Pösö carbolite retkifillari

Eilen iltamyöhillä tein kauppaa mikroautosta ja samassa säilössä oli jotain vanhoja fillareita,sieltä kaappasin mukaan 59 x59 cm peugeotin.

Pösöistä mulla ei o juur mitään käryä,muuta kuin että keskiöt on samoja ongelmatapauksia kierteineen kuin mun kresentitkin.Mitäs ihmeen matskua tällanen 103 carbolite oikein on,tuskin kovin eksoottista,ei ainakaan koko fillari ole mitenkään kevyt,josko siinä on kaikkea kiinni,iso takaritsi,vasikan pään kokonen sellen touring satula(ei alkup.?),neliskanttinen lamppu kii,sekin lokarin kärjessä oudosti,dynamo takana ja tais olla takaheijastimessakkin joku polttimoviritys.
Vaihteina tais olla simplexia,pari ratasta edessä ja oisko ollu 7 takana,kammet pösön omat.Runkonumeroa en osaa ny sanoa kun runko ei ole käsillä ny,mut hiukan kiinnostas edes tietää mikä malli tällanen musta muhvirunkonen mankeli olla ?

Tää oli taas tällanen pyörä josta eka kuulin,että sillä on ajettu kilpaakin mutta juu,niin niillä aina :).

kattelin googlen kuvahaulla että aikalailla carbolite-runkosia on rakenneltu,ihan hyvän näkösiksikin.

Ajattelin että jos tohon sais HELPOLLA kiinni vapaa- tai fiksitakarattaan niin vois tota laitellakkin,mutta kai näissäsitten on joku ääliökierre navassakin,napa oli kai maillard.

Eli,oisko teillä mitään vinkkiä mistä moista ratasta kannattas kotomaasta,etenkin mansen nurkilta udella ?

Tää ei oikein ole projekti mihin ois into kovasti sijottaa,ennemmin vaan riisus kaiken ajon kannalta epäolennaisen poies ja antas olla ja ajelis,jos katkos tangon bullhorniks,vaihtas jakkaran vaikka nitroxiin kun sellane o tossa jouten,ja muuta tommosta pientä persaukisele sopivaa hommaa.Runko ittessään on siisti,lommoton ja jopa musta nin se sais myös olla sellasenaan.

Mutta,jos ei tohon oikein näppärästi saa joko vaparia tai kiinteetä taakse,omaan orkkiskiekkoonsa niin ei auta kun ottaa runko jemmaan ja hävittää muut.

Täältä voi alkaa jäljittään mallia: cyclespeugeot.com

Tuo stonga mulle. Saat bullhornin vaihdossa. Ja jos tarakka sopii mun Langsteriin, niin voin vaihtaa sen käytettyyn ACS 17t BMX-vapariin (jos menee Maillardin kierteille).

Keskiössä ilmeisesti vuosimallista riippuen voi olla ranskalaiset, sveitsiläiset tai “suomalaiset” kierteet (luulisin täältä lukeneeni). Ja navassa normi tai ranskalaiset. Jos ranskalaiset niin on sekin mahdollisuus että sinkuloi sen alkuperäsen rataspakan, jos se on helposti purkautuvaa mallia. 103 on peruskamaa mut jos runko on muuten hieno niin sit se on.

askopee - 9:39, 1.7.2010 » Täältä voi alkaa jäljittään mallia: http://cyclespeugeot.com/Catalogs.html
Samoin täältä: http://www.peugeotshow.com/ Cyclespeugeot.comista löytyy hyvät tunnistamisohjeet ja tietoa kierteistä ja muista mitoituksista.

Kas,kiitos linkeistä,ehkä noiden avulla saan mallin setvittyä.

cyclespeugeotin kuvissa ei kyllä tollasta rumilusta ole vielä eteen tullut pikasella selauksella…vaionko noi kuvattu ilman lokareita sun muita kilkkeitä aina :slight_smile:

no mutta,viikonloppuna saan kuvia otettua samalla kun puran mokoman.

hyvällä vihalla sä suhtaudut löytöös :wink:

edit:

← please define?

