Pölyttäjien arvostus topic & Pörriäis baari yms. projektit

Teki hyönteisbaarin.

Kimalaiset arvostaa :slight_smile:

EDIT ja heti aamulla naapuri toi baariin pari nuutunutta kimalaista jotka sokerilientä saatuaan piristyi oitis <3 kys. naapuri on välillä vähän ärsyttävä mutta nyt sai kaikki anteeksi :smiley:

12 Likes

Mimmoinen se on. Mitä siellä tarjoillaan? Laita kuva.

tein myös ykspäivä kimalaisille baarin! koristelin viel pitkää kukkaispiirroksilla! Lähinnä muurahaiset arvosti, ja niinkin paljon et näytti ihan mustalta leijuvalta mytyltä n. 10 min asentamisen jälkeen

Kokeilen vielä uusiksi virittää johki toiseen kohtaan pihaa

2 Likes

Astia jossa sokeri/siirappivettä. Lisäks talouspapru sitomassa kosteutta:

^tossa tosin oo ku muutama pörriäinen, parhaimmillaan ollut miltei mustanaan kimalaisia :smiley:

5 Likes

my man. ave pölyttäjät, ave.

2 Likes

Sain kotipihalta raportin: pihaan oli ilmestynyt myös toinen pörriäisbaari.

Kimalaiset ovat kuulemma nyt valloittaneet pihan :smiley:

1 Like

Voisko tästä pörriäisbaarihommelista tehä oman topikin? Itellä olis annettavaa hyönteishotellien muodossa (tai jotain siine päin). @MERKKARI

1 Like

off-topic alueelle vaan

tiesin, että ei osata otsikoida böbökkä asia topiksi

1 Like

Siirtäsit ny mun turvaväli-kommentin myös twitteristä tänne, jänskän näkönen yksistään tuolla.

1 Like

oho katos vaan, jäi välistä

Kävin kurkkaamassa pakastelokeroon ja muistin oikein, että sinne päätyi eilen kimalainen (rip), jonka puoliso kiikutti purkissa kotiin lajimääritystä varten. Ilmeisesti määritys jäi vielä epäselväksi ja sinetöi samalla pörriäisen kohtalon, mut jompi kumpi jostain kahdesta loiskimalaislajista ja kuhnuri oli hän. Anteeksi makaaberi viesti kivaan topikkiin.

Toisaalta kun lukee mitä nää tekee, niin en tiiä viittiikö olla kovin pahoillaan, mut kai noillakin paikkansa maailmassa on.

Tota baaria täytyy kyl kokeilla sekä mökillä että kotona, koska molemmissa paikoissa pesä.

Niin ei toi baari varmaan oo tähän aikaan vuodesta tarpeellinen, ellei jotenkin ylettömästi ympäristössä näy pökränneitä kimalaisia? Jos vaan kukkia riittää, niin parempi pörrätä niissä.

Kyttyrän pihapiirissä tai lähettyvillä taitaa olla puistolehmuksia ja siitä syystä kaipaavat jeesiä?

Olen jättänyt pihan yhden reunan pörriäispelloksi. Omenapuiden alunen sekä trampoliinin taus olleet leikkaamatta koko kesän. Aluksi oli valkovuokkoa ja kesän myötä kymmeniä eri kukkia ja putkikasveja.
Perhosia ja pörriäisiä näkyy.
Ilmalämpöpumpun kondessivedet valutan sellaista lautaan kaiverrettua uraa pitkin, niin mehiläiset ja kimalaiset käyvät laudalla juomassa.
Poika teki pörriäishotellin eskarissa, mutta se taitaa olla enempi lintujen pikaruokala.

4 Likes

No just näin, mökillä vaan ei oo kukan kukkaa tällä hetkellä.

Avustin emäntää viime syksynä kun rakennettiin parit hotellit.


Tällä hetkellä toisessa on parissa putkessa elämää, toisessa ei mitään. Paikkoja vähän vaihdettu, jotta elämää tulisi.

Seuraavassa on ollut elämää todella paljon. Pientä sahanpurua maan tasalla.

Viime talvena kaadettiin vähän laho koivu, enkä jaksanu edes koittaa saisko polttopuita vaan nyt heinäkuussa suosilla tein tällaisia helppoja, toivon mukaan pienille öttiäisille mukavia paikkoja.

Sit on yksi 15 m lahohko koivunrunko pystyssä ja muille mökin käyttäjille olen sanonut painokkaasti, että ei saa kaataa niin siinä on tikallekin vähän kolottavaa.

8 Likes

Meillä tikat pistivät siruiksi yhden lahokoivun sen verran tehokkaasti, että piti kaataa ja pätkiä metsään. Meinasi kaatua sivurakennuksen päälle.

Muutenhan tikat tykkäävät käydä tutkimassa linnunpönttöjen tilannetta ihan huolella, oli melkoinen hässäkkä kun poikaset oli pöntöissä.

Ötökkähotelleja on pöllien ja kaupallisten pilliversioiden muodossa aika paljon, ja omana unelmana olis laittaa hunajakennot tulemaan. Toistaiseksi ei vaan mökillä olla riittävän paljon kyttäilyä varten. Ehkä joku päivä.

Mä laitoin uuden kodin pihan apilapelloksi alkukesästä, sen mitä istutuslaatikoilta ja marjapuskilta jäi tilaa. Vielä ei oo tullut maasta kuin lehtiä mutta I’m playing the long game, ens kesänä toivon että pörrinkäiset saapuu sankoin joukoin apiloille ja pölyttää sit vanavedessä myös vattupensaat. Kaikki voittaa jne.