Pelago Bicycles

Uudessa HangUp lehdessä oli tällaista tietoa: “…Ensimmäinen pyöräsetti perustuu keskieurooppalaiseen kaupunkipyörämalliin. Sen valmistaa alihankintana viisihenkinen perheyritys, joka on tehnyt pyöränrunkoja 1940-luvulta saakka. Pyörä on muhviliitoksinen (lugged), teräsrunkoinen malli. Tulossa on sekä miesten että naisten pyörämalleja…Vaihteita ja jarruja löytyy, joten kyseessä ei ole mitenkään fiksipyöräfirma…”"

wma - 10:07, 22.4.2009 » ... joten kyseessä ei ole mitenkään fiksipyöräfirma..""
Mites toi nyt sitten olis oikein tulkittava?

Ehkä LOL?

Grey Market Supply:n Vice lehdessä arvottu Pelago lähtee kuulema Tanskaan jollekin onnekkaalle.

http://www.freeimagehosting.net/uploads/c68e5183b4.jpg

hype hype yphe heh

Eurantie 12:sta ohi ajaessani tässä joku päivä en voinut olla huomaamatta että yhden liiketilan oven yläpuolelle oli ilmestynyt ihan hieno fillariaiheinen valomainoskyltti.

Ikkunan takana oli kasassa pari maalaamatonta kierteellistä maantiehaarukkaa (jotka eivät tietenkään olleet mitään fiksipyörän keuloja, ks. ylempänä…) ja laatikollinen jotain mummis-stongia, muuten putka näytti vielä aika tyhjältä ja keskeneräiseltä. Nyt ikkunaan on vedetty paperit päälle eli jännitys tiivistyy…

… kutsutaanko meidän avajaiskaffeille?

“tulkaa meille juomaan kahvia ja hypistelemään osia, niin tiedätte mitä tilata sieltä briteistä ja germaaniasta”

Pelagosta on juttu Nyt-liitteessä.

Ja nettisaitti on auki.

Hienoa hommaa, toivottavasti löytävät asiakaskuntansa, ja joku oikeasti muistaa firman 20 vuoden kuluttua. Jutusta ei ihan käynyt ilmi, onko tässä nyt kyse kavereiden itse suunnittelemista fillareista vai jonkun eurooppalaisen pajan fillareiden brandaamisesta?

Sain sellaisen käsityksen että fillari valmistetaan euroopassa ja viimeistellään täällä. No joka tapauksessa hyvä meininki!

http://www.picamatic.com/show/2009/05/29/10/06/3800998_482x135.png

Kuinka monta Numeroa löydät kuvasta?

uao - 6:06, 29.5.2009 » Kuinka monta [Numero](http://numerozine.com/)a löydät kuvasta?
Piiri pieni pyörii... ;)
ripaus - 6:00, 29.5.2009 » [Pelagosta on juttu Nyt-liitteessä.](http://www.hs.fi/artikkeli/Pyörämogulit/1135246309154)
Pyörämogulitpa hyvinkin... Väkevällä on kyllä sana hallussaan, varsinkin kun pääsee tekemään mainosta kavereilleen. Mitähän osia noissa on +600€ hinnan perusteluna, vai maksetaanko tässä vaan siitä, että saadaan ostaa pyöriä, ah, niin taiteellisen trendikkäästä Puu-Vallilasta parrakkailta nuorilta hipstereiltä?

Insinööri vs. humanisti? Ei vaan uppoo minuun.

^ Kyllähän rungon tekeminen maksaa euroopassa hiukan enemmän kuin taiwanissa, rahti tänne, osien tuonti, kaikki varusteet päälle ja erityisesti nuo Brooksit ei oo ilmaisia. Ja kavereilla on ilmeisesti tarkoitus hiukan tienatakin. Eli ymmärrän kyllä miks nuo hinnat on melko tuollaisia.

Jep, mutta jos halu on nähdä 20v päästä Pelagoja liikenteessä, niin kannattaisi varmaan satsata niihin liikkuviin osiin, eikä välttämättä siihen ylihintaiseen nahkasatulaan, jota harva ostaja saa elämänsä aikana edes ajettua sisälle.

Esimerkiksi mitkä navat noissa vaihdemalleissa on? Nexukset?

No, mulle fillarit on muutakin kuin imagoa. Siks mä voinkin ajaa Cinellin sijasta Spessulla ja silti pitää hauskaa. (ehe ehe :))

Ihan hieno idea, merkki ja nettisivut, mutta ei toi mallisto oikein puhutellut. Kyllähän noita joku stadin hienohelma/trendipelle ostaa - ehkä.

Mallistoon joku ihan perus fixi ja sit 132,5mm leveällä slotti drop-outeilla (tai ebb) ja levyjarrukorvakoilla varustettu raami - niin saattas maailmallekin mennä muutama tuotos.

Eiköhän nämä pyörät ole tehty ihmisille, jolla on elämää ennen kaikkea pyöräilyn (ja palstapyöräilyn) ulkopuolella. Eli kilpailevat ennenmmin potentiaalisten Cresentin ostajien kuin 953-putken perään kuolaajien euroista. Joo, siinäkin mielessä Brooksi on outo valinta, mutta mieluummin näitä näen liikenteessä kuin marketti-höpöniitti-ritsoja.

Gopla - 6:58, 29.5.2009 » Eli kilpailevat ennenmmin potentiaalisten Cresentin ostajien kuin 953-putken perään kuolaajien euroista.
Mun mielestä taas nämä kilpailee kaikista vähiten Cresentin ostajista. Perus Cresentti-perhe ostaa edulliset pyöränsä joko siitä samasta marketista kuin maitonsakin, isosta urheiluliikeketjun myymälästä tai siitä tutusta lokaalista pyöräliikkeestä "missä on aina ennenkin asioitu". Esim täällä Oulussa paikallinen fillariliike tuuppaa keväällä muutamassa päivässä Pelagon vuosituotannon verran perus Tuntskaa kaduille, niin siinä on pyörän hinnassa ja Brooksin satulassa selittämistä :D

Eiköhän nämä marginaaliväestölle jää ajettavaksi.

Joo, pitää tarkentaa. Tarkoitin ennen kaikkea noilla Vallila-Arabianranta-Kallio alueilla maleksivia 20-35 vuotiaita sinkkuja ja nuoria pareja, jotka ovat todella kiinnostuneita ekoilusta, tyylistä ja ulkonäöstään. Mutta evät ole halukkaita laventamaan tietämystään komponenttien metalliseoksista. Uskoisin, että näille tämmöset Köpis-Amsterdam -henkiset laitteet voivat olla melko haluttavia.

Kyl noita kohta on punavuori täynnä, ja toivottavasti menee muuallekin. Hyvältä näyttää, ja siistiä että perushybridin sijasta on herroille pyörää tarjolla.

“Sizes: 57 cm, 61 cm and 65 cm”

Sopii aikuiselle miehelle.