Projekti/AMA: Sinistä Bobia taas

Bob Jackson Vigorelli 54,5 cm

Kokoonpanoksi tuntuu vakiintuneen seuraavat:

Ohjaamo: Nitto Noodle 42cm + Zenith 8cm ja radalle ensi vuodeksi CNC ratamutka 40 cm + Nitto Jaguar 10cm, Ritchey Logic
Kiekot: Dia Compe Gran Compe x Ambrosio Excursion x DT x Janoinen
Kumit: Gatorskin 25mm, ensi kesäksi mielellään 28mm
Istuinosasto: Dura Ace 7410 x San Marco Blaze
Voimansiirto: Dura Ace 7600 x Dura Ace 47t x Cobra 18t, KMC 710, Shimano 520

Ohjainlaakeri ehkä vaihtunee vielä, mutta noin muuten mukavasti mennyt vuosi Bobin kanssa. Risereista oon päässyt eroon!

http://dl.dropboxusercontent.com/u/11088736/Kuvat/2014-10-17%2017.01.20.jpg

http://dl.dropboxusercontent.com/u/11088736/Kuvat/2014-10-17%2017.01.56.jpg

http://dl.dropboxusercontent.com/u/11088736/Kuvat/2014-08-15%2010.16.58-1.jpg

http://dl.dropboxusercontent.com/u/11088736/2014-04-09%2019.53.35-1.jpg

Bob Jackson Vigorelli, joka hankittu foorumilta syksyllä. Vaikka ajossa onkin ollut siitä lähtien niin silti vielä on useampi osa vaihtumassa, eli lähinnä ohjainlaakeri ja satulatolppa. Droppiohjaamon Noodle saattaa myöskin vielä vaihtua johonkin compaktiin ja modernimpaan tankoon (Bontrager SSR VR-C ja Deda Piega ollut ajatuksissa). Toisetkin kiekot on, jotka ovat Mavic CXP14 x Dia Compe matalalaippaisena, mutta niitä mallaillaan vasta sitten kun on loputkin kirkkaat osat vaihdettu. Yleisajopyörähän tämä on ja on päässyt näkemään jo yhden talvenkin omassa käytössä.

EDIT 18.10.2014

bob jackson vigorelli, klassisten teräsrataraamien hinta-laatu-kuningas.

cxp14 = jeppis kehävalinta.

Miks sul on sakari ketjut noin löysällä? :slight_smile:

Ei oo Jonde edes ratas kiinni:) Tarkkanäköiset voi nähdä itse asiassa kuvasta myös Mavicin kehän.

Hyvä proju! Harmi kun ei ollut itellä paalua kun tää oli myynnissä, ensi kertaan / dibs.

Kirjoitellaan nyt välillä tännekin kun alkaa olla pienia vieroirusoireita yksivaihteisista pyöristä kun Moskovassa en viitteitä skenestä oo nähnyt muuta kuin tänään Chromen laukun muodossa.

[s]- Voimansiirtoon ajattelin laittaa Michea, eli kammiksi Miche Advanced, (koska Omniumit näyttäisi liian moderneilta) mutta rattaaksi kyllä jotain muuta kun Michen sirkkeli. TA:n ratas ehkä?
EDIT: hinnallisesti varmaankin myös Campagnolo Recordit 48t-rattaalla tulisi varmaan myöskin aika lähelle?

  • Ohjainlaakeri nyt on mietityttänyt vielä, eli ei oikein jäänyt kuvaa että olisiko Tangen ja Kingin välissä jotain keskitien ratkaisua vai sijoittaisko suoraan Kingiin.
  • Kolmanneksi, maksanko Suginon Nitton tolpassa vaan NJS-leimasta vai eikö siihen nyt istuisi vaikka Ritchey Classic laadullisesti yhtä lailla.[/s]

Tavoitteena kyllä että sekä gradu että pyörä olisi kevääseen mennessä valmiina:)

Äh sisälukutaito…

Suginon tolpissa on ärsyttävät kiristysmutterit ja putket on yleensä todella lyhyitä. Osta Nitton SP72 jos tolpan mitta riittää. Nitto 65 on kans nätti mutta vain yhdellä ruuvilla, en itse tykännyt.