ISO-BSA-nykystandardi siis. Kirjotin tosiaan vahingossa suomalaiset ja kun tajusin virheen niin lisäsin hipsut. :slight_smile:

rokpete - 11:15, 1.7.2010 » hyvällä vihalla sä suhtaudut löytöös ;) edit: [quote] "suomalaiset" kierteet [/quote] <- please define?
niinno,vihalla ja vihalla :)

runko tossa mua miellyttää,ihan vaan sen passelit mitat,“vihaksi” taasen laittaa edessä oleva pesu ja purkutyö,tota on joku menny suojaamaan kai jollain spary vaseliinilla ja ketjujen ympäristö etenkin on kaameessa tatinassa.Ei se siis muuta ku että tällasilla keleillä pitäs remontit suorittaa lähinnä terassilla virvokkeiden ohella ja siihen ei taida olla mahkuja.

sinällään toi ei kai ole mikään mätä paska kun se on jonkun…kymmenisen vuotta ollut jemmassa sisätiloissa.

aijjoo,olihan siinäjotain hyvääkin kiinni,christophen häkit ja valkoset remmit.

apdeittiä.

teipit on tossa ikäänkuin keltaiset,ei kultaiset.keulamerkki on kiinni niitein jos en väärin muista.mutta runkonumero…sitä ei löydy,keskiön alapuolella on kaiverrettu vuonne 55 syntyneen ihmisen syntymäaika,ja sen alla ei ole tehtaan merkintöjä,tekstin alapuolella on kylläkin juuri ja juuri näkyvät numerot “34”.hoksasin vasta noista linkeistä että takahaarukan juuressa ois ehkä OLLUT joku paperilappu numeroineen,perkele.

Kamera käteen hei, täällä halutaan ihastella aihiota

Tässä mun nopea pähkäilyni antamiesi vinkkien perusteella (ajoitus 75-79 keulamerkin perusteella, simplexiä, tuplarattaat edessä, tartsi ja valo nokalla), peugeotshow’n hollantilaiskuvastoista: PX 8 (musta) ja P 8 E
http://www.peugeotshow.com/1976nl_PX8.html

Nämä ovat siis 10-vaihteisia, jos sun pyörässä 7-lehtinen takapakka, niin on vaihdettu myöhemmin.

Tunnistaminen teippien perusteella ei ole välttämättä helppoa, cyclespeugeot.comin ohjeet pätee kai enemmän noihin kilpapyöriin. Retkipeleissä saattaa olla eri malliset teipit? Senkin olen huomannut etteivät mallit / mallinimet ole yhtenäisiä eri markkinoilla (pätee ainakin 80-luvun Pugeihin), esim. saman vuoden Ranskan ja USAn kuvastoista voi löytyä ihan eri pyöriä.

Antik,

joo hyvin ton olonen,varustukseltaan,oikeestaan ihan kuin toi punanen linkkamasi konkeli mutta mulla on nelikanttikammet,sun linkissä EHKÄ on kiilapulttiset ?

mut juu,siis…tollanen törkee lahna se on :),mutta mullapa on vielä se etova jättisatulakin.

kameran kans päsen pe-su aikana pelaamaan.

^ Oisko tehty voimansiirtoremppaa joskus? Linkatuissa malleissa on kiilapulttikammet. Meillä on taloyhtiön pyöräkellarissa yksi keltainen 70-lukuisen Pösön retkipyörän runko ilman kiekkoja, umpiruosteessa mutta silti hieno : ) Kiilapultit siinäkin. Kuuluu tuon ajan malleihin. Teipit ja logon fontti kuitenkin menee siis suurenpiirtein yhteen noiden mallikuvien kanssa?

no tollanen se ny on,äsken just uhrasin tunnin vehkeen riisumiseen,peseen en kerennyt mutta valovehkeet,loksut,tarakka poistui ja satulaks iskin jonkun nurkassa olleen edes pikkusen siromman kapistuksen.

kiilapulttikammet…ne kun oiskin ollut,oisin digannut mut aina ei voi voittaa.

runkonumero(ko?) löyty muuten takahaarukan päästä:

R (tai B) 2 11 59 649,muuta numeroa en löytänyt,muuta kuin keskiön alle meistetyn “4” merkin.

tässä vaiheessa,ennenku alan enempiä tekeen,edes renkaita ostaan,voin luopua tästä vaihdossa johonkin,mutta jos kerkeen keskiön,ketjut ja rattaat sun muut jarrupalat laitteleen niin sit kai pidän tän,ku runko on tosiaan mukavat dimensiot omaava,jos ei muuta.

koitin kattella noita teirän linkkejä mut en,en si millään muka löydä just tota mallia,mut kai tää hei peekasi sitten on.

Runkonumeron (B2) perusteella ois sitten 82, ruututarrat käytössä 79-83

ei ihan sama (tarrat ja väri):

Edit. Oli mennyt sun kuvapäivitys ihan ohi, muistin nyt vasta tän langan ku kyselit aerorungosta, taas ilman kuvia : )

aha,kiitos tästä,mukava tietää mikä toikin rassi sitten on.

pakan irrotettuani totesin että ei ainakaan perus shimppa/bmx kierre o,ei mee dictan hipo-vapaaratas kii.