Postikulut yksittäisille osille

Kiinteäksi ohjeketjuksi ehdottaisin. Modet osaavat varmasti muokata tätä paremmaksi, siirtää sopivampaan paikkaan tai hävittää tarpeettomana.

Toimii siten, että täytetään vähän kerrallaan itse kunkin havaintojen pohjalta. Kaava: tavara/postikulut/tarkennus. Jonkun verran tuurissaanhan nuo kulut ovat, mutta onpahan ainakin suuntaa-antavia tietoja.

Esimerkki:
- Jarrukahvapari, ykkösluokan kirje 1,60€.
Kahvatu Shimano 600ex, 80-luvun alun kamaa pahviin pakattuna. Postin vaa’an avulla pienentelin pahvilaatikkoa vähän kerrallaan ja meni just alle 250 gramman.

Onko kellään ajatusta mitä maksaa kiekkosetin lähetys suomen sisällä?

Viimeksi etukiekko matkasi pahveissa 15€:lla Matkahuollon kyydittämänä. Laatikon koon mukaan hinta eli veikkaisin samoja summia olevan myös koko setille.

n.10€ postipakettina.

Postipaketin maksimimitat on 100x60x60cm, tohon on aika vaikea mahduttaa 622-millistä kiekkoa.

Vaihdekiekkosetti tuli matkahuollolla muutama viikko takaperin n. 20e postikuluilla

Hmmm… Postin omien sivujen mukaan ovelle-paketti + “suuri” lisäpalvelu = 14,05€ + 11,20€ 2 kilon paketille, 2-5kg toi pakettimaksu on 14,90€.

äh, ota noista nyt selvää…no 26" kiekkoset lähdössä ja jotenkin halvalla pitäisi saada…eli onko se matkahuolto nyt sitten kuitenkin halvempi vaihtoehto?

26" saa pakattua noihin postipaketin mittoihin eli “suuri”-palvelua ei tarvi. Ja postipaketin maksutkin on pienemmät kuin ton ovelle-paketin (postipakettiin ei saa tota “suuri”-lisää). Kahteen kiloon asti 7,20€, 2-5kg 8,50€.

http://www.posti.fi/liitteet/hinnatjamaksutavat/hinnastot/yleisimmat_01082012.pdf

Edit: jos kyseessä on kovin kalliit hipokiekot, kannattaa muistaa, että posti korvaa mahdollisen vahingon sattuessa normipaketeista jotain luokkaa 20€/kg (en muista tarkkaan mikä toi summa oli, mutta suuruusluokka on oikea). Posti käsittelee lähetyksiä koneellisesti, matkis taas ihmisvoimin, eli postissa hajoaa enemmän tavaraa. Sain joskus postilta ohjeen, että kannattaa pakata sen ajatuksen mukaan että paketin päälle voi tipahtaa toi postipaketin maksimi eli 30kg käsittelyssä. Eivät kyllä sanoneet et kuinka korkealta…

hei khuul, kiitos! nyt vaan jostain laatikon metsästykseen.

Huutopaketti postissa 60x60x120 35kg 6,99€
Vinoonlaitettuna menee vanteet hyvinkin pakettiin.

pitäs runkosetti lähettää turkuun. Mikäs on täl hetkel paras?

negaatio - 9:59, 19.5.2014 » pitäs runkosetti lähettää turkuun. Mikäs on täl hetkel paras?
Vieminen onnibussilla.

jos ei onnibus niin postillakin alle kybä. ja menee vaikka oiskin yli maksimimittojen. en tiedä takemmin postin mitoituspolitiikkaa mutta kokonaisen pyöränkin olen postittanut eikä mitään ongelmaa.

matkahuollolla melko suolanen 35,85e. Ku runkosetti pahvilaatikossa, niin ulkomittojen mukaan menee 36kg postikulukategoriassa.

Löytyykö tuoretta kokemusta rungon lähettämisestä matkahuollon lähipaketilla? Kiekkosettejä on tässä parin viime vkon sisään liikkunut 5€ - 9,90€ hinnoilla mutta miten lienee rungon kokoisen paketin laita.

Tänään hain fillarin Matkahuollosta ja pulitin oulu-helsinki välistä 44€.
Kuullut tosin että osa on saanut pyörän laitettua parinkympin hintaan.

53 mashin runkosetin laiton postin ovellepakettina muistaakseni 25€ hintaan, reilu vuosi sitten tosin.

Kokeilkaas Kuljetus Kovalaisen (ei se taksifirma) kovapakettia. 20kg, 20€ ovelta ovelle. Ei mitta rajoitusta.
Tosin suosittelen pakkaamaan kunnolla, koska tavarat liikkuvat rekkaterminaaleissa, eivätkä pakettiterminaaleissa.
http://www.kuljetuskovalainen.fi/palvelut/kovapaketti/