Pienempää pyörää

Vihdoin oma rouva on päässyt innostumaan fixailun upeasta maailmasta ja sitä kiinnostaisi nopeampi ajopeli! Ainoaksi ongelmaksi on muodostunut se että kun rouva on sen 155cm pitkä niin tuntuu vaihtoehdot olevan vähissä.

Mistä siis tarpeeks pientä runkoa tai compleatea ja osaaks kukaan heittää kuinka pientä kokoa sen pitää olla että on oikeesti sopiva?

Missään päin Helsinkiä kauppoja jotka saattais pystyä tarjoamaan sopivaa?

Täältä löytyy hyvä apu, tuohon kuinka suuri rungon tulisi olla. Antaa ainakin hyvin tarkan suunnan. Joku vanha junnnupyörä olisi varmaan sopivan kokoinen rungoltaan, jos maantiemallia haluaa.

Etsit vaikeasti löydettävää asiaa. Pienimmät 700c-kiekoille tehdyt rungot ovat aika tarkkaan 50 cm pitkiä ja korkeita, ja luultavasti aavistuksen turhan isoja. Etsi runkoja/pyöriä, joissa on 650c-, 26-tuumaa tms kiekot. Näitä löytyy junnupyörinä ja naisille erityisesti tehtyinä. Isla Bikesin Reis 26-tuumaisilla kiekoilla saattaisi mahdollisesti tulla kyseeseen.

Tää ehdotettiin edellisessä topikissa, jossa etsittiin pientä runkoo.
Iro 650cc

Jos mulla on joskus vielä varaa, niin vaimolle tilaisin Soma Buena Vistan (26" tuuman kiekoille)

Olisko mitään Fuji Track for kids? Sopivuudesta en tiedä mitään, mutta on ainakin edullinen.

Perinteinen 28-tuuman kiekoille tehty maantiepyörägeometria, alle 51 cm vaakaputki, 5 cm stemmi ja suora tanko saattaa juuri ja juuri passata 155 cm henkilölle. Helsingin kaupoista moista fiksiaihiota ei löydä. Pienin Surly Steamroller lienee liian pitkä.

Olettaisin, että yllä mainittu 26-IRO olisi kokonaisedullinen ja tyylikäs ratkaisu. Vararenkaita kannattaa tilata kerralla isompi satsi verkkokaupoista.

EDIT: Ei ole huono tuo Fujikaan. Siihen suora stonga, etujarru ja asiallinen penkki niin vot.

Tuon Fuji Trackinkin efektiivinen vaakaputki näyttää olevan sen maagisen 50 cm. Suoralla stongalla siinä ja siinä. Meillä on 161-senttiselle 51 cm pitkä runko 60 mm stemmillä ja suoralla tangolla, ja lyhyempää pitäisi saada alle.

Hei kiitti! Loistavaa infoa taas kerran! Pitää tsekkaa tuota noita Fujin ratkasuja ja ei että toi Soma Buena Vista ois nätti! :smiley:

Näyttää pahasti siltä että melkonen projekti tästä tulee :smiley:

Fujin kanssa samoilla sivuilla oli maukas Dolan.

(On muuten kivaa hommaa speksata eksoottisia pyöriä pienille ihanille naisille.)

Tai nyh kun kattoo niin toi Fuji vois olla kovinkin asiallinen peli… Sais varmaan tuunailtua ihan nätiksikin. :slight_smile:

Islabikes

Islabikes näyttää kans ihan asialliselta…

Mitä mieltä? Toi Fujin Trackin sais 43cm. Meneeköhän liiankin pieneksi? Toisaalta pientä on helpompi korjata stemmillä.

Ei mene pieneksi. Ei millään. En jaksa puhelimella tsekata, mutta tuossakin lienee vaakaputki lähempänä viittä- kuin neljääkymmentä?

No sillä siis lähetään liikenteeseen :smiley: Vielä kun naiselle on hankkimassa niin osa/värihinkkauksiin menee puoli-elämää mutta eiköhän ne sieltä löydy!

Kiitos kaikille!

Mieti nyt kuitenkin vielä, se Fuji on edelleen sen 50 cm pitkä, kuten yllä totesin, ja voi olla turhankin pitkä. Tee tuo Anatolin linkkaama mitoitus ennen ostopäätöstä.