Perus SS vs Täysiverinen Track -pyörä

Onhan niissä eroa. Runkojen geometria vaikuttaa ajotuntumaan. Painossa voi olla hieman eroa.
Kaikki osat vaikuttaa pyörään ja erityisesti ne mitkä pyörii, eli kiekot, kammet, rattaat, laakerit jne. Stemmillä ja tangolla todella merkittävä vaikutus ajettavuuteen ja mukavuuteen. Jos olet tyytyväinen Konan runkoon, niin hyvä vaihtoehto specsata sitä paremmaksi.
Jos myyt Konan, niin vakio-osilla kannattanee myydä kokonaisena.
Täysverinen ratapyörä rataosilla on paras radalle, mut mun mielestä ei paras muuhun käyttöön. Jos hommaat valmiin ratapyörän ja haluat siitä käyttösinkulan, huomioi että joudut muuttamaan siitä todennäköisesti vähintään seuraavat asiat, vapaaratas, jarrut (saako jarrut laitettua runkoon), haluatko ajaa ratadropilla, ratavälitys jne. Jos kasaat ratarungon ympärille käyttösinkulan mieleisillä osilla, niin silloin lähtökohta on parempi, mutta hintaa tulee.

zykkeli - 10:13, 20.6.2013 » mä voin näyttää sulle yhdenkin vanhan Pave-koiran joka pistää ihan Rollerilla sen verran nopeasti ja ketterästi kaupungilla, että jos siltä pohjalta miettii niin kaikki speksailu on turhaa :D
Näin on. Kyse on loppujen lopuksi vain fiiliksestä, joka pyörän päällä tulee. Vigorellin runko on huimasti jäykempi, kuin BW, joten sillä on vaan hauskempi kiihdytellä liikenteen seassa. Varsinainen nopeus sitten tulee siitä, kuinka nopeasti kampia jaksaa pyöritellä kiihdyttelyn jälkeen ja siihen ei rungon jäykkyys paljoa vaikuta.
KK89 - 10:18, 20.6.2013 » No hyvä kiitos. :) ja todella nopeaa vastaamista täällä. Eli jos muutosta haluaa lähtee mielummin palikoista? Työ/koulu -matkat kyseessä.
Kukapa ei toisten pyöriä haluaisi speksata. Samat palikat käy Konaan ja Vigorelliin, joten kiekkoja, ohjaamoa ja kampia päivittämällä ostat itsellesi pikkuhiljaa polkua Vigorellin runkoa kohti :). Satulatolppa lienee ainoa, joka ei siirry Konasta Vigoon.
asb - 10:22, 20.6.2013 » Varsinainen nopeus sitten tulee siitä, kuinka nopeasti kampia jaksaa pyöritellä kiihdyttelyn jälkeen ja siihen ei rungon jäykkyys paljoa vaikuta.
Tämä, eli vedät jalkaprässiä; salee kustannustehokkain keino nostaa nopeuksia.

Heh, mielenkiintoinen parivertailu toi Band Wagon vs Vigorelli. Mulla oli taannoin 59 cm Paddy Wagon (vm. 2007), ja itse asiassa siirsin siitä suurimman osan palikoista l. kiekot, kammet ja ohjaamon faggoon. (vm. 2009) Mitä tapahtui:
*ajoasento pysyi suunnilleen samana (geometriataulukot stackin ja reachin osalta osoittanevat saman, jos jaksais laskea).
*ajotuntuma muuttui vähän herkemmäksi, koska nopeempi ohjaus + lyhyempi akseliväli. En huomannut, että alumiinirunko olis tuonut mukanaan mitään ratapyörämäistä kivirekimäisyyttä.
*vaaka näytti puoltoista kiloa vähemmän. Ehkä sekin vaikutti ajotuntumaan.
*tilaa vähän paksummille kumeille oli edelleen, tosin edessä vähän nihkeemmin kuin ennen. Takanahan fagorellissa tilaa on vaikka miten isolle kumille
*kehujia ja selkääntaputtelijoita oli paljon enemmän, koska Cinelli > kona

Tai siis, mun on vaikee nähdä tota Vigorellia täysverisenä ratapyöränä, koska clearancet ja hybridigeometria. Mut tykkään siitä, jonka todistaa se, että laite on ollut mulla ajossa jo yli kolme vuotta + se, et mä jaksan aina todistaa suu vaahdossa miten hyvä pörä se on. Väitän, et keskimääräinen palstapyöräilijä olis samassa ajassa vaihtanut raamii jo pari kertaa :stuck_out_tongue:

kyttyra: Juurikin jotain tollasta vastausta odotinkin. Yksi vaihtoehto ois ollu että siirrän palikat Bandistä Vigorelliin ja myyn vanhan pelkkänä runkona.

Ehkä päädyn kuitenkin näiden perusteella mahdollisesti päivittämään ensin vanhaa. Kattellaa sitte. :slight_smile:

KK89 - 10:32, 20.6.2013 » Yksi vaihtoehto ois ollu että siirrän palikat Bandistä Vigorelliin ja myyn vanhan pelkkänä runkona.
Tämä johtaa usein siihen että ne vanhat palikat päivitetään melko nopeasti.

Jos ei jo ole käytössä, niin (maasto-)lukkopolkimet ja jäykkäpohjaiset pyöräilykengät voisi olla harkitsemisen arvoinen sijoitus.

vigorelli on käsittääkseni kevyt runko. jos aiot siihen vaihtaa, niin pidä se paddy ns. baaripyöränä ja speksaa vigorelliin kevyttä palikkaa. sen mummogeo takaa että stongaa vaihtamalla kelpaa tarvittaessa radalle kans.

