Professional

Ostin tuossa kuukausi takaperin Tunturi Professional pyörän tyttöystävälle syntymäpäivälahjaksi, mutta eihän sitä kehdannut siinä kunnossa antaa, joten purin pyörän atomeihin, kiillotin kaikki osat, maalasin rungon Miranolilla (ruiskulla), anodisoin jotain osia ja uusin kulutusosat. Satulaan (Concor) vedin päälle valkean keinonahan. Päätin jättää vaihteet pois (mutta jätin kaikki vaijeristopit yms. paikoilleen varmuuden vuoksi). Nyt pyörässä on kiinni Bilteman riser, mutta lähiaikoina vaihdetaan tilalle mukana tullut Cinelli droppi (kunhan kuski tottuu kunnon pyörään vuosien mummupyörällä ajelun jälkeen).

Uusia osia on; renkaat, gripit, vaijerit ja tanko. Polkimet ja stemmi on miljoonalaatikosta, kaikki loput alkuperäisiä osia.

Mitäs pidätte?

tosi siisti! Ar-vos-tan.

Oikein hieno, ei muuta voi sanoa.

Rähee on.

Tyylikäs!

Kohtuu jäätävä välitys tosin…

Välitys on 52-19. Hyvin omistaja sillä nousee ylämäet, vaikka vähän raskaammasta päästä onkin.

Tuo “professional” tarra on muuten aika hauska juttu. Pyörä on vuodelta 80 tai 81 ja tuo alkuperäinen tarra oli pysynyt pyörän mukana satulalaukussa taustapapereineen lähes 30 vuotta. Hyvin vielä liimapinta toimi.

Se on todella hieno. Ja tuossa pienessä runkokoossa näyttää todella sirolta.

hieno on, itsellä on projektina samoilla värityksillä mixte rouvalle. Aikas hevarit spedut…

Todella hieno väriyhdistelmä, huokuu tyyliä.

mä olen just ja just tarpeeksi vanha siteeratakseni del monte miestä, mutta tyydyn toteamaan, että pirun hiano on.

mistäs sä pöllit punaset vaijerisuojat. mks sylvanit on muuten 20egee kivenlahden pöörähuollossa.

uuh ja aah, rouhee peli.

vetopuolen kuvat ois tietty kivoja

navat on ilmeisesti alkuperäiset mutta anodisoitu? Ja mikäs toi stemi on? se on kivan näköinen.

Arttu - 7:59, 7.9.2009 » Välitys on 52-19. Hyvin omistaja sillä nousee ylämäet, vaikka vähän raskaammasta päästä onkin.
Tollasella välityksellä normaali nopeus on noin 33km/h, eli käytännössä sun tyttöystäväsi joutuu ajamaan joka ikisen matkan väkisin runttaamalla. Vielä kun kampien päässä on flätit, eikä lukkoja, niin efekti tuplaantuu. Eli älä viitsi teeskennellä, että "hyvin nousee mäet" koska ne ei todellakaan nouse hyvin. Se on hieno pyörä ja siihen on laitettu vaivaa ja olis harmi, jos sen säädöistä pitäis heti ekalla reissulla valittaa.

Tai voihan sun tyttös olla tuhtijalkainen kuulantyöntäjäkin. Mä en varsinaisesti tiedä muuta, kuin että ajan yhden sadasosan pidemmällä välityksellä ja lukkopolkimilla 10km tempon 35km/h keskarilla ja se on siihen just sopiva.

asb - 8:13, 7.9.2009 »
Arttu - 7:59, 7.9.2009 » Välitys on 52-19. Hyvin omistaja sillä nousee ylämäet, vaikka vähän raskaammasta päästä onkin.
Tollasella välityksellä normaali nopeus on noin 33km/h, eli käytännössä sun tyttöystäväsi joutuu ajamaan joka ikisen matkan väkisin runttaamalla. Vielä kun kampien päässä on flätit, eikä lukkoja, niin efekti tuplaantuu. Eli älä viitsi teeskennellä, että "hyvin nousee mäet" koska ne ei todellakaan nouse hyvin. Se on hieno pyörä ja siihen on laitettu vaivaa ja olis harmi, jos sen säädöistä pitäis heti ekalla reissulla valittaa. Tai voihan sun tyttös olla tuhtijalkainen kuulantyöntäjäkin. Mä en varsinaisesti tiedä muuta, kuin että ajan yhden sadasosan pidemmällä välityksellä ja lukkopolkimilla 10km tempon 35km/h keskarilla ja se on siihen just sopiva.
Komppaan tätä...Näköjään nyt käytössä kisakireä VeloVälitys(tm). Vaihtaisin tytölle vähän kevyemmän tuuman...Tai kenties tyttöystäväsi on Victoria Pendleton, jolloin olen erittäin kateellinen. :)