Pelago Bicycles

uao - 6:06, 29.5.2009 » Kuinka monta [Numero](http://numerozine.com/)a löydät kuvasta?
Piiri pieni pyörii... ;)
ripaus - 6:00, 29.5.2009 » [Pelagosta on juttu Nyt-liitteessä.](http://www.hs.fi/artikkeli/Pyörämogulit/1135246309154)
Pyörämogulitpa hyvinkin... Väkevällä on kyllä sana hallussaan, varsinkin kun pääsee tekemään mainosta kavereilleen. Mitähän osia noissa on +600€ hinnan perusteluna, vai maksetaanko tässä vaan siitä, että saadaan ostaa pyöriä, ah, niin taiteellisen trendikkäästä Puu-Vallilasta parrakkailta nuorilta hipstereiltä?

Insinööri vs. humanisti? Ei vaan uppoo minuun.

^ Kyllähän rungon tekeminen maksaa euroopassa hiukan enemmän kuin taiwanissa, rahti tänne, osien tuonti, kaikki varusteet päälle ja erityisesti nuo Brooksit ei oo ilmaisia. Ja kavereilla on ilmeisesti tarkoitus hiukan tienatakin. Eli ymmärrän kyllä miks nuo hinnat on melko tuollaisia.

Jep, mutta jos halu on nähdä 20v päästä Pelagoja liikenteessä, niin kannattaisi varmaan satsata niihin liikkuviin osiin, eikä välttämättä siihen ylihintaiseen nahkasatulaan, jota harva ostaja saa elämänsä aikana edes ajettua sisälle.

Esimerkiksi mitkä navat noissa vaihdemalleissa on? Nexukset?

No, mulle fillarit on muutakin kuin imagoa. Siks mä voinkin ajaa Cinellin sijasta Spessulla ja silti pitää hauskaa. (ehe ehe :))

Ihan hieno idea, merkki ja nettisivut, mutta ei toi mallisto oikein puhutellut. Kyllähän noita joku stadin hienohelma/trendipelle ostaa - ehkä.

Mallistoon joku ihan perus fixi ja sit 132,5mm leveällä slotti drop-outeilla (tai ebb) ja levyjarrukorvakoilla varustettu raami - niin saattas maailmallekin mennä muutama tuotos.

Eiköhän nämä pyörät ole tehty ihmisille, jolla on elämää ennen kaikkea pyöräilyn (ja palstapyöräilyn) ulkopuolella. Eli kilpailevat ennenmmin potentiaalisten Cresentin ostajien kuin 953-putken perään kuolaajien euroista. Joo, siinäkin mielessä Brooksi on outo valinta, mutta mieluummin näitä näen liikenteessä kuin marketti-höpöniitti-ritsoja.

Gopla - 6:58, 29.5.2009 » Eli kilpailevat ennenmmin potentiaalisten Cresentin ostajien kuin 953-putken perään kuolaajien euroista.
Mun mielestä taas nämä kilpailee kaikista vähiten Cresentin ostajista. Perus Cresentti-perhe ostaa edulliset pyöränsä joko siitä samasta marketista kuin maitonsakin, isosta urheiluliikeketjun myymälästä tai siitä tutusta lokaalista pyöräliikkeestä "missä on aina ennenkin asioitu". Esim täällä Oulussa paikallinen fillariliike tuuppaa keväällä muutamassa päivässä Pelagon vuosituotannon verran perus Tuntskaa kaduille, niin siinä on pyörän hinnassa ja Brooksin satulassa selittämistä :D

Eiköhän nämä marginaaliväestölle jää ajettavaksi.

Joo, pitää tarkentaa. Tarkoitin ennen kaikkea noilla Vallila-Arabianranta-Kallio alueilla maleksivia 20-35 vuotiaita sinkkuja ja nuoria pareja, jotka ovat todella kiinnostuneita ekoilusta, tyylistä ja ulkonäöstään. Mutta evät ole halukkaita laventamaan tietämystään komponenttien metalliseoksista. Uskoisin, että näille tämmöset Köpis-Amsterdam -henkiset laitteet voivat olla melko haluttavia.

Kyl noita kohta on punavuori täynnä, ja toivottavasti menee muuallekin. Hyvältä näyttää, ja siistiä että perushybridin sijasta on herroille pyörää tarjolla.

“Sizes: 57 cm, 61 cm and 65 cm”

Sopii aikuiselle miehelle.

oiskohan c-t kokoja

Hienoa, että syntyy fillarilutuuria, mutta kyllä jussip tekee hienompia.

Hieno homma. Voi olla, että täytyy käydä ensin kiinalaisessa venytyskoneessa. Aika roheita kokoja.

Tutun oloisiakin mallit ovat: http://www.britishbicycle.com/pashley/

Toi Bristol on mun mielestä tosi tyylikäs. Hyvä vaan että saadaan Suomeen muittenkin kuin markettipyörien valmistajia. peukku pojille.

Trendikkäitä mummiksia/pappiksia, eli siis kalliita baaripyöriä. Kaipa noillekin tilausta on, mutta eipä nuo pyöräilyn harrastajalle juurikaan mitään tarjoa. Sitä ei tosin taideta hakeakaan.

Mutta miksi pyörien nimet piti hakea ulkomailta asti? vai onko se vaan viileämpää?

clikc - 14:22, 29.5.2009 » Mutta miksi pyörien nimet piti hakea ulkomailta asti? vai onko se vaan viileämpää?
Miksei suomalainen polkupyörä voisi olla nimeltään kansainvälinen? Englanti, Hollanti, USA ja Venäjä.

Toisaalta: Karjala, Ivalo, Kuusamo… vois vaikka harkita hankintaa

marlon - 19:02, 29.5.2009 » Toisaalta: Karjala, Ivalo, Kuusamo.. vois vaikka harkita hankintaa
Mun pyörä olis Kerava, Pori tai Rauma.

Me likes, nää on kivasti retroo ja vintagee. Tsemppiä yrittäjille. Tyylikkäitä pelejä, toivottavasti löytyy hyviä osatoimittajia, ettei ihan tusinaosia tarttis käyttää.

^
http://www.mrvelo.com/pyoramogulit-pelago-nyt-liitteessa
http://www.mrvelo.com/pelago-suomalainen-pyoramerkki