Prognoosi: murtunut chainstay

Photobucket

Bianchi tuli kärrättyä kotio viime syksynä jätelavalta. Passeli koko, ruostetta ei juuri nimeksikään ja tokihan tallista aina yksi Bianchin kokoinen kolo löytyy, vaikka kuinka ahdasta olisi.

No, tarkemmassa tutkimuksessa tuli ilmi se vähemmän mukava asia:
Photobucket

Maalin alta paljastui tuskin havaittava hiusmurtuma, tai siksi ainakin sen oletin maalin rakoilun perusteella.
Photobucket

Jätin homman muhimaan ja kevään korvilla kaivoin rungon pukille.
Sulattelin kolvilla köntin tinaa murtumakohtaan ja hioin tasaiseksi. Lopuksi suojasin kohdan sinkkisprayllä.
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Putsailin ja rasvasin laakerit ja kasasin olemassa olevista (laina)osista helpoimman mahd. ajokuntoisen pelin.

Parin tunnin polkucrossailu ja kanttihyppely paljasti epäilyni. Murtuma paistaa jo “maalin” läpi (tummemman harmaa viiru kuvassa).
Photobucket

Varmaan tuo kestää vielä ajoa ihan kivasti ennen kuin laajenee putken ympäri(teräs on siinä mielessä vittumainen kiva). Tuo käytännössä estää kuitenkin kaavailemani maalauksen ja ynnä muun rahan syytämisen runkoon mm. uusien kiekkojen muodossa. Ja nyt kun sain maistiaiset Bianchista, niin tietysti polttelisi.

Mieleen ei korjauskeinona tule muuta kuin juottaa lisää messinkiä murtumakohtaan ja toivoa parasta, ehkäpä jollakin on kokemusta tälläisestä korjauksesta ja sen kestosta pitkässä juok… öh, ajossa.

TIG-hitsari vois auttaa; tulee siisti jälki ja kestää, ellei sitten ratkea taas sauman vierestä.
Messingin tarttuminen tuonne ruosteisen sauman sisään on epävarmaa.
Hieno pyörä.

Hitsaus on tigillä helppo. Menee ehkä 5min. ei varmaan maksa juuri mitään sopivalla pajalla.

Juu ei tina ole fillarin runkojen korjaus materiaali. Kyllä ton pitäis messingillä
kasassa pysyä. Jos haluaa varmistaa asian, niin siihen voi tarvittaessa juottaa
pienen pellin palan tueksi päälle.

Toi on hieman ikävä kohta tigata kun siinä on tuo messingillä juotettu poikkituki
juuri kohdalla.

-Olli

Kiitos korjausvinkeistä, vähän Ollin kannalle olen kallistunut, kinkkinen paikka lienee hitsaukselle, mutta voishan sitä käydä kysäsemässä ammatti-immeiseltä ennen lopullista tyrmäystä.

Tosta poikkituen kohdaltahan putki monesti lähtee irvistämään, jotain jännitteitä kai siihen jää, jos ei ole just prikulleen oikein tehty.

Ei tosiaan kovaa luottoa ollut tinaan pätevänä korjauksena kun sitä siihen sulattelin. Lähinnä oli tarkoitus saada pinta tasoitettua, saadakseni selville paljonko tuo sauma elää. Pelkkä maalikerroskin olis sen varmaan kertonut. Mut, pakkohan se oli jotain kokeilla ja kun omilla vehkeillä/taidolla ainoat metallit, jotka juoksevaan muotoon saa on juotostina, uudenvuodenlyijy ja plastik pudding “kemiallinen metalli” :slight_smile:

hlkky - 18:12, 26.4.2010 » Tosta poikkituen kohdaltahan putki monesti lähtee irvistämään, jotain jännitteitä kai siihen jää, jos ei ole just prikulleen oikein tehty.
Ei siihen tarvitse mitään jännitteitä tai tekovirheitä. Ihan mekaniikan perusteiden mukaan jäykälle tuelle tulee suurimmat momentit ja leikkausvoimat, mitä tuollaisessa chainstayn tyyppisessä varressa vaikuttaa.