Pieni lukkorengaskeskustelu

Erinäisistä säikeistä löytyi hajanaisia tiedonmurusia lukkorenkaista ja erityisesti niiden kierteisyyksistä, mutta lockring-kokoontumisajoja en saanut search-hahlooni.

Eri kierretyypit kiinnostaa juuri nyt siitä syystä, että piti heittää Gran Compe -navalle ratasta ja lukkorengasta. Ratas kiertyi ok, mutta olin jemmannut tarkoitukseen varatun Dura Acen l-renkaan niin varmaan paikkaan, että jouduin kokeilemaan ainoata käsille sattunutta eli Formulaa. Lukkorengas kiertyi aluksi kohtuullisesti (ei täydellisesti), muttei loppuun saakka - enkä todellakaan lähtenyt runttaamaan pidemmälle.

Olen aina selvittänyt navan kierteet ja lukkorenkaan yhteensopivuudet etukäteen enkä ole (muistaakseni) koskaan koittanut heittää väärillä kierteillä pyörivää l-rengasta toisenkierteiseen napaan kiinni, mutta yleinen kierreymmärrykseni sanoo, että tuon Formulan kierre oli sopiva. Japsikiekkojen kanssa olen käyttänyt aina Dura ässän lukkorenkaita, kuten tässäkin tapauksessa piti - niitä kun on saanut Williltä briteistä huokeasti ja näyttävät toimivan hyvin.

Selvittelin kuitenki hieman lisää asiaa. Hätkähdin. Will ilmoittaa sivuillaan, että Dura on JIS-kierteinen sopien suurimpaan osaan kaukoidän valmistajien navoista. Häh, mikä ihmeen JIS-kierre, siis lukkorenkaista puhuttaessa? Muualla en ole moiseen törmännyt.

Tässä oma tähänastinen ymmärrykseni lukkorenkaiden kierteistä:

*English/ISO (suurin osa valmistajista)

*Italian/Campa (myös Phil Woodin valinta)

*Miche (sittenkin omansa eikä Campa?) tästä erimielisyyttä, mutta itse sain italokierteisen lukkorenkaan Michen navalle kohtuullisen vaivattomasti

*Ranskis (Mavic)

Todennäköisesti Formulan lukkorenkaani on normi-brittikierteinen, mutta (osittain) korkannut/pehmennyt (ei olisi ensimmäinen laatuaan). Ja vielä todennäköisemmin Dura ässä kiertyy nätisti tuohon Gran Compen napaan, kunhan löytyy.

Oletteko eri mieltä? Ja tietääkö joku enemmän tuosta JIS-kierteestä?

Will höpöttelee jotain omiaan. Dura-Ace on ihan britti/ISO, samoin kuin Formula. Sulla on joko navassa tai lukkorenkaassa vähän huonot kierteet jotka ehkä kaipais vähän availua tai sit ihan vaan pyörittelyä.

Ihan huomiona, mun suntourin leimattu lukkorengas on ihan saatanan tiukka ja jyrsii huonosti koneistetuista navoista lastua kun kiristää. Laatu?

Mut michen pitäis kyl olla edelleen ihan campa-yhteensopiva.

…Will oli palannut perhelomiltaan ja laittanut Dura ässän lukkorenkaita liikenteeseen liian varmaan paikkaan jemmaamani tilalle. Todella nätisti tuo kiertyi tuolle Gran Compen navalle. Onneksi en riuhtonut sen Formulan kanssa vaan odottelin asianmukaisten kamppeiden saapumista.

konkeli - 20:19, 30.12.2010 » Mut michen pitäis kyl olla edelleen ihan campa-yhteensopiva.
Uskon huhuihin ja omaan empiiriseen kokeeseeni ja väitän että miche on omansa, vittumaisesti pikkaisen campasta etelään.
Smurf - 8:47, 12.1.2011 »
konkeli - 20:19, 30.12.2010 » Mut michen pitäis kyl olla edelleen ihan campa-yhteensopiva.
Uskon huhuihin ja omaan empiiriseen kokeeseeni ja väitän että miche on omansa, vittumaisesti pikkaisen campasta etelään.
Michellä on se omansa.. Komp !

Seison korjattuna.

Laitetaas vaikkapa tänne:

Onko mahdollisesti vielä (tai vielä joskus) saatavissa kulttimaineeseen nousseita sUOMI mESSENGER -lukkorenkaita Michen navalle?

Ostaisin.

yst. terv. nimim. “pehmeys yllätti”

Miulla on Miche käypäinen ainakin Gipiemmen Pista napaan, joka pitäis olla tasan samaa, kuin Campa. Miche lukkorenkaassa taitaa kyllä olla alkujaan “tiukahkot” kierteet.

Referenssi FYI

Tästä on tosiaan kummankinlaista mielipidettä. Itse en ole koskaan campakierteistä Michen navalle kokeillut vaan luottanut arviossani mm. tämän palstan kokeneempien näkemykseen Michen omanlaatuisista kierteistä.

Italokierteisiä napoja minulle ei ole muita/ollenkaan, joten en viitsisi ostaa turhaan campa-l-rengasta. Mutta jos muita vaihtoehtoja ei tosiaan ole (?) kuin Michen oma tai sitten kokeilla tuota campakierteistä, niin kai se on tuota jälkimmäistä yritettävä…

Empiriinen case-tutkimus: Kiersin juuri EAI:n italokierteisen lukkorenkaan Michen navalle. Ei tuo mitenkään kevyellä luunapilla paikalleen rullaantunut, mutta vastaavaa kieputtamista on joutunut harrastamaan ihan ISO-ISO-parillakin, joten kyllä pitäisin tämän pohjalta näiden kierteitä keskenään yhteensopivina.

Heitin vielä kokeen päätteeksi saman lukkorenkaan Campan navalle, joten kyseessä oli aivan varmasti italokierteinen rengas.

edit. pitää vielä jaksaessaan testata Michen l-renkaan kiertyvyys tuolle kamagoolonavalle…

Olen lukenut, että Michen lukkorengas olisi jotenkin, no, ihan vaan paska. Tuli heti mieleen, notta pitäisikö ostaa vaikka EAI:n lukko tilalle. Tämän jälkeen törmäsin sitten tuohon kierreprobleemaan.

vasaraasialainen - 16:21, 19.4.2011 » Michen lukkorengas olisi ihan vaan paska.
On niitä huonompiakin, mutta on se aika huono.

Michen lukkorenkaan kuva miche.itstä. Kertoo kierteiden laadusta jotain.

http://www.miche.it/modules/Cataloger/Cataloger.Image.php?i=ghiera-chiusura_f_1_564_1.jpg&ac=29525

Aika karmealta näyttää.

Ja Miche totta kai ainoa, joka noita duunaa?

Ei noi kierteet niin haittaa, mutta saakelis että toi onkin pehmoista tavaraa. Olen saanut pyöristeltyä yhden jos toisenkin michen lukkorenkaan loven ihan oikeillakin työkaluilla. En siis suosittele vasarakontaktia.

Onko pehmeys se syy, miksi ko. esineen voi änkeä muillekin kierteille?

Se voi olla. Itselläni ei ole sen enempää tietoa noista kierteistä.

Miche tekee - oman kokemukseni mukaan - lähtökohtaisesti ihan toimivaa rompetta, erityisesti hinta-laatusuhteeltaan: (Advanced-) kammista ja ratanavoista sekä valmiskiekoista löytyy itseltäni hyviä kokemuksia. Mutta sitten on nämä käsittämättömyydet: keskiön lelumiinikupit, soikeat eturattaat ja pehmyet lukkorenkaat.

Heiluttelen DA:n ruoskaa ja enemmillä rattaan vaihdoilla ja/tai kiristelyillä tuppaavat lovet loppumaan Michen lukkorenkaista - sen verran vihaisesti antavat periksi kunnolla kiristettäessä. Tästä syystä olin erityisen kiinnostunut tuosta Michen napojen lukkorengaskierteytyksestä. Ja italokierteinen EAI siis meni ja sillä menen tästä eteenpäin.

Michen lukkorenkaalle käy muuten keskiölukkorenkaan avain, jos sellainen sattuu löytymään. Ottaa siis kiinni kolmesta lovesta yhtäaikaa. Ei myöskään revi nurkkia niin helposti yhdestä lovesta kerrallaan.

Yleisesti ottaen en menis sotkemaan keskenään italo/ISO kierteitä keskenään… Italo on siis 33.5x24tpi vs. 1.29"(32.766mm)x24tpi. Nousu on siis sama, mutta halkaisijan ero on iso. Italo napaan voi siis saada väljän ISO:n käypäseks, mutta italo on ISO-kierteille reilusti väljä.

Jos haluaa vetää halpaa linjaa, niin ISO-kierteille Dura-Ace on hyvä ja Miche italoon aivan toimiva.

Työkaluksi lukkorenkaille voi oman kokemuksen perusteella suositella seuraavia: Miche:lle ja ISO-lukkorenkaille kevyesti muokattu Kauppa Osakeyhtiö:n 40-42mm haka-avain jatkovarrella. Jälkimmäinen maksaa n.10€ ja viilaamalla siitä saa paremman, kuin mikään kaupallinen vastaava, johon olen törmännyt…