PM Champion

Päivää,

http://lh4.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THPRJgFOclI/AAAAAAAAAu4/rSWk5kX_SRw/s512/IMG_6252-1.jpg

Tällainen fillari tuli talliin entiseltä naapurilta. Olisi lentänyt roskalavalle, joten korjasin talteen.

PM Champion on Mäkelin Oy:n tuotantoa, joka pikaisella haulla näyttäisi olleen Paavo Mäkelinin Jokelassa vaikuttanut firma 40-50-luvuilla. Jos joku tietää enemmän merkin historiasta, kuulisin mielelläni.

Runko lienee kuluneen maalauksen perusteella Reynoldsin 531-putkea Nervexin muhveilla ja Fauber-keskiöllä. Mukana tulleessa takakiekossa on Exaltoo-merkkinen (Made in France) fix/free-napa, jonka fix-puolen kierteet ovat valitettavan huonossa hapessa. Kehänä pyörii kromattu teräksinen Rigida 28x1 5/8 Chromage De Luxe -kehä. Keskiömuhvissa on merkinnät NERVEX 67°60°P22 2 E35. Muistaakseni tässä oli Simplexin vaihtaja.

Tästä olisi tarkoitus tulla pyörä, jota sopii ajella vaikka puku päällä tai verkkaisesti sunnuntaisin, mutta tietysti kovaa pitää päästä myös. Siis jotain Pashley Gov’norin tyylistä:

http://www.pashley.co.uk/cms/products/main_46.jpeg

Runko mennee maalaukseen, väreiksi olen pohtinut joko British racing green -vihreää tai jotain maitokahvin tapaista, kiillotetuilla muhveilla. Keskiöstä en osaa sanoa, pitäisikö vaihtaa kellofauber tai hankkia kasettiadapteri. Hakusessa ovat oikeastaan kaikki osat paitsi kiekot ja satulatolppa.

http://lh4.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THPOAlQuImI/AAAAAAAAAuY/vh0yCu8SaLY/s720/IMG_6264-6.jpg

http://lh4.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THtxBeMHsGI/AAAAAAAAAvg/JYiNiYaJyig/s512/IMG_6263.JPG

http://lh6.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THtmSTLJUVI/AAAAAAAAAvM/e6vwlwvCyh8/s512/IMG_6254.JPG

http://lh5.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THPOAkkr2EI/AAAAAAAAAuU/bXDdlC8Mfuo/s512/IMG_6268-7.jpg

http://lh3.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THPRI-XYL6I/AAAAAAAAAus/kCoXTvp1t9k/s512/IMG_6256-4.jpg

http://lh6.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THtmS9sjOJI/AAAAAAAAAvQ/jmn31B4jI4I/s512/IMG_6260.JPG

http://lh4.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THPRJZMznyI/AAAAAAAAAu0/Fl2f3lvfgHA/s512/IMG_6253-2.jpg

http://lh4.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THPRJZaTR7I/AAAAAAAAAuw/aDNB2J2MUoo/s512/IMG_6255-3.jpg

http://lh4.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THPOA3yBzrI/AAAAAAAAAuc/YPouXQ5XNr8/s512/IMG_6259-5.jpg

http://lh4.ggpht.com/_E6uiKk3t--4/THPOALA8haI/AAAAAAAAAuM/TnXPzjkpYUU/s512/IMG_6269-8.jpg

PM!

Henk. koht. en sen enempää maalais kuin vaihtais faubereitakaan pois. Jos tosta yksivaihteisen vääntää, fauberilla saa sopivan ketjulinjan, nelikanttiakselin kanssa menee vaikeemmaks.

Mä kans melkein pyytäisin, että et maalaisi. Mielenkiintoisempi ja arvokkaampi noilla maaleilla.
Hienon pyörän tuosta saa, vaikka maalissa elämä näkyykin.

Mullakin on PMChampioon, perustetaanko kerho?

Mieti hyvin tarkkaan mitä teet tuolle polkupyörälle. Oman runkoni ripustin seinälle koristeeksi, kyseessä on kumminkin aito suomalainen kilpapyörä, niitä ei ole liikaa maailmassa. Eräs piitkän linjan pyöräilijä, joka myös omisti ja ajoi PMChampionilla kertoi että runko ja haarukka on Suomessa juotettu. Suomessa ei ole montaa pajaa jotka olisivat oikeasti tehnyt tuon tasoisia vehkeitä itse.

