Penkinpäällysten korjaaminen kiinnosta

Muutaman kerran kaatunu katuun Nelson ja tekonahkanen penkinpäällys haljennu osumakohasta. Aluks en jaksanu stressata kun se oli vaan sentin mut nyt käytössä laajentunu jo muutamalla sentillä. Toi pitäis varmaan liimata kasaan ettei talvella tai kun syyssateet alkaa niin rajusti ime pehmusteet kosteutta ja ettei toi halkeama lähe tosta kovasti laajenemaan. Millä liimalla jengi on noita korjaillu? Vissiin pitäs ainakin olla:

  • väritöntä
  • mielellään jotenki elastista ettei se liima sit murru heti pois (vaikuttaako pakkaset jotenkin?)

Skeittiaikoina liquisole tais olla aika kova sana kenkien korjailussa. Täl hetkel oma intuitio on sen kannalla. Onko parempia vaihtoehtoja?
http://www.hangloose.se/images/Reservdelar/Skateboard/Liquisole.jpg

Kun päällystin oman satulani uudelleen, liimana oli nimenomaan Liquisole, ja hämmentävää kyllä liimaus pitää, vaikka penkillä on jo ajettukin.

Laitatko paikan vai tursotteletko tuota vain alle ja päälle vai mikä on tarkoitus?

Paikatessa kannattaa panostaa kunnon puristukseen lukemattomilla pyykkipojilla tms.

Siinä on semmonen siisti “haava” reunassa. Idea olis tursottaa sitä sinne rakoon, pyyhkiä ylimääräset siististi pois ja toivoa ettei vekki enää laajenisi. Kun tossa päällä on painoa ja kun se päällinen on pingotettu asentoon niin siihen kohdistuu vissiin kuitenkin jonkin verran rasitusta. Siks kelasin et talvi + liian jäykkä/kova liima ei vaan toimisi.

Mä päällystin oman jonkun vanhan maantiesatulan tekonahalla ja liimasin ihan jollain prismasta ostetulla kontaktiliimalla. On kestäny nyt puoli vuotta ajossa, eiköhän siinä pysy aika monikin liima.