Ts. Et maksa leimasta vaan laadusta!

kammet: record pistat ja suginon seiskafemmat 4/5, michet 2/5.

tolppa: ritcheyn klassikko on osoittautunut frendin mukaan oikein toimivaksi kahden ruuvin klämppeineen (tossa käppäkuva samasta raamista tuolla tolpalla).

Ritcheyn classic tolppa löytyy, voin suositella kyllä 4/5 jos tuo setbacki riittää jakkaralle. Dekaalit lähtee kuulemma kivasti pois myös.

Tuu hiplaan jos joskut ehdit niin et osta sikaa säkissä.

Pistä 75 ne on best.

Tange levin laakeria älä pistä se ei oo best

Ohjaamoon zenithin kirkas stemmi ja nitton noodle sopivan levysenä

Hei kiitoksia paljon kommenteista! Taas muutama vaihtoehto suljettu pois.

Laitetaanpa sitten tässä lähiaikoina tilaukseen Campan Recordit 48t-rattaalla (koska foorumilla on jo yksi samoissa väreissä oleva Bob 75:lla) ja ilmeisesti sitten kannattaa samalla hankkia saman valmistajan keskiö. Ohjainlaakeriksi sitten ilmeisesti King tai pitäisikö sekin olla sitten Campagnolo Record kun se olisi hintansakin puolesta kohtuullinen ja laitetaan tolppavaihtoehdoksi nyt sitten Ritchey Classic kun ei yhden pultin kiinnitys erityisemmin houkuttele.

Voisin Tatu tulla tosiaan testaileen jossain välissä alkuvuotta ja Zenithin 80 mm stemmi B-riserilla on itse asiassa jo hallussa ja ainakin tämänhetkisen Selcofin setback-tolpan kanssa vaikutti olevan sopiva yhdistelmä. Droppia ei ookaan vielä fiksikäytössä tullut kokeiltua…

http://dl.dropboxusercontent.com/u/11088736/2014-01-06%2018.15.54.jpg

Leveämpi tankokin tähän on, mut tässä tällanen osittain väliaikainen (ainakin kampien osalta) kesäfiilistelysetuppi ja kyllä tää ainakin omaan silmään voisi toimia tässä värimaailmassa. 40t eturatas kylläkin kiinni talvea varten. Ratas (joku random), kiekot (Dia Compe x Ambrosio Excursion) ja ohjaamo (B-riser x Zenith) siis vaihdettu syksyllä mohnomishelta hankitusta setupista.

kammet ja satula vaihtoon imo, nätti raami!

Tattis! Kammet on pakkokin vaihtaa (Campagnolo Recordeihin) kuluneiden viisteiden takia, mut tää San Marco Blaze on tähän mennessä tuntunut ihan hyvältä.

Ahh tää on kyllä siisti! Ja satulahan sopii just hyvin kesän jatsi-iltoihin.

Levyhyllyt + fillari = jatkoon

On kyllä hyvettä

onkos tää se mohnomishen kautta kiertänyt bobi? vai onko näitä tän värisiä kiertänyt useampia täällä viime syksynä? Jatkoon joka tapauksessa?

azure - 14:54, 7.2.2014 » Ratas (joku random), kiekot (Dia Compe x Ambrosio Excursion) ja ohjaamo (B-riser x Zenith) siis vaihdettu syksyllä mohnomishelta hankitusta setupista.

komeat uudet kiekot ja kunnioitettava levykokoelma. hyvä tulee, jatkoon jatkoon

olispa ollu pari senttiä korkeampi runko niin oisin pitäny itelläni!

http://dl.dropboxusercontent.com/u/11088736/2014-04-09%2019.53.35-1.jpg

No laitetaanpa välillä uutta kuvaa, koska nehän on aina kivoja. Päivityksiä tapahtunut kampien osalta, eli DA 7600 kera 47t ratas ja takana 18t Cobra, mutta on alkanut tuntumaan siltä että 17t olisi suorilla kivempi. Tankokin leventynyt 46 cm mittaan. Välillä tässä on kiinni myös Noodle muuten. AMA sitten kuitenkin vasta kun saan ohjainlaakerin vaihdettua kirkkaaseen ja satulatolppa on vielä myös vähän kysymys, kun jäi tämä viimeisin Ebay-kauppa vituttamaan.