Polvet pas-2

Tervehdys!

Ajellu vuoden nyt 46-15 -välityksellä ja joutunu myöntää kyl et kaupungissa on ylämäkiä mihin ei reisien potku riitä. Seurauksena polvilumpion päälle kasvanut lihas joka ilmeisesti painaa polvilumpioo, koska kävely välillä epämiellyttävää.

Onko kokemusta?

Onko lopetettava pyöräily kokonaan vai hoidanko jonkun kesäjopon nyt fiksin tilalle?

Matu

ps. Riksha on myynnissä, jos ketään kiinnostaa.

Kannattanee ottaa asia puheeksi lääkäripalstalangassa.

Juu eli vaihdathan esim. 17-19 piikkisen rattaan taakse. Noi sun nykyiset välit on ns. vitun raskaat.

rustbadger Ei oo vielä mitään peruuttamatonta tapahtunut. Pyrin ottaa aika rauhallisesti nää. Otan vähän lepoa nyt ja jotain luulientä keittelen ton polven avuks. Sisko on fyssari, ni vois alkaa kyselee ku näkee, mut luulen et oman kehon signaaleja kuuntelemalla ja ne vakavasti ottamalla pärjää ilman odotushuoneiden vanhoja Apu-lehtiä.

Top Dog todellakin. Kelasin ottaa ihan vapaarattaan nyt tähän hetkeks alle ja katellaan noita fiksihommia syssymmällä.

mulla tulee työmatkaa 20km suunta ja oon jatkuvasti vaan keventäny koska se on ylipäätään miellyttävämpää.

Lähinnä vaan yritin ohjata fyysisiä vaivoja koskevaa keskustelua samaan paikkaan. :slight_smile: Joku polvilankakin täällä on mutta se näytti vähemmän aktiiviselta.

http://d7ab823tjbf2qywyt3grgq63.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/readers/Ccos/2015.04.10.00.40.01/1//Ccos-2015.04.10.00.40.01-1-andre_greipel_s_legs_600.jpg

Johtuuko se vaiva oikeasti jostain ylimääräisestä lihaksesta?

tämmönenki löytyy https://www.yksivaihde.net/old/6132&page=5

Vilske - 11:40, 2.6.2015 » tämmönenki löytyy https://www.yksivaihde.net/old/6132&page=5
tämän linkin meinasin itsekin huudella tänne. mikään lihashan ei terveellä ihmisellä polvilumpion päälle kasva mutta esim tulehtunut polvi saattaa turvota ja tuntua oudolta.

Siellä polvilumpion hoodeilla voi olla esim. ns. plica-rakenne (nivelpussin sauma, näitä on eri kohdissa), joka voi hankauteuessaan tulehtua ja turvota (= voisko muistuttaa lihasta). Samoin nivelsiteet (sivu, etu, mitä näitä nyt on polvessa) voivat venyä ja turvota.

Sitten polven nivelpussi saattaa turvota (“vettä polvessa”) reaktiona polven kudosten tulehdukseen, mutta myös jossain muualla kehossa olevaan tulehdukseen.

Polvessa on niin paljon rakenteita jotka voivat mennä enemmän taivähemmän vituralleen että kannattaa varmaan käydä näyttämässä jalka-asiantuntijalle.