Pienet kädet jarruilla

Oisko vinkkejä miten sais säädettyä vintage-kahvojen reachia droppitangollisessa pyörässä? Oon miettinyt, että jonkunlaisen palikan jos siihen liikkuvan osan yläreunaan asentais niin saattaisi toimia. Tietty se pitäis saada siihen kiinteästi, jottei sitten yhtäkkiä kuski ylläkään jarruille.tuosta muotoilet.

mut kysysin, että onko sen kuskin pakko ajaa sellasilla kahvoilla, joita se ei yllä käyttään? jos tää on joku estettiikkajuttu nii ymmärrän ja on.

Eikös esim 7400:t yms. aikalaiset Shimanot ole melko pieniä? Vai tarttisko vielä sirompaa?

normaali - 20:59, 7.7.2019 mut kysysin, että onko sen kuskin pakko ajaa sellasilla kahvoilla, joita se ei yllä käyttään? jos tää on joku estettiikkajuttu nii ymmärrän ja on.
No mikään pakko ei ole. 10vee pojasta kyse ja pitäs nyt ensin päästä edes ajeleen sen verta, että kiinnostaako homma. Vintage 650b fillari kyseessä niin ajattelin, että noi kaapista löytyneet suicide-kahvat vois olla ihan toimiva viritys. Toi epoxi pitää tsekata. Hyvä vinkki. Olin ite miettinyt muotoilla alumiinilevystä palan ja niitata sen kiinni.

Jos on kaipuuta pienikätisille suunnitelluille kahvoille, mulla olisi yksi pari ko. käyttöön hyviä Tektro R200 kahvoja mustin hupuin, kirkkaan kahvoin ja aero-mallia. YV tavoittaa.

Ensisijaisesti haluaisin jotenkin yrittää modata noita nykyisiä. Internet väittää että r100 Olis Tektron short reach jarrukahva.

Tektro R200 = Cane Creek SCR-5
Tektro R100 = Cane Creek SCR-5C

Ero reachissa on mielestäni aika merkittävä.

Konppaan Konstaa, mitä itse juuri kyseisten Tektron kahvojen eroja netistä tutkiskelin niin R100 ja R200 (Canen scr5 ja scr5c) kahvojen reachin ero on noin 10mm. Se on aika paljon se.

Haluan lisätä että reachin ero tuntuu paitsi internetissä myös käsissä.

^ :smiley: indeed! Käsissä se varmasti tuntuu vielä enemmän ku numerot internetissä.

Voisiko kahvan runkoa työstää lyhyemmäksi? Ts. kiristyykö panta, jos tangon ja kahvan yhtymäkohdasta poistaa materiaalia?

En tunne tarkasti kahvan rakennetta, mutta voisiko vaijerin kiinnityksen juureen laittaa vaijerin ympärille pienen putkenpätkän? Näin kahva ei pääse palautumaan ääriasentoonsa. Toki vaijerin vetopituus vähenee, mutta eihän normaalisti kahvaa vedetäkään tankoon kiinni, joten kahvan liikerata varmaankin pysyisi saman mittaisena.

Täältähän on tullut hyviä ajatuksia. Kuitenkin jottei mene ihan arvailuksi niin lisäsin muutaman kuvan aloituspostaukseen. Veikkaan, että kahvan rungon modaaminen menee turhan hankalaksi.

Ollin putkepätkäideaa vois kokeilla laittamalla tonne kahvan sisään pikku pätkän jarruvaijerinkuorta.

No mut toihan vois vaikka toimia. Ei sitä tarvitse tiputtaa kuin sentti.

Microshift tekee pienen käden brifteriä. Olikohan RS vai mikä se tyyppi. Saa kasina ja ysinä.

blend - 0:35, 8.7.2019 » Ensisijaisesti haluaisin jotenkin yrittää modata noita nykyisiä.

Seuraan tätä topickia vain koska sen otsikko on niin ihana. Kuulostaa vähän käännösiskelmän nimeltä.

kolkka - 12:35, 9.7.2019 » Seuraan tätä topickia vain koska sen otsikko on niin ihana. Kuulostaa vähän käännösiskelmän nimeltä.
Heh, mä en ole kauhean ylpeä otsikon nykyisestä muotoilusta, mutta kieltämättä siinä on jotain runollista. Ilmeisesti pienien käsien kahvoille ei topikkia vielä ole, joten tuota otsikkoa voidaan rukata.

Jos jollakin löytyy Islabikesin Luath tallista, niin voisi katsoa tarkemmat speksit millaiset Shimanon kahvat niistä löytyy