Projekti: #5W

Hakusanat: Oversize, Steel, Cantilever

njamm

VPCX sunnuntaina?

Siihen tähdätään. Tarvittavia tarpeita: kammet rattaalla (joku wanha deore best) pitkä 26,4mm tolppa (Rossinista lainaan, maybe) 1" cantihangeri. Ja renkaat! Edes lainaan. Kova himo päästä koettamaan.

Kännyräpsin’ & Mallin’

700c kiekoilla 35mm varmaan menee taakse, kokeilin toisella keulalla ja siinä mahtuu justjust 40mm sliksi. 30-35mm nappula varmaan myös hyvin. Keulaksi tarkoitus siis vaihtaa 700C-kiekoille tarkoitettu canti-tapillinen yksilö, eli onnistuisi fgcx etujarrulla ainakin.

Runko siis roskislöytö Wheeler, tarkoitus kasata vpcx/talvi/mitä nyt -pyörä jämäosista ja mitä nyt sattuu vastaan tulemaan. Runko on Tangen tasapaksua rööriä ja on melkonen ankkuri muttei aivan mahdoton. Runko on tosi matalan oloinen mutta slouppi hämää myös. Pituus on aika sopivan tuntuinen.

Nyt on keskiö korkealla. Onks sulla se 1" 700c-keula jo?


Toi ampparikeula. Aattelin kannuttaa.

Keskiö on tosiaan aika pilvissä. Ajattelin silti kokeilla, että millainen on ajaa. Suoraan sanottuna ei minkäänlaista aavistusta, ja sitä lähdetään tässä nyt kokeilemaan. En oo ajanut maastossa käytännössä koskaan, krossijututkin lähinnä pururataa pentuna. Ajattelin että korkea aika lähteä matalalla profiililla selvittämään. Tätä projektia voi varmaan verrata ihan fauberkonversioon ensifiksinä, mutta se tuntuu omalla tavallaan aika kivalta sekin.

talvi! punnitte

mulla taitaa tunturissa nousta keskiö 33cm

Oikee meininki.pitäis kans löytää joku reiluu 30millistä nappulaa syövä raato.

Kaikesta päätellen hyvä syksy tulossa :slight_smile:

Mulla on ohjainlaakerin muttereiden väliin tuleva riiputin ylimääräisenä. Saa tulla hakemaan. Ja on mulla renkaatkin lainattavaksi.

Hyvältä näyttää!

SanttuT - 7:49, 20.9.2013 » Mulla on ohjainlaakerin muttereiden väliin tuleva riiputin ylimääräisenä. Saa tulla hakemaan. Ja on mulla renkaatkin lainattavaksi.
Hienoa, oon suhun yhteyksissä vaikka PM:llä tässä viikonlopun aikana.

Suunnitelmia vähän sotkee tuon 700C-keulan aavistuksen pätkä kierre. Ruoto on siis pidempi kuin alkuperäisessä haarukassa, mikä mahdollistaisi joko 1" aheadin tai hävyttömän spacerstackin -> ohjaamo ylemmäksi, mikä olisi mukava juttu mutta tosiaan lieveilmiönä on nyt toi turhan lyhyt kierre. Ohjainlaakeria ei saa tarpeeks kireälle, jää paha klappi. Kierrettä pitäs jatkaa, lyhentämään en haluaisi ryhtyä koska nyt se menee vielä justjust 54-kokoiseen maantierunkoon, ja sellaiseen ehkä haluaisin sen joskus vielä laittaa. Pablo lupas kattoa tota Pelagon huollossa tänään, mutta en tietenkään aamupöpperössä muistanut ottaa keulaa mukaan duuniin, illalla taas lähtö mäkihyppypääkaupunkiin Lahteen. Eli toisin sanoen, jos jollain on vehkeitä ainakin yrittää jurnuttaa tuohon keulaan max sentti lisää kierrettä lauantaina, kalja/kahvi/ruoka/edullisella palkalla, niin se ois huikeaa. Muuten laitan ton alkuperäisen unicrownin ja brakeless. Kuumottavaa…

Mites 26er kiekko taakse ja jarru myös. Saattaa tullä hivenen häröt kulmat, mutta eiköhän tuolla yhet ajot ajele.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/v/578527_10202044424142097_1202890334_n.jpg?oh=d65d55a6540a85be4b5c25ecfa3efffc&oe=5246DD23&gda=1380469125_6f9d85571b1cf34354241f10a543debe

Wheelereistä puheenollen…
Toimiikohan kuva? Kryptistä kuvamateriaalia, mutta homma etenee. Näyttäs taaksekin menevän 35mm kumi helposti, saisi myös keskivetojarrun laitettua, cantileverit takana paitsiossa jos aikoo 28" kiekkoja käyttää. Illalla voisi laittaa parempia kuvia oikealla kameralla, kamerapuhelin rikki parhaillaan.

katoin että aika kova voimansiirto mut petyin.

Niitä Campa Pistojako tähän toivot?

Joo, flätti takana, satula keulii jostain syystä kuvassa ja väärä keula. Mutta kävin testaamassa. Toi droppi tuskin jää, en tykkää oikein profiilista. Onhan tää tosi matala, mutta mennään nyt niillä mitä on. Ei oo tarpeeks lyhkäsiä rattaanpultteja niin joutu jättämään isorattaan kiinni. Nyt on biopace, kiintoisa tunnelma. No joo, katotaan. Spacerstackia odotellessa.

STEMMI<3

Nyt on taaki syla!