistää aikaa ja tarvittaessa kohtuudella rahaa

https://picasaweb.google.com/112464826694247075375/20120316?authkey=Gv1sRgCK_LgM60u5zXpwE

^no nyt tehtiin löytö.

Imho näissä vanhoissa on kiva, jos ei mennä maalaamaan uusiksi vaan jätetään patina paikoilleen. Ruosteet putsaisin ja pistäisin liikkuvat kuntoon. Tollahan lähtis jo L’Eroicaa ajamaan.

hieno!

edit: mun henk.koht. mielipiteeni on, että kevyt puunaus, muttei mitään uusintamaalauksia välttämättä, kato saatko kammista ruosteet veks ja et kannattasko ne niklauttaa/kromauttaa uusiks. rasvaa liikkuviin, kuluneet osat aikakausikorrekteihin ja ajoa aurinkoisina sunnuntai-iltapäivinä.

Samaa mieltä konkelin kanssa.
Ripeästi ajokuntoon ja Retrokilpureihin Vaasaan 26.5.!

Hieno löytö, runko ja haarukka näyttäis olevan Vitusta :smiley:

Tämä on hieno. Simplexkin näyttää olevan hyvässä iskussa. Puhdistus, vahaus ja ajoon. Ei tuolle muuta kannata tehdä. Erityisen hieno tuo etuvaihtaja.

Oho!
Se on hieno.
Vanhan maalin saa hämmästyttävän hyväksi pelkällä puhdistuksella ja kiillotuksella. Alkuperäiset tarrat ja pinstripet lienevät huomattavasti arvokkaampia kuin reprot, eli varovaisuuteen kannustetaan.
Onko 5-pakka alkuperäinen? Epäilenpä että TdF vaihtajassa lukee 4 vitesse.

Simplexin navat ftw

Vanhoissa veloissa nimim. Reperessulla melko samanlainen:
http://kuvablogi.com/blog/18490/3/

Mulla on uudempi kolaroitu ja ylimaalattu:
http://wheelhop.kuvat.fi/kuvat/AUTOMOTO/

E: TdF vaihtajia siis on kuin onkin 5-pakalle:
http://www.classiclightweights.co.uk/simplex_adjustment.html

toihan on tosi hyvässä kunnossa vielä? wtf

Komea ja onnittelut löydöstä! Ensimmäisenä tulee mieleen Hilary Stonen nettipuoti, jos lähdet osia vaihtamaan.

BTW, Muualla myynnissä -ketjuun vinkattiin muutama kuukausi sitten pari Automotoa (vissiin eri mallia ja NOS tosin), joilla oli yli tonnin hintalappu.

edit. Ai hemmetti, miten hienoja yksityiskohtia fillari täynnä.

Pidä vaihteet!!!

Mahtavaa, ettei toivo siitä, että sometime, somewhere, someplace when you least expect it, someone steps up to you and says, smile! ole vielä menetetty.

Nyt vielä kyselemään edellisen omistajan yhteystietoja liikkeestä, jos paapalla olisi mahtavia tarinoita kerrottavanaan.

no nyt! et sitten maalaa tai kiroan Tuonelan vihat niskaasi, edellä on jo mainittu toimenpiteet millä edetä.

Joudut helvettiin jos teet tästä yksivaihteisen.

Projekti kannattaakin päättää sit tähän. Ainakin langan osalta :smiley:

kiitos kaikilleja vastaukset olivat juuri sitä mitä toivoin. Aikaa, putsausta ja lempeää kosketusta ( vaimolta pitää ottaa aikaa pois). Edellisestä omistajasta en ikävä kyllä saanut enempää tietoa ja vaihteet pysyy

Onko projekti jäissä vai niin hyvässä mallissa ettei ajeluilta ehdi päivittää?

nimim iloisa ja leppoisa Automoton omistaja

ps kuva ois kiva

Hiukkasen hitaasti projekti etenee, mutta parempi ehkä näin. Haaveiluun kulunut enemmän aikaa kuin itse tekemiseen. Tähän mennessä osat irroiteltu ja putsailtu. Kampien irroitus kesti vain 3 kuukautta ja usko meinasi loppua, mutta lopulta kuului se PAM ja vain toinen kiiloista pitänee vaihtaa. Sitruunahappoa on kulunut ihan kivasti ruosteenpoistoon, mutta autosolia ei tässä hommassa käytetä.

auto
moto
champion
du
monde

siinä nyt olis muutama paska kuva. Kiekot pitäisi vielä käydä läpi sekä ketjut.
tekstin tuottaminen vielä näin iltasella on hiukan tuskaista. Toivottavasti saan päiviteltyä asian tiimoilta useammin ja tämä uppaus oli ihan hyvä potkaisu takalistoon.

suurin homma on toivottavasti tämän tiimoilta tehty ja saisin tämän seuraavana kesänä ajolle. Nöyräksi tämä projekti opettaa ja seuraavana häämöttäisi http://www.kurtkaminer.com/1948raleighcat_us_13_lg.jpg ja tuosta tuo naisten versio