Parhaat reitit kartalle eli kysely miten päästä A --> B nautinnollisesti

Pyhäranta—>Lapua ois tarkotus ajaa toukokuussa, maantie/gravel-tason pinnalla ja lyhyet pätkät helppoa trailiakin menee vielä, kuppiloita sekä laavuja matkan varrelle, varmaa joku 300 km ois hyvä, ei ainakaa paljoo enempää

Merenranta kiinnostaa siltä osin ku kohalle sattuu hyvät maisemat

Monenko yön taktiikalla on tarkoitus mennä?

Merenranta on omasta mielestäni länsirannikolla aika hanurista, sillä tiet ovat kaukana merestä, suoraan ei kulje oikein muuta tietä kuin rekkojen suosima valtatie ja maisema on lähinnä tasaista peltoa.

Itse polkisin Kullaan ja Kankaanpään kautta kohti Kauhajokea, niin pääsee välttämään valtatiet. Kantatietä 44 toki joutuu pyöräilemään, mutta se on suhteellisen mukava kauempana isommista taajamista. Suoria rinnakkaisteitä menee myös hyvin Kankaanpään pohjoispuolella ja Kauhajoelta aina Ilmajoelle asti.

Niinisalon eteläpuolella Hämeenkankaalla on useampi laavu. Kauhajoen eteläpuolella on pari kansallispuistoa. Katikankanjoni on lähellä tuota reittiä ja vierailemisen arvoinen luontokohde. Hieman idempänä Karvian puolella Lyly-Neva on todella makea saunalla varustettu laavukohde, mutta sieltä pyöräillessä joutuu herkemmin valtatien laitaan

1 Like

varmaa keskimäärin 80 km/päivä, paljon huilipaikkoja siis

Kasitien länsipuolinen Merikarvian kautta kulkeva tie on aika rauhallinen eikä lisää ihan hirveästi mutkaa (itse varmaan ajaisin tuolta ja sinne Meri-Porin kautta), Kauhajoen suuntaan jatkaessa ei tarvitse ajaa isoa tietä kuin muutama kilometri.

Ja muistutamme taas tästä tietoyhteiskunnan palvelusta, jos asfaltti ja sen kunto kiinnostaa (uusi osoite):

2 Likes

Täältäkin suositus Merikarvian ja Kristiinankaupungin kautta kulkevalle seututielle.

Raumalta Kuivalahden kautta Poriin ja sieltä Ahlaisiin sekä sen jälkeen just tuonne Lappfjärdiin on todettu hyväksi käytännössä. Sieltä Kauhajoelle, josta leppoisaa pientietä Kurikan ja Ilmajoen kautta Seinäjoelle, josta kaiketi mukava siirtymä Lapualle nelinumeroista tietä (en ole ajanut).

Jotain tärppejä reitin, nähtävyyksien tai safkapaikkojen suhteen välille hki-Lahi?

140-tie on suora mutta tyyyylsä. Ajaisin ennemmin vaikka Tuusulanjärven itärannan, Ohkolan ja Mallusjoen kautta, vaikka siitä vähän mutkaa tuleekin.

2 Likes

Aasta Beehen langassa on tälle reitille oikein hyviä vaihtoehtoja ehkä vuoden-parin takaa.

Mikäs semmoinen lanka on?

Parhaat reitit kartalle eli kysely miten päästä A –> B nautinnollisesti

edit. en tiedä miksi se tekee tosta tommosen boomer-huomiotsikon, sori siitä

En kyllä nopeasti bongannut täältä aiempaa keskustelua, mutta vaihtoehtoina myös vaikka Ridasjärvi (jota ennen voi käydä Kaukasten luontopolun kautta) – Oitti – Lappila (radan eteläpuolta) – Joentausta – Tennilä tai sitten Nikkilä – Pornainen (ajaisin mieluummin Paippisten kautta Brusaksentietä kuin suoraan) – Askola – Pukkila (tai jopa Myrskylä). Yksi/kaksi/kolminumeroisia teitä kun välttää mahdollisimman paljon niin tuskin menee hirveästi pieleen.

1 Like

Se olikin randojunalangussa.

4 Likes

Suorittamassa ei varsinaisesti olla, niin hyvät stopit tolla välillä kiinnostelee ennen kaikkea.

Mites Kilpisjärvi - jäämeri-akseli 27,5+ ja 29+ pyörillä? Aikaa 6 päivää ja tossa ajassa pitäs päästä takaisinkin, viikon ruoat kuivattuna mukana jne. Melko lyhyitä päivämatkoja.

2 Likes

Porvoon kautta on yllättävän vähän (+20km) pidempi reitti, eli sinne kahveille ja sieltä sit vaikka tätä reittiä Orimattilaan asti, jossa ihan kelpo burgermesta Tehdas. Orimattilasta eteenpäin en osaa neuvoa, oon menny Lahteen vaan tota 140 pitkin kerran.

1 Like

Suorinta tietä Skibotniin ja sitten jotain retkihommia vaikka Lyngenissä? Myös Gorsan putous on kuvien perusteella melko maaginen paikka. Reisa-joen kanjoni myös. En tiedä miten hyvin sieltä pääsee polkuja takaisin Kilpisjärvelle, mutta veikkaan että tunkkausta on paljon luvassa

1 Like

Orimattilasta Lahteen on pyörätie koko matkan (Pasinan kautta), muistaakseni jopa riittävien opasteiden kera.

2 Likes

en tiiä onko tää oikee palsta kysyä mutta kysyn silti: Helsinkiin muutto edessä kesällä ja työmatkaks tulee matinkylä-kallio. Mikäon paras reitti polkeä kyseinen reitti? Vihaan etenkin isojen teiden varressa ajamista ja luonto on aina plussaa. Plussaa tietenkin myös jos matka ei pitene hirveästi jos suorimpaan reittiin vertaa

Tuolla reitillä aika lailla suorin versio taitaa olla myös parhaasta päästä, eli Länsiväylän vartta, Lauttasaaressa pohjoisreunaa, Lapinlahdentien, Baanan ja Töölönlahden länsipuolen kautta Helsinginkadulle ja määränpäähän. Riippuu tietysti siitäkin, mihin Kalliossa on menossa, mutta noilla spekseillä en lähtisi steissin tienoille ennen tunnelin valmistumista (tai edes sen nykyisen avautumista). Isoja teitä toki tuollakin, mutta ei oikein parempiakaan vaihtoehtoja ole, ja ainakin maisema-arvot ovat noilla osuuksilla kohdallaan.

1 Like

Edit. Vaihtoehtoisesti Kuusisaaren kautta meilahteen, mannerheimin yli urheilukadulle ja siitä helsinginkadulle. :sweat_smile:

3 Likes