Mulle suurin ero siirtyessäni viemäriputki-lollerista OS-alu-vigoon, oli rungon jäykkyys ja responsiivisuus. Kyllä se liikahtaa aika eri tavalla kuin teräsrunko. Löysä geo? joo, ehkä paperilla mutta kyllä sillä kovaa radallakin pääsee. iso peukku vigolle, ja onhan se hei TRVE skenepyörä.

Mitähän tarkoitatte löysällä geolla?

konkeli - 10:20, 20.6.2013 » Vigo on kuitenkin aika yleiskäyttöinen, siinä ei ole mitenkään erityisen jyrkkä geo, se on ratapyöräksi varsin mukava ja ainakin vanhoihin malleihin menee hyvinkin isoa rengasta sisään.
Yrittääköhän Cinelli irtauttaa Vigoa hybridikäytöstä? Nimittäin Wigglen sivuilla joku on kysellyt minkälaiset renkaat mahtuu 2013 Vigorelliin:

Eikös täälläkin jollakulla ollut 2013 Vigorelli? Voisi vahvistaa/kumota tuon tiedon.

KK89 - 11:03, 20.6.2013 » Mitähän tarkoitatte [u]löysällä[/u] geolla?
Rungon emäputken kulma on pieni. Vigorellissa 72.5⁰ - 73⁰ rungon koosta riippuen. Bandwagonissa kutakuinkin samat. "True"-ratapyörässä siellä 75⁰ tienoilla.

Tiukka vastaa herkemmin ohjausliikkeisiin ja on parempi ratakilpailussa. Löysä on mukavampi kadulla, koska se on vakaampi. Mutta asia ei ole näin yksinkertainen, koska tuohon vaikuttaa myös etuhaarukka ja pyörän akseliväli (lyhyt = ketterä) ja keskiön korkeus (matala = vakaampi).

Convdo - 11:03, 20.6.2013 »
konkeli - 10:20, 20.6.2013 » Vigo on kuitenkin aika yleiskäyttöinen, siinä ei ole mitenkään erityisen jyrkkä geo, se on ratapyöräksi varsin mukava ja ainakin vanhoihin malleihin menee hyvinkin isoa rengasta sisään.
Yrittääköhän Cinelli irtauttaa Vigoa hybridikäytöstä? Nimittäin Wigglen sivuilla joku on kysellyt minkälaiset renkaat mahtuu 2013 Vigorelliin:

Eikös täälläkin jollakulla ollut 2013 Vigorelli? Voisi vahvistaa/kumota tuon tiedon.

vittu mikä fail jos totta (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Cinellin geometriataulukko kyl näyttää edelleen ihan samalta kuin ennen.

Eipä nyt hätäillä, jos tarkoittavat slämätyn takakiekon maksimirengastilavuutta, niin 25mm ei ole kaukana totuudesta. 32:t menee kun heittää kiekon hahlon puolivälin pahemmalle puolelle.

^tru dat. Tsekkasin just asian 28 mm kumilla, ja täysin slämmättynä rengas osui satulaputkeen. Pelkkä epäilys siitä et faggo olis pilattu sai mut pöyristymään.

Testasin taannoin sen takapään tilavuutta Panaracer Cinder X:llä (22,5 mm leveällä vanteella todellinen leveys nappulasta nappulaan ≈36 mm), ja luotisuoralla kiekolla + just oikeen mittasella ketjulla olis nippa nappa mahtunut pyörimään. Ainoo huono puoli vigorellissa on IMHO se, että olisivat saaneet laittaa siihen sellasen keulan siihen jossa olis ollut vaikk 2 milliä enemmän tilaa renkaan pyöriä :wink:

…no ni, taas rupesin vaahtoomaan fagorellista. mikä kumma siinä on o_O

aihetta sivuten, ottaisin lukuisien ajossa olleiden erikulmaisten ja eriputkisten teräs- ja alumiinirunkojen pohjalta tällaisen raamin päivittäiskäyttöön (58-kokoluokassa):

*ylikoon teräs

*kuitukeula, n. 40 mm rake

*kulmat 74 & 74 astetta

*55-60 mm keskiön pudotusta

tiukkakulmainen ylikoon korkeakeskiöinen alumässi on vanhalle äijjälle pykälän liian täristävä (erit. turhan jämäkät seatstayt) ja kiikkerä päivittäiseen katukäyttöön. normiputkiset teräät taas tuppaavat (aivan oikeasti) notkumaan ja ovat usein painavahkon puoleisia.

toisaalta tämä kyllä pudottaa aina kivasti maanpinnalle:

zykkeli - 10:13, 20.6.2013 » mä voin näyttää sulle yhdenkin vanhan Pave-koiran joka pistää ihan Rollerilla sen verran nopeasti ja ketterästi kaupungilla, että jos siltä pohjalta miettii niin kaikki speksailu on turhaa :D

Onko BTW muita varteenotettavia track runkoja vai onko Cinelli kiistaton kuningas? TK3, Langster… ?

^kohta ollaan syvällä suossa :wink:

KK89 - 13:13, 20.6.2013 » Onko BTW muita varteenotettavia track runkoja vai onko Cinelli kiistaton kuningas? TK3, Langster.. ?
:D

Cervelolla on jotain ihan kiinnostavia