En tieteskään voi ruveta neuvomaan miten käytät omaisuuttasi. Maailma on pullollaan monenlaisia ja -merkkisiä ulkomaisia laatupyöriä, ehkä niistä löytyisi jokin jota voisi muuttaa omaan makuun sopivaksi?

Mun pitää ehkä nyt kanssa peesata muita, ja todeta, että noi originaalitarrat (erityisesti alaputkessa) ovat sen verran hyvässä kunnossa, että olisi sääli hävittää. (Tosin kukas mä olen neuvomaan, kun juuri hävitin sellaiset Nishikistä, joka tosin ei ole missään nimessä noin siisti harvinaisuuspyörä.)

Muhvit tuon emäputken tavoin valkoisiksi, paikkamaalaus ja vahaus niin, että kiiltää sietämättömästi vastaantulijat häikäisten?

Ei sillä, siistihän tuo varmaan muullakin värityksellä olisi ja emäputken merkki olisi kuitenkin viite pyörän alkuperästä.

entisöi, kuvernöörejä voi tehdä kolnaakoista ja muista massatuotteista.

Muiden tapaan pyydän vakavaa harkintaa maalipinnan suhteen. Ruosteen poistaminen ja paikkamaalaus?

Liityn “Pelastakaa maalipinta” kansanliikkeeseen. Keulakoriste on about siistein ikinä!

Roger Kuitti - 17:06, 30.8.2010 » Keulakoriste on about siistein ikinä!
Mun vastaavassa on värit ja kultaa! Pystyputken kuvassa hemmot polkee koko maapallon päällä.

Jossain vanhoissa kisatilastoissa oli Paavo Mäkelin niminen osallistuja, olisko oikein kilpapyöräilijä ollut?

älä älä älä tee tuolle mitään peruuttamatonta, suomiraaseri on niiin harvinaista herkkua

Ollaanpas täällä yksimielisiä maalipinnan säilyttämisestä. Itse ajattelin, että tuo etulaatta olisi aina muistuttamassa alkuperästä, oli mikä maali tahansa pinnassa. En ihan ajatellut että tällä saattaisi olla jotain pyöräkulttuurihistoriallista arvoa. Kun sain tämän haltuuni muutama vuosi sitten, kiinni oli tuo mainittu takakiekko ja varmaankin jokin teräskehä edessä. Mutka ja tanko tuntuivat olevan mallia mummopyörä. Ylipäätään osat eivät vaikuttaneet mitenkään erikoisilta. Arvelenkin, että edellinen omistaja on osia vaihdellut. Jos nyt lähdetään miettimään entisöintiä niin osaako joku sanoa, mitä tässä tai tämän kaltaisissa pyörissä on ollut kiinni? Itse en tiedä 40-50 luvun kilpureista oikeastaan mitään. Miten lähtisitte viemään projektia eteenpäin?

Laku, kiitos lisätiedoista. Onko sinun PM:ssäsi osia kiinni vai onko kyseessä vain runko? Jos se on samanlainen, näkisin mielelläni kuvia!

Ei tuota mun mielestä pakko ole entisöidä alkuperäiseen malliinsa. Rakentelee siitä ajettavan pelin ja pyrkii vaan säilyttämään sen, mikä on säilytettävissä. Maalipinta näistä ensimmäisenä.

^ Näin. Varustelee/rakentelee fillaria sellaisilla/sen tyyppisillä osilla jotka oli saatavilla siihen aikaan.
Maalipintaa en minäkään lähtisi muuttamaan vaan lähinnä säilyttämään sen sellaisena kun se nyt on.

Tuon ikäisessä pyörässä lienee ollut kiinni ranskalaista osaa, Huretia, Simplexiä yms. Tuon ajan Campan vaihtajia (Cambio Corsa) tuon kanssa ei saa toimimaan, ja niillä budjetti karkaisi muutenkin taivaisiin. Jos se on ollut kisapeli, siinä on luultavasti ollut tuubikiekot.

TS - 10:19, 31.8.2010 » Ollaanpas täällä yksimielisiä maalipinnan säilyttämisestä. Itse ajattelin, että tuo etulaatta olisi aina muistuttamassa alkuperästä, oli mikä maali tahansa pinnassa. En ihan ajatellut että tällä saattaisi olla jotain pyöräkulttuurihistoriallista arvoa.

Onko sinun PM:ssäsi osia kiinni vai onko kyseessä vain runko? Jos se on samanlainen, näkisin mielelläni kuvia!

Itekkin meinasin kunnostaa maalipinnan, saman väriseks tosin, mutta tulin tunteelliseks (niinkun aina), ja tuumasin että ympäristön jättämät jäljet kuuluu tälläisen pyörän henkeen. Etulaatta muistuttaa, mutta entäpä noi hienot koristukset rungossa, ne ei sitä paitti ole tarroja ainakaan mun pyörässä, onko painettuja jopa, siirtokuvia ainakin. Kyllä kulttuuriarvoja on vaalittava, ja omistajalla on näissä tapauksissa vastuu (tai vastuun vapaus).

Mun pyörä oli kokonainen, nyt se on purettu, ja odottaa puhdistusta ja rasvausta. Ajelin sillä kyllä viime vuoden kesän. Se on aika lailla erilainen, väri on sininen, merkit on värikkäämmät, muhvit on erilaiset, on kiilakeskiö ja vaihdevivun tappi on juotettu runkoon. Siinä on Stronlightin keskiö, Simplexin 4 vaihdetta, Atomin takanapa ja rissa, Rigidan rautavanteet, Favorit special-jarrut hienoilla kahvakumeilla, Bluemelssin lokarit, Unicanitor penkki, Favoritin maantiepolkimet ja oli siinä Esgen ritsi semmosella jälkiasennus-kiinnitysraudalla.

Ranska, Tsekkoslovakia, Britti, Italia, Länsi-Saksa akselilla liikutaan varusteiden suhteen. Niin ja Itä-saksalainen kello.

2-pyöräisen vuosisata nimisessä kirjassa on vähän jotain tietoa Mäkelin Oy:stä. Kirja keskittyy polkupyörätehtailijoiden trustiin kuuluneisiin toimijoihin, Mäkelinin tiedot ovat melko vähäiset kun ei siihen kerhoon kuulunut. Ennen rankaistiin boikotilla jos ei suostunut “vapaaehtoisesti” liittoutumaan hinta- ja tuotantosäännöstelyyn muitten riistäjien kanssa.

Mäkelin valmisti runkoja ja haarukoita itse, ja möi PM merkillä. Jossain vaiheessa PMChampionina. Olen nähnyt kuvan myös avorunkoisesta sekä lastenpyörästä, jotain Jopon tapaistakin on ollut. Myöhemmässä vaiheessa firma toi paljon Idän pyöriä, varsinkin lastenpyöriä. Ja kokosi PMChampion malleja teettämiinsä runkoihin. En tiedä siitä enempää, missä ne rungot valmistettiin, olen kuullut vanhalta PMC:n omistajalta että nekin on Suomessa valmistettu. En ole historiaan kummemmin perehtynyt, mutten epäile sanomaansa.

Kuvia sitten…

Hei.
kiinnostavaa tietoa K.O pyörästä. minulla on sellanen jopon näköinen PM Champion ajokuntoinen pyörä Kunnostan sen kauttaaltaan. En saanut kuvaa liitettyä mukaan.

Ei oo ihan niin kisanen. Mutta jummin hieno.

Aloinpas googlettelemaan sanalla “PM Champion” ja haussa ei ollut privaviestitysmestari vaan tämä nimenomainen suomalainen fillarimerkki. Tietty eka hakutulos osoitti tänne, joten piti selailla lanka taas läpi ja naputtelenpa tähän vähän lisätietoa ko. merkistä.

Hain viikolla projektiaihioksi Bianchin mieheltä, joka kertoi tästä merkistä jonkin verran historiaa. “Tehdas”, jossa fillarit koottiin ja silloiset kovat nimet (mm. Raikka) treenasi talvisin, sijaitsi Sepänkadulla Punavuoressa. Kasarin alussa löivät kuitenkin pyöräbisneksen jäihin ja siirtyivät luukuttamaan mattoja Kamppiin. Tällöin oli roskikseen lentänyt aimo läjä maantie- ja ratarautaa muun pyörästön ohella.