Pöskiprojekti

Totaalinöösi esittäytyy. Läskillä menty tämä vuosi mutta vähän aikaa sitten sain käsiini Peugeotin rungon (ikä tuntematon) osasarjoineen kaikkineen josta olen riisunut kaikki mitä normaaleilla työkaluilla irti saa. Tarkoituksena on rakentaa tuosta arkisinkula n. 300-500e budjetilla ja tähän tarvitsisin apua sekä osien että työkalujen valintaan.

Olisiko esim. tämä paketti http://www.rosebikes.fi/tuote/xtreme-all2gether-xl-tool-box/aid:228728 riittävä tuollaisen konkelin loppuun purkamiseen ja myöhemmin osia haalittuani myös kasaukseen? Entäs nämä http://www.wiggle.co.uk/shroom-30mm-deep-section-track-wheelset/ vanteet, käyvätkö sellaisenaan tuohon?

Kammet, keskiö sekä eturatas menee myös uusiksi mutta niitä en ole edes yrittänyt katsoa koska näköjään olemassa on n+1 mallia, LBS sanoi että “nelikanttikeskiö” mitä ikinä se tarkoittaakaan…? Mitattuna näyttäisi olevan 68mm leveä ainakin.

Tässä vielä kuva

aika kattava setti on työkaluja tuossa joten uskoisin että pärjää hyvin pitkälle

setin oston järkevyydestä voidaan olla monta mieltä, itse ostan yksittäin tarpeeseen kunnollisia kaluja mutta setti ok myös jos käyttö huolellista ja vähäistä

kiekot käy kyllä mutta niidenkin hankkiminen on vähä kyseenalaista

orkkiskiekot on hienommat ja halvemmat, 170+ € perus kiinanbulkkisetistä on tosi paljon kun oikeasti hiposettejä saa foorumilta alle 300€

riippuen takanavan tekniikasta sen sinkulointi kannattaa yrittää ensialkuun ja jos ei natsaa ni sitten alkaa kiekkojen ostoon

keskiö- ja kampipolitiikka noudattelee konversioprojektin normia eli älä vaihda jos ei ole pakko
tuskin on

tsemppiä ja kysele heti kun jotai ilmenee, hyvillä kuvilla maustettuna suoraan topikkiin eikä linkkeinä, niitä ei kukaa jaksa klikkailla

IMG_1650

e: loikkaa fiksi-infoon myös ja lue lue lue

Hei ja kiitos vinkeistä. Eturattaat ovat sekä pahasti ruosteessa että pahasti osuman saaneet ja vääntyneet runkoa päin joten pakko ne on uusia. Mutta nyt opiskelemaan, kiitos fiksi-info vihjeestä :wink:

Tuohan on yleisesti ajatellen oikein hyvä lähtökohta ekaksi projektiksi. :slight_smile: Eli aivan hyvä, muttei liian hyvä tai erikoinen, siis ihan suruton kapistus. Pösöksi tuo on myös näemmä sen verran moderni, ettei pitäisi olla ranskiskierteitä enää harmina. Tutki http://cyclespeugeot.com/ niin tiedät tehdä vertailuja.

Ketjulinjajuttuja kannattaa vähän opiskella ennakkoon, noin ennen uusien kampien hankintaa. Luulisin, että tuossa on nyt aika pitkä ja ISO-viisteinen keskiöakseli. Mikseipä siihen vaikka jotkin toiset saman aikakauden Stronglightit kävisi. Mieluummin suosittelisin kuitenkin uutta JIS-viisteisen keskiöpatruunaa (ihan tavallinen Shimano UN-55 ok/paras), koska se on useammille eri kammille sopiva ja muutenkin helppo hankkia.

Keskiöakselin mitan eli ts. eturattaan ketjulinjan päättäminen ei välttämättä ole ihan niin tarkka asia, mikäli asennat alle tavalliset kasettinapaisen maantiekiekon, sekä kasettinapaan sopivan sinkularatassetin säätöprikkoineen. Esimerkkinä Shimano RS10 ja Mavic Aksium ovat tuollaisia varsin hyviä kiekkosettejä, mutta saahan noita maantietakakiekkoja käytettynäkin. Muitakin halpoja ratkaisuja on olemassa, esim. navan vaihto, jne jne.

Tuossa nykyisessä takakiekossa on varmaan kasettinavan sijaan kierrenapa, eli vapaaratasmekaniikka on rataspakassa mukana. Ehkä siihen voisi soveltaa tavanomaista “pakka pois-tilalle bemaksivapari-prikkojen siirto-kehä keskelle” -tekniikkaa. Ei kai siinä muuta ole kuin tekemisen vaiva. Itse en vaan ennakkoluulojen takia yleensä lähtisi noihin bmx-vapaarattaisiin ollenkaan mukaan.

Toki jos kiinteä voimansiirto kiinnostaa, noilla mainituilla kiekkokamoilla ei tee mitään ilman oikeaa fiksinapaa. Mutta kaikkia näitä vaihtoehtoja on aika varmasti pureksittu perusteellisesti täällä jo aiemminkin. Osaisipa/viitsisipä hakea.

Työkalusettejä katsoisin myös Planet-x:ltä. Ymmärtääkseni aivan hyviä ovat.