Pannut ja ohjauslaakeri?

Ok no tuhosin taas pyörää vähän, eli ohjaamo vääntyi laskeutuessa noin 5 astetta. En miettinyt kummemmin vaan löysäsin ohjaintolpan päällä olevaa kuusiokolomutteria, ja väänsin aika helvetin tiukassa olleen ohjaamon haarukan linjaan niin että narskunta raikasi.

Mitä tein väärin? Vai onko normaalia että voimaa tarvitsee? Ehkä pannuttamaton ohjaamo ei tarvitsisi voimaa?

Ahead vai quill-stemmi?

sillalta

Kuvauksesta oletan, että ohjainkannattimesi on malliltaaan perinteinen ns. kiilastemmi, ja ohjaamo kiertyi ohjausakseliin nähden myötä- tai vastapäivään. Tämä ei vielä kuulosta siltä että mitään olisi rikki.

Joskus ohjainkannattimen kiilapulttia auki päin kiertäessä sen havaitaan nousevan samalla ylöspäin. Se saattaa tarkoittaa että itse kiila (useimmiten terästä) ruostunut jumiin haarukan ruotoputkeen (kiilastemmin kanssa aina terästä). Samalla stemmi (alumiinia tai terästä) voi olla niin ikään korroosion takia jumiutunut paikalleen. Jälkimmäisen irrotus vaatii usein voimia sekä saattaa tuottaa kirskuntaa ja narahduksia. Sopivan ohut ja tunkeutava öljy on tässä välttämätön apu.

Em. ylösnousevan pultin tapauksessa jumiutuneen kiilan voi saada liikkeelle sillä keinoin, että napauttaa terävän mutta hillityn iskun kiilapultin kantaan. Mikäli pultissa on kuusiokolokanta, apuvälineenä on syytä käyttää vasaran/moskan ohessa tuurnaa. Jälkimmäisen on oltava kärjestään niin pieni, että sen voi sijoittaa hyvin kuusiokolokannan sisään. Tällä vältetään pultinkannan tärveltyminen ja pulttia voidaan edelleen pyörittää sopivalla kuusiokoloavaimella.

Edellisten ongelmien toistuminen vältetään voitelemalla haarukan ruotoputki ennen ohjainkannattimen asennusta.

On myös mahdollista, että ohjainkannatin on laskettu liian alas. Haarukan ruotoputki tyypillisesti kaventuu sisähalkaisijaltaan haarukan kruunun tienoilta. Tällöin liian alas ulottuva kiila jää helposti kiinni kaventumaan. Tämmöisessä tilanteessa irroitusoperaatioon kannattaa ryhtyä alta käsin, mutta ehkei siitä nyt sen enempää.

Nyt mainitussa tapauksessa on seuraavaksi syytä tutkia ohjainkannattimen suoruus ja ohjainlaakerin kunto.

(vai olikos tässä joku kakkos- n-nikki jekkuilu ja perjantaitopi tulilla)

Voihan olla niinkin, että hra kumikkaalla on ahead-stemmi. Hän löysäsi ohjainlaakerin kuusiokolon mutta jätti stemmin kuusiokolot löysäämättä. Siinä tapauksessa en yhtään ihmettele, että vähän narskahti. Suurta vahinkoahan tuollaisesta ei tule, paitsi jos on kuituruoto.

Suosittelen googlaamaan “ahead stem” ja ihastelemaan sen rakennetta.

(Tämä tuli mieleen koska itse pyöränöösinä ihmettelin kovasti, miksi ahead-temmissä on ruuveja eri puolilla, ja mihin sitä yläruuvia muka tarvitaan.)

Arvon viitekehysvertaiset

Ahead-stemmi tuo taitaa olla, 2017 Marin sinkula. Arvailen että ruostetta ei päivittäisestä käytöstä huolimatta ohjaamon sisällä ole.

Eilen mietin, että vinouma ei ole ohjauskannatimen siirryttyä ohjausakselilla, vaan alempana. No, nyt tajusin että enpä mä sitä tiedä. Aziz TCF forehead slap

Kiitos, nyt sain mieleni karttaan uusia sanoja ja räjäytyskuvia.

Tässä on quill eli kiila:

ja tässä on ahead:

kumpi se noista on?

kumikas - 8:45, 20.9.2019 »

Ahead-stemmi tuo taitaa olla, 2017 Marin sinkula.

jos se on ahead, niin avaa sen kyljessä olevat kiristysruuvit muutaman kierroksen verran, käännä tanko suoraan ja kiristä top cap eli pystysuunnassa päällä oleva ruuvi kiinni, mutta ei kovaan momenttiin. sen jälkeen kiristä sivuruuvit tiukempaan momenttiin ja tankosi on taas suorassa ja kiinni.

tähän joku park toolin nettivideo