Parhaat reitit kartalle eli kysely miten päästä A --> B nautinnollisesti

140-tie on suora mutta tyyyylsä. Ajaisin ennemmin vaikka Tuusulanjärven itärannan, Ohkolan ja Mallusjoen kautta, vaikka siitä vähän mutkaa tuleekin.

2 Likes

Aasta Beehen langassa on tälle reitille oikein hyviä vaihtoehtoja ehkä vuoden-parin takaa.

Mikäs semmoinen lanka on?

Parhaat reitit kartalle eli kysely miten päästä A –> B nautinnollisesti

edit. en tiedä miksi se tekee tosta tommosen boomer-huomiotsikon, sori siitä

En kyllä nopeasti bongannut täältä aiempaa keskustelua, mutta vaihtoehtoina myös vaikka Ridasjärvi (jota ennen voi käydä Kaukasten luontopolun kautta) – Oitti – Lappila (radan eteläpuolta) – Joentausta – Tennilä tai sitten Nikkilä – Pornainen (ajaisin mieluummin Paippisten kautta Brusaksentietä kuin suoraan) – Askola – Pukkila (tai jopa Myrskylä). Yksi/kaksi/kolminumeroisia teitä kun välttää mahdollisimman paljon niin tuskin menee hirveästi pieleen.

1 Like

Se olikin randojunalangussa.

4 Likes

Suorittamassa ei varsinaisesti olla, niin hyvät stopit tolla välillä kiinnostelee ennen kaikkea.

Mites Kilpisjärvi - jäämeri-akseli 27,5+ ja 29+ pyörillä? Aikaa 6 päivää ja tossa ajassa pitäs päästä takaisinkin, viikon ruoat kuivattuna mukana jne. Melko lyhyitä päivämatkoja.

2 Likes

Porvoon kautta on yllättävän vähän (+20km) pidempi reitti, eli sinne kahveille ja sieltä sit vaikka tätä reittiä Orimattilaan asti, jossa ihan kelpo burgermesta Tehdas. Orimattilasta eteenpäin en osaa neuvoa, oon menny Lahteen vaan tota 140 pitkin kerran.

1 Like

Suorinta tietä Skibotniin ja sitten jotain retkihommia vaikka Lyngenissä? Myös Gorsan putous on kuvien perusteella melko maaginen paikka. Reisa-joen kanjoni myös. En tiedä miten hyvin sieltä pääsee polkuja takaisin Kilpisjärvelle, mutta veikkaan että tunkkausta on paljon luvassa

1 Like

Orimattilasta Lahteen on pyörätie koko matkan (Pasinan kautta), muistaakseni jopa riittävien opasteiden kera.

2 Likes

en tiiä onko tää oikee palsta kysyä mutta kysyn silti: Helsinkiin muutto edessä kesällä ja työmatkaks tulee matinkylä-kallio. Mikäon paras reitti polkeä kyseinen reitti? Vihaan etenkin isojen teiden varressa ajamista ja luonto on aina plussaa. Plussaa tietenkin myös jos matka ei pitene hirveästi jos suorimpaan reittiin vertaa

Tuolla reitillä aika lailla suorin versio taitaa olla myös parhaasta päästä, eli Länsiväylän vartta, Lauttasaaressa pohjoisreunaa, Lapinlahdentien, Baanan ja Töölönlahden länsipuolen kautta Helsinginkadulle ja määränpäähän. Riippuu tietysti siitäkin, mihin Kalliossa on menossa, mutta noilla spekseillä en lähtisi steissin tienoille ennen tunnelin valmistumista (tai edes sen nykyisen avautumista). Isoja teitä toki tuollakin, mutta ei oikein parempiakaan vaihtoehtoja ole, ja ainakin maisema-arvot ovat noilla osuuksilla kohdallaan.

1 Like

Edit. Vaihtoehtoisesti Kuusisaaren kautta meilahteen, mannerheimin yli urheilukadulle ja siitä helsinginkadulle. :sweat_smile:

3 Likes

kyllä mä karhusaaressa vetäisin niin etelästä kuin pystyy

kamppi-steissi-hakaniemi-sörkkä on hiton kiva tykitellä kolmeeviittä, sillä pysyy kans aika hyvin letkan edessä kun voi valoissa tulla aina kärkeen tai outlawna punasia päin. muutenhan se on aika niheä.

1 Like

Joo, Karhusaaren eteläreuna on myös ihan jees, tosin onkohan sen huvilan työmaa sulkenut jotain reittejä, ja muutakin rantaraittia voi toki hyvin käyttää vaihtelun vuoksi.

Kuusisaaren kautta toki myös (aavistuksen pidempi) vaihtoehto, Seurasaarentietä (varsinkin kun Paciuksenkadulla pemoht) ja jatkaisin Rajasaarentien ja Eino Leinon kadun kautta. Tuolla reitillä vaan on paljon kapeita jalkakäytävän puolikkaita muka kaksisuuntaisina pyöräteinä.

Kamppi–Steissi tyciting ehkä joo jos tosiaan ei välitä valoista, lasken tuosta noin kilsan matkalta Kampintorilta Kaisaniemeen noin kymmenet liikennevalot, joista yleensä noin joka toisessa joutuu pysähtymään punaisiin. (Ajan kyllä silti itsekin tuosta mieluummin autoradalla.)

1 Like

mahtavaa kiitos teille vastauksista! Tossahan tuli jo sit muutama eri reitti mitä vaihdella aina kun toiseen kyllästyy

^ Länsiväylän eteläpuoli Haukilahden kohdalla (Niittykummun liittymästä hesaan päin) on poikki jonkin matkaa eli kiertoreittiä joutuu käyttään. Tosin en ole ihan hetkeen ajanu, mutta vaikutti kestävän.

Työmatkaa yleensä tulee tahkottua niin paljon, että itelle sopivimmat reitit löytyy kun katsoo kartasta missä teitä menee ja käy vaan kokeilemassa. Joskus tulee hyvä reitti, joskus huono, joskus on kiire ja pakko ajaa nopeinta, mutta ne on silti vaihtelua kaikki. Että sen puoleen tuota on turha etukäteen kauheasti stressata.

3 Likes

Tossa kohtaa on sit vaan eeppinen nousu :sweat_smile:

2 Likes