Polkupyöräpoliisit

[i]"Helsingin poliisilaitos järjestää jälleen polkupyöräpoliisikoulutuksen uusille fillaripoliiseille. Koulutukseen liittyvä käytännön valvontaharjoitus on torstaina 6. toukokuuta kello 9 - 14 Helsingin keskustassa.

Harjoituksen aikana fillaripoliisit liikkuvat mm. Kampin, Rautatieaseman ja Esplanadin puiston ympäristössä. Harjoitukseen osallistuvat fillaripoliisit valvovat yleistä järjestystä ja turvallisuutta, minkä lisäksi he valvovat tehostetusti kevyttä liikennettä.

Kevyen liikenteen valvonnassa fillaripoliisit kiinnittävät erityistä huomiota liikennevalojen noudattamiseen, tilannenopeuksiin, jalkakäytävällä pyöräilyyn ja kypärän käyttöön. Poliisi puuttuu myös pyörätiellä kävelyyn sekä kevyttä liikennettä estävään pysäköimiseen.

Poliisi muistuttaa, että kypärä on pyöräilijän tärkein turvavaruste. Liikenneturvan mukaan pyöräilijöiden kuolemat vähenisivät kahdella kolmanneksella ja loukkaantumiset yhdellä kolmanneksella, jos kaikki pyöräilijät käyttäisivät kypärää.

Poliisi"[/i]

Konkeli bongasi tämän kullanarvoisen tiedon jostain.

Police Academy 2: Their First Assignment

Tää on taas se aika vuodesta kun ne ajaa jalkakäytäviä pitkin sakottamaan jalkakäytävällä pyöräileviä.
Muistakaahan, että jalkakäytävällä pyöräilevälle poliisille vittuilu on kansalaisvelvollisuus.

Pitääks vittuilla myös niille kytille, jotka ajaa maijalla vaikka puistotietä?

mellakkatrek jyrää meitin.

Ajoin Runeberginkadun pyöräkaistaa etelään, kun sen näin: kuusi sinivuokkoa Trekeillään kurvasi Sähkötalon takapihalta vastaan. Välittömästi mietin, ettei tuo kyllä ole ajorata eikä pyörätien merkkejä näy, mutten kuitenkaan suorittanut siviilipidätystä. Kuvaakaan en ehtinyt ottaa, kun en osaa ajaa ilman käsiä ja iphone ei ollut KRNKY Cell Strap Doublessani joka on kiinnitettynä Chrome Metropolikseni hihnaan.

Olivat liikkeellä jo eilen iltapäivällä, bongasin muutaman erillisen letkan Sörnäisten rantatiellä joskus kolmen jälkeen - ei kukaan muu sattunut yllättymään?

Minuutti sitten YleX:n taajuudella haastattelussa virkavallan edustaja, oli juttua jarruttomilla fikseillä ajamisesta. Meni hiukan ohi, kuuliko joku tarkemmin?

Jos muuten oon oikein käsittänyt, niin virantoimituksessa oleva fillaripoliisi saa ajaa fillarillaan missä haluaa, koska kyseessä on virka-ajoneuvo. En todellakaan mene takuuseen tästä.

Nakrattaa ajatus laumasta fillaripoliiseja rotafiksaamassa ja vetämässä kreisei träkständei to the max! jossain narinkkatorilla.

Sit joku vetää raivarit ku menee trikki vituiks ja nakkaa pyörän vihasena ja toista poliisia kameran kanssa naurattaa.

Kalansilmää kytistä keskareissa krindaamassa kunnolla keskustan kurbeis, kiinnostaa kyllä, koska kuvat katsottavissa?

Eipä niitä siitä ainakaan kukaan sakota. Mutta vihaksi pistää kun saatanan vässykät väistää hämeentien busseja jalkakäytävälle matkallaan hakaniemeen sakottamaan samaa tekeviä mummoja.
Mä tarjoan kaljan ekalle joka saa valokuvan pyöräpoliisista sateella tai yleensä juhannuksen jälkeen.

Mä haluun, että mellakkapoliisit osallistuu Trekeillään pooloon. Tulkaa plz!

Rommirusina - 10:57, 6.5.2010 » Minuutti sitten YleX:n taajuudella haastattelussa virkavallan edustaja, oli juttua jarruttomilla fikseillä ajamisesta. Meni hiukan ohi, kuuliko joku tarkemmin? Jos muuten oon oikein käsittänyt, niin virantoimituksessa oleva fillaripoliisi saa ajaa fillarillaan missä haluaa, koska kyseessä on virka-ajoneuvo. En todellakaan mene takuuseen tästä.
Kyselivät, onko jarruttomuudesta annettu sakkoja, johon virkavallan edustaja totesi, että huomautuksia annettu, mutta onneksi fiksikuskit ovat alkaneet itekin huomata jarrun tarpeellisuuden. Polliisisetä ei myöskään usko, että fiksillä pystyisi ilman jarrua jarruttamaan tehokkaasti.

Lisäksi taas vedettiin “fakta” esille, että fiksillä pääsisi vaihdepyörää TÄYSIMPÄÄ.

No tämä hullutus on ohi. Näin kahdet poliisit aamulla… taitaa olla vimppa bongaus.

pahus - 11:29, 6.5.2010 » Eipä niitä siitä ainakaan kukaan sakota. Mutta vihaksi pistää kun saatanan vässykät väistää hämeentien busseja jalkakäytävälle matkallaan hakaniemeen sakottamaan samaa tekeviä mummoja. Mä tarjoan kaljan ekalle joka saa valokuvan pyöräpoliisista sateella tai yleensä juhannuksen jälkeen.
Ei sakota ei. Mut ainahan sä voit suorittaa alanvaihdoksen ja hakea PolAmk:hon opiskelemaan, alkaa fillaripoliisiksi ja tehdä kaikki asiat toisin. Mitä oon fillaripoliiseita nähnyt, niin tuntuu et useimmilla ei oo mitään taustaa pyöräilystä, sen verran huteralta näyttää meno.

Keba, niinpä niin. Täysimpäähän tietty, yksivaihteisella… joo-o.

Eki, lasketaanko jos tulee siviilit päällä ja omalla pyörällä?

Kolme pollaria töölönlahdella. Kattelivat tosi pitkään pyörääni ja varmaankin jarrutilannetta. Aika huteralta näytti meno.

On ne söpöjä, kun eivät oikeen tiedä että mitenpäin olisivat.

Näytin varmasti melko kypsältä kohdatessani/väistäessäni 1. partiota ja takimmainen naispoliisi hymyilikin vähän lammasmaisesti ja anteeksipyytävästi.

Enemmän söpöjä ovat uudet ratsupoliisit, jotka eivät tiedä miten päin olisivat ja useimmiten eivät osaa ratsastaa.

siis mitä ne harjoittelee? pyörällä ajamista?

Kaikki sympatia fillaripoliiseile. Kannustan mielummin kuin alan mollaamaan yrittämisestä.

^mä en ole ihan varma onko gäisillä mahdollisuutta yrittämisen etuoikeuteen…

ts. niitten sois klaaraavan homman ennen kaapista ulostuloa…