Pragmatiikkaa asioiden hoitoon

http://imageshack.us/a/img545/5562/pragmatimiar.jpg

Näilläkin sivulla näkee paljon pähkäilyä, joka ei johda mihinkään ratkaisuun. Ei se mitään, jos se on kirjoittajien mielestä kivaa. Mutta kun halutaan ratkaisuja, tarvitaan pragmaattisuutta. Kerätään tähän hyviä esimerkkejä siitä, miten asiat hoituvat nopeasti.

Aloitan tällä:

Taloyhtiössämme on loppusuoralla iso remontti ja pyörät ovat olleet varastokonteissa pihalla. Nyt pyörävaraston korjaus on valmistunut ja pyörät käsketty siirtämään varastoon, mutta sen lukkoon ei ole asukkailla avainta ja ovi on salvattu auki.

Laitoin urakoitsijalle, isännöitsijälle ja projektinjohtofirmalle alla olevan viestin.

Lähetin viesti illalla virka-ajan ulkopuolella. Sain siihen vastauksen samana iltana ja aamulla lukkoasia oli hoidettu.

Asia selvä.

^ +1

“Pragmatiikka (kr. pragmatikē tekhnē ‘toiminnan taito’) on kielitieteen ja semiotiikan haara, joka tutkii tilanteen tai kontekstin vaikutusta merkitykseen.” Jatkot siis tältä pohjalta…

Kuvassa on kyllä oikea sana. Eli tässä taidetaan puhua pragmatismista, ei pragmatiikasta.

Tuo vastuunsiirto tuskin ihan noin toimisi, jos korvauksia alettaisiin lakituvasta hakea, mutta toki röyhkeällä uhkailulla pääsee usein tuloksiin.

Pähkäilystä ja tuloksista: tää on keskustelupalsta. Keskustelujen “tulokset” tapahtuvat parhaassa tapauksessa keskustelijoiden pään sisällä eivätkä siten näy palstalla.

RTZ - 14:07, 7.11.2012 Keskustelujen "tulokset" tapahtuvat parhaassa tapauksessa keskustelijoiden pään sisällä eivätkä siten näy palstalla.
^+1

^ ja ^^

Olette oikeassa, mutta se ei tainnut olla langanaloittajan pointti?
Tartuitte ensimmäiseen lauseeseen (tahallaan tai tahattomasti) ja jäitte siihen. Sisälukutaito is the key.

Hmm… mulla tais olla jotain muutakin kommenttia tossa kyllä. Sisälukutaito is indeed the key.

^^ No piti kun se hierominen on kivaa, monesti. Sitten in medias res ja suora toiminta on tottakai aina parasta. Tiskaaminen ei ottanut onnistuakseen joten aloin putkimieheksi ja tein pienen vatsalihasharjoituksen jonka jälkeen nautin röörin lorinasta. Yleensä lähtökohtien asettelu riittävän selkeästi antaa edellytykset edistykselle. Johdonmukaisten ja reilujen ihmisten kanssa toiminta on helppoa. Ja asioista sen verran, että ammattilaiset osaa monesti paljon paremmin. Tosin usein riittävä tahtotila puuttuu.

Heh - ja lisäksi tuo pyörien hinta on ihan kuvitteellinen itse kyhätyistä pyöristä. Aina kuitenkin kannattaa vedota ihmisten herkimpiin tunteisiin eli rahaan.