Prjkt: Kevät ja Minä. Eli Tunturi Kayapo, Helsinki edition...

Mitä sitä nuori mies muuta kaipaa, kuin Jallua ja p… Projektin. Jallua mulla oli. Projektia ei. Siispä myin yhen pyörän ja ostin toisen tilalle.

Koko homma lähti oikeestaan liikkeelle siitä, kun Smurf(?) postasi kuvan oranssista Tunturi Kayaposta jonnekin päin foorumia. Mieleni palasi heti parikymmentä vuotta taaksepäin, aikaan jolloin varhaisteini-ikäinen espoolaisnuori oppi mitä on kateus. Päivään, jolloin naapurin Hannu sai uuden Tunturi Kayapon. Se oli vihreä Street -malli, keltaisella keulalla. Siistein pyörä mitä olin ikinä nähnyt. Hannu ajoi sillä vaan kadulla ja pesi sitä. Mua harmitti, koska ajettiin takapihan metsässä täysii paskoilla pyörillä, mitkä hajos koko ajan. Takaisin vuoteen 2013 , herra nimeltä Manninen löi projektillaan aika pahasti lisää löylyä Smurfin avattua tuon katkeran muistojen arkun. Monen muun asian lisäksi 700c kiekot + Tunturimaasturi -kokeilustaan tunnettua Kare Eskolaa mitenkään unohtamatta. Nämä kaikki yhdistettynä foorumilla viimeaikoina velloneeseen Gangsta -kuumeeseen, ja siihen faktaan et mul ei oo sellaseen varaa ja se on lisäksi turhan rare, koin että jotain on kuitenkin tehtävä.
Muualle myynnissä -lankaan pompsahti Porvoossa kaupan ollut oranssi Kayapo Trail. Laitoin välittömästi myyjälle viestiä, johon hän vastasi, ettei osaa sanoa pyörästä oikein mitään (ei edes pyytämiäni mittoja), ei edes hintaa. Vastasin hänelle, että voin maksaa sokkona 60€, ja tulla hakemaan viikonloppuna. Näin tehtiin ja paikan päällä havaitsin tarjouksen olleen mielestäni aivan hyvä. Rungossa ei ole yhtäkään maalichippiä, ei edes naarmua. Kilsoja on varmaan kertynyt jokunen sata sitten ysärin lopun. Keulan alkuperästä en ole varma, samoin takavaihtaja saattaa olla vaihtunut, muuten osat vaikuttavat alkuperäiseltä. SLX takanapakin kiiltää niin, että sen päältä voisi syödä. Ai niin, se koko. ST 485mm, TT 575mm.

Koin kuitenkin hienoisen, vaikkakin tavallaan odotetun, pettymyksen, kun ajoin autolla kaverin mökille ja kaivoin pyörän takakontista. Koeajolla selvisi, että pyörä painaa aika vi*usti (13,5kg). Jarrut on tehokkaat, mutta vaihteet toimii huonosti. Kaiken lisäksi, oon ihan vitun huono ajamaan maastossa. No okei, se oli sysimetsää, eikä mitään polkua, mutta jäi paska maku. Olin kuitenkin jo visioinut aika paljon kaikenlaista täysin muuta pyörän pään menoksi. Halusin löytää uudelleen hauskan ja ennakkoluulottoman pyöräilyn suorituskeskeisen runttaamisen rinnalle!

Eilen illalla siis laitoin tän palasiksi. Keskiö oli juminen, joten vaihtui. Kaikki muu irti. Tänään aamulla kannibalisoin Feltistä keulan irti, vaihdoin oikeaoppisesti linkkuveitsen, vasaran, ruuvimeisselin ja imurin putken avulla crown racen (kiitos vinkistä Jake) ja heitin keulan kiinni Tunturiin. Seuraavaksi jatkoin kannibalisointia purkamalla jotain vanhoja maantiekiekkoja saadakseni prikkoja ja muttereita, joilla voin sovitella 120mm kiekon 135mm perään. Vakiokammet oli pakko laittaa takaisin, koska toisissa testatuissa otti ratas chainstayhyn kiinni. Vaihdoin Feltistä myös etujarrun ja laatikosta laitoin kiinni vanhan DH-riserin. Paino tippui 13,46kg -> 9,04kg. Tähän asti on kuitenkin nyt päästy ja pyörä toimii ajossa aivan mainiosti, vaikkakin testailin sitä vasta hissukseen rullaillen, koska koira oli lenkillä matkassa. Silti käyttäisin varovasti sanoja hauska, ketterä ja monipuolinen. Huomenna sitten lisää ajoa.

Mitä projektin tulevaisuus sisältää? Kuten ostoksilla langasta saattoi aamupäivällä haistella, en ole ainoa hesalanmäellä, joka aikoo speksata aasialaisen kuituhaarukan vanhan maasturin keulille. Kumarruksena Jyväskylän Pähkähullun Professorin suuntaan, on eteen suunnitteilla myös Shimano XT -hydraulilevari, mauttoman kokoisella levyllä totta kai! :smiley: Levarikiekoista on ollut myyjämiehen kanssa puhetta, tarkoituksena siis heittää eteen 700c kiekko ihan normaalisti sillä levyjarrulla ja taakse niin ikään 700c 135mm vaihdenapakiekko väärinpäin, pulttirattaalla. Halflinkillä ketjua kireäksi ilman viilailua. Crossikumit joo. Toi sikalevee riser oli hauskan tuntuinen, joten vois tilata kiinamieheltä myös sellaisen, kuituisena. Katotaan nyt mihin suuntaan tää lähtee kehittymään. Myös 26" maastokiekot säilytetään ja v-jarruilla hidastuva maastosinkula tulee varmasti jossain kohtaa testiin. Itsekään en osaa sanoa mitä tästä tulee. Kuitenkin pyrin toteuttamaan projektin suurella kunnioituksella runkoa kohtaan, modifioimatta sitä millään tavalla, mutta silti sellaisella lapsenomaisella Miksei??!? -asenteella ja kieli poskessa.

Tästä liikkeelle. Satulaa nostin ja laskin lokaria, muuten tää oli ostokondis.

En nyt juurikaan napsinut purkukuvia, koska niissä ei ollut mitään jännää tai mullistavaa ja mun kuvat on muutenkin paskaa…
Tämä on kuitenkin tämänhetkinen testitila, joka ehkä vähän hahmottaa tulevaisuutta:

siisti gangsta!

Tää on sinkuloituna kyllä tosi hauskan näköinen. Ja 700c kiekoilla toki. Just hyvä. (Näissä on muuten kiva väri.)

edit. no, makko sano sen minkä mäki halusin, mutten kehdannut :slight_smile:

tutam - 23:24, 6.1.2014 » no, makko sano sen minkä mäki halusin, mutten kehdannut :)
+1
tutam - 23:24, 6.1.2014 » no, makko sano sen minkä mäki halusin, mutten kehdannut :)
Kehtaa vaan. Otan kohteliaisuutena. ;) Ja siis myönnän, että haaveilen Gangstasta ja samalla varmasti niin tietoisesti kuin alitajuisestikin rakennan tätä jossain määrin austinhorsemaisen ajopelin suuntaan. Ei tää nyt kuitenkaan semmoinen ikinä tule olemaan, mutta ehkä se jossain määrin kertoo tulevasta... ;)

Eisss…
Oisinpa tämänkin tiennyt kun tota keulaa (ja siihen kuuluvaa runkoa) ronttasin kanadasta suomeen vuonna 2011.
Mut onhan tää nyt upee proggis! xD

Mittaas keskiön korkeus ku keula on vaihdettu

anttig - 23:43, 6.1.2014 » Oisinpa tämänkin tiennyt kun tota keulaa (ja siihen kuuluvaa runkoa) ronttasin kanadasta suomeen vuonna 2011.
Joo, kyl sun vanhaa kekeä nyt koetellaan. :D Mut älä huoli, ei se tohon jää vaan pääsee takas kotiin. Tähän on suunnitteilla hiukan paksummat, yleispätevämmät gummit, joten Feltin keula pääsee takaisin kivemman kelin käyttöön. Varsinkin, jos loppuviikosta tulee lunta. :'(
mannine - 23:46, 6.1.2014 » Mittaas keskiön korkeus ku keula on vaihdettu
285mm

Äh. Sohlasin.

jatkoon. saaks jollai iphone aplikaatiolla katottua miten kulmille kävi?

nehä voi olla jotai perus ratapyörä kamaa, 75 tolppa 73.5 keula

Silmäaplikaatio väittäs, ettei oo ihan noin jyrkäks menny. Mittaajat mittaa.

Sopusuhtaisen näköinen muodikas geo, väri on huippu. Levarikiekon kanssa jos tulee täysmusta haarukka ja jarrupinnaton kehä niin keulastakin tulee vähän hillitympi.

Kulttirunko.

mannine - 23:58, 6.1.2014 » miten kulmille kävi? nehä voi olla jotai perus ratapyörä kamaa, 75 tolppa 73.5 keula
Mittaajat mittaa, näkijät näkee. Itse mittasin tärisevin käsin android appilla, tulokset: tolppa = 74,8-75,2 astetta, emäputki 73,6-73,8 astetta. Tulokset siis suurpiirteisiä, mutta eivätköhän ne suuntaa anna...

No saamari.

Teit jotain mitä olisin halunnut tehdä itse. Eri hieno!

Härskiä touhua tällane. Siis geometrian ratapyörästä erottaa vain chainstayn mitta.
Odotan päällekkän gangstan kans kuvaa tästä

Kyl vaan. Dropit vaihtoon vaan siten et tulee hahloo enemmän eteenpäin ja jarrutapit pois tai ylös samalla. Vähän on konversiovuosia ikävä.

Onko tuo st mitta c-c vai c-t ja mittaapas efektiivinen vaaka kans.

Meinasin itsekkin ostaa tuon kun ilmoituksen näin, välimatka vaikutti kielteisesti. Noi alkuperäset putkiosat on kanssa ihan hyviä, ja Nitroxi sopii ainakin meikäläisen haitariin hyvin. STX-RC:n(onks noi?) kammissa on purettava spaideri, hommaa siihen tilalle suoraan kampeen kiinnitettävä ratas, XT daunhilli vaikka, niitä tais olla 48-hamppisena.