Pieni lukkorengaskeskustelu

Seison korjattuna.

Laitetaas vaikkapa tänne:

Onko mahdollisesti vielä (tai vielä joskus) saatavissa kulttimaineeseen nousseita sUOMI mESSENGER -lukkorenkaita Michen navalle?

Ostaisin.

yst. terv. nimim. “pehmeys yllätti”

Miulla on Miche käypäinen ainakin Gipiemmen Pista napaan, joka pitäis olla tasan samaa, kuin Campa. Miche lukkorenkaassa taitaa kyllä olla alkujaan “tiukahkot” kierteet.

Referenssi FYI

Tästä on tosiaan kummankinlaista mielipidettä. Itse en ole koskaan campakierteistä Michen navalle kokeillut vaan luottanut arviossani mm. tämän palstan kokeneempien näkemykseen Michen omanlaatuisista kierteistä.

Italokierteisiä napoja minulle ei ole muita/ollenkaan, joten en viitsisi ostaa turhaan campa-l-rengasta. Mutta jos muita vaihtoehtoja ei tosiaan ole (?) kuin Michen oma tai sitten kokeilla tuota campakierteistä, niin kai se on tuota jälkimmäistä yritettävä…

Empiriinen case-tutkimus: Kiersin juuri EAI:n italokierteisen lukkorenkaan Michen navalle. Ei tuo mitenkään kevyellä luunapilla paikalleen rullaantunut, mutta vastaavaa kieputtamista on joutunut harrastamaan ihan ISO-ISO-parillakin, joten kyllä pitäisin tämän pohjalta näiden kierteitä keskenään yhteensopivina.

Heitin vielä kokeen päätteeksi saman lukkorenkaan Campan navalle, joten kyseessä oli aivan varmasti italokierteinen rengas.

edit. pitää vielä jaksaessaan testata Michen l-renkaan kiertyvyys tuolle kamagoolonavalle…

Olen lukenut, että Michen lukkorengas olisi jotenkin, no, ihan vaan paska. Tuli heti mieleen, notta pitäisikö ostaa vaikka EAI:n lukko tilalle. Tämän jälkeen törmäsin sitten tuohon kierreprobleemaan.

vasaraasialainen - 16:21, 19.4.2011 » Michen lukkorengas olisi ihan vaan paska.
On niitä huonompiakin, mutta on se aika huono.

Michen lukkorenkaan kuva miche.itstä. Kertoo kierteiden laadusta jotain.

http://www.miche.it/modules/Cataloger/Cataloger.Image.php?i=ghiera-chiusura_f_1_564_1.jpg&ac=29525

Aika karmealta näyttää.

Ja Miche totta kai ainoa, joka noita duunaa?

Ei noi kierteet niin haittaa, mutta saakelis että toi onkin pehmoista tavaraa. Olen saanut pyöristeltyä yhden jos toisenkin michen lukkorenkaan loven ihan oikeillakin työkaluilla. En siis suosittele vasarakontaktia.

Onko pehmeys se syy, miksi ko. esineen voi änkeä muillekin kierteille?

Se voi olla. Itselläni ei ole sen enempää tietoa noista kierteistä.

Miche tekee - oman kokemukseni mukaan - lähtökohtaisesti ihan toimivaa rompetta, erityisesti hinta-laatusuhteeltaan: (Advanced-) kammista ja ratanavoista sekä valmiskiekoista löytyy itseltäni hyviä kokemuksia. Mutta sitten on nämä käsittämättömyydet: keskiön lelumiinikupit, soikeat eturattaat ja pehmyet lukkorenkaat.

Heiluttelen DA:n ruoskaa ja enemmillä rattaan vaihdoilla ja/tai kiristelyillä tuppaavat lovet loppumaan Michen lukkorenkaista - sen verran vihaisesti antavat periksi kunnolla kiristettäessä. Tästä syystä olin erityisen kiinnostunut tuosta Michen napojen lukkorengaskierteytyksestä. Ja italokierteinen EAI siis meni ja sillä menen tästä eteenpäin.

Michen lukkorenkaalle käy muuten keskiölukkorenkaan avain, jos sellainen sattuu löytymään. Ottaa siis kiinni kolmesta lovesta yhtäaikaa. Ei myöskään revi nurkkia niin helposti yhdestä lovesta kerrallaan.

Yleisesti ottaen en menis sotkemaan keskenään italo/ISO kierteitä keskenään… Italo on siis 33.5x24tpi vs. 1.29"(32.766mm)x24tpi. Nousu on siis sama, mutta halkaisijan ero on iso. Italo napaan voi siis saada väljän ISO:n käypäseks, mutta italo on ISO-kierteille reilusti väljä.

Jos haluaa vetää halpaa linjaa, niin ISO-kierteille Dura-Ace on hyvä ja Miche italoon aivan toimiva.

Työkaluksi lukkorenkaille voi oman kokemuksen perusteella suositella seuraavia: Miche:lle ja ISO-lukkorenkaille kevyesti muokattu Kauppa Osakeyhtiö:n 40-42mm haka-avain jatkovarrella. Jälkimmäinen maksaa n.10€ ja viilaamalla siitä saa paremman, kuin mikään kaupallinen vastaava, johon olen törmännyt…

Michen lukkorengas ei maksa yhtikäs mitään, joka kertoo riittävästi sen laadusta. Näin ollen niitä kannattaa ostaa kerralla useampia ja käyttää sen mukaisesti. Heti kun hampaat alkavat pyöristyä, tilalle uusi.

Toisaalta, kuka käski kiristää sitä (väärillä/huonoilla työkaluilla) posket täristen?

Tuo Parkin HCW-5 on hyvä vinkki - löytyy jo keskiökäyttöön ostettuna, joten hyvä, että saa monipuolisempaakin käyttöä. Pitää kokeilla.

Tämä

http://www.hubjub.co.uk/etc/duratoolzm.jpg

ei ole väärä/huono työkalu lukkorenkaan kiristämiseen. Ns. kunnolla tulee kyllä kiristettyä - enkä ajatellut kyllä siitäkään tinkiä.

Asiaankuuluvilla tooleilla säästää sekä itkua ja haipaiden kiristystä että myös silkkaa massia. Itselläni ei ainakaan riitä pelimerkkejä esim. huonon ketjuruoskan käyttöön.

Velosolon piiska on palvellu mua hyvin. Mut yllättävän helposti kyllä munkin michen lukkorengas luovuttaa kulmiaan.

parashan on varmaan paulin extra heavy duty teräslukkorengas. en oo kyl viel kertaakaan ollut omani kanssa tekemisissä kun ei oo tarvinnut vaihtaa ratasta…

http://www.paulcomp.com/lockring.html

Nokitan Profilella (ISO):

Robusti tämäkin. Todella robusti.

Tilasin Willilta EAI:n lukkorenkaan Gipiemmen ratanapaan. Eikö sen pitäisi käydä, kun italokierteellä kerran on?

Olisi toki voinut ehkä kysyä ensin ja tilata sitten, mutta nyt meni näin